Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LGV

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ez nem volt egy szerencsés vásárlás! Szegény Attila esete kész regény, de legalább lehetőséget nyújt egy csomó fogyasztóvédelmi okosság megtárgyalására. Lustáknak, türelmetleneknek, sietőknek a leghasznosabb  tanácsokat kiememeltük szép fehérrel, addig azért mindenképp érdemes…..
LGV 2019.01.26 14:22:18
@octy: Az alábbi állítás nem igaz, hogy jár a 14 nap személyes átvételnél. Azért nem igaz, mert a törvény szerint, írva van, hogy személyesen vetted át, ott kell ellenőrizned mindent. Le is van írva, tévedés vagy mellé beszéd lehetősége kizárt. Idézet tőled "Sőt, olyat is lehet, hogy web-en veszem meg de áruházi átvétellel, tehát még a futárt sem kell várni, ugyanakkor webshop-os áron jutok hozzá, mindegy, hogy a bolt mennyiért adja, és mivel a vásárlási szerződést továbbra is web-en kötöttem, ekkor is érvényes a 14 napos elállás."
LGV 2019.01.26 15:17:03
@octy: Elfogadom amit mondasz, csak nem értek vele egyet. Kérlek a törvényt, vagy hivatalos magyarázatot másolj már ide. Amit Te mondasz, hogy sokszor visszaadták, nem az elállással függött össze. Az hogy a cég megtette, az még nem azt jelenti hogy számukra kötelező lett volna. Rengeteg példát tudok mondani, saját eseteimből. Logitech, Smokhouse Chef, Pataki tál, ezek a cégek nagyon jók voltak, olyat is megtettek amik nem voltak nekik előírva. Ellentétben veled, itt egy link, olvasgass, értelmezd mielőtt valótlant állítasz. fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709#Mi%20az%20az%20el%C3%A1ll%C3%A1si%20jog? Itt az idevágó rész " Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten (távollevők között) megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére. "