Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András I. Popa

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Popagráfia Végtelen spirál 2019.07.19 15:15:00
Ezt a képet tavaly novemberben készítettem. Réka és én sétáltunk a kameránkkal mivel nagyon szép idő volt, mintha csak szeptember vége lett volna. A virágok még nyiltak voltak, semmi nyom a hervadásról, így kihasználtam a lehetőséget, hogy ezt a szépséget örökítsem meg...
  Réka, a barátnőm, és én újra elmentünk a piacra és miközben ő vásárolt, én szaglásztam lehetőségeket arra, hogy fényképezzek. Voltak bőven lehetőségek, de elszalasztottam őket mert lassú vagyok, és ha az emberek észrevesznek, akkor takarodok onnan. Mindegy, végül sikerült ezt a pillanatot…..
  Ezuttal, szeretnék egy olyan helyet mutatni, ami távol van a város központjától, amely nem olyan népszerű, főleg ha nem szereted a labdarúgást. Ez a Tineretului (Ifjúsági) stadion, úgy is ismerve mint a Silviu Ploieșteanu Stadion, ahol valamikor FC Brașov (Brassó) játszott az első román…..
Vissza az utcaképekhez, vissza Budapesthez. Én így szeretném bemutatni nektek a Szabadsághídat, vintage, fehér fekete stílusban. Véleményem szerint, így ki van hangsúlyozva a híd struktúrája és formái, mivel nincsenek ott a színek, hogy eltereljék a figyelmet. A fényképet 2017…..
Popagráfia Egy ló lakomája 2019.06.21 15:15:00
Ezt a képet Gyimesben készítettem, egy faluban, amely Románia közepétől kicsit északabbra van, a kárpátok szélén. A falu Magyarország keleti határán volt 1918 előtt.  Teljesen mázliból tudtuk meglátogatni ezt a csodálatos helyet, mivel az egyik Amerikai egyetemi tanárunkat…..
Popagráfia Kuci 2019.06.14 15:15:00
Egy pár évvel ezelött,  mentem a barátnőm fele reggel, hogy menjünk dolgozni. Ameddig vártam az egyik stoplámpánál, egy kis kutyus hozzám jött. Persze, lehetett látni, hogy ez egy utcai kutya. Persze, épp a barátnőmmel beszéltünk és szóltam neki a kutyusról. Elvittem a kutyát…..
A párom és én a parkban sétáltunk, fényképeztünk fákat, virágokat, embereket, ezután pedig rátaláltunk egy utcalakóra, aki aludt a padon. Lehet, hogy etikailag nem kedvező, hogy kitegyem ezt a fényképet, viszont ezen a képen keresztül, szeretnék egy üzenetet megosztani Túl…..
Ezt a képet akkor fényképeztem, amikor a barátnőm és én jártunk Budapesten harmadszor. Egyszerűen imádjuk a várost. Mondjuk más alkalmakhoz képest, most nem látogattunk sok helyen, inkább az üzletekben kóboroltunk. Történt egyszer, hogy a barátnőm bement egy ruhásüzletbe és…..
Brassó fősétányán mindig van egy idős asszony, aki vagy egy bolt lépcsőjén vagy a földön űl. Ott árul művirágokat azoknak, akik mellette sétálnak át, viszont csendben űl, nem próbálja magára hívni a figyelmet. Annak ellenére, hogy mit mutat be a kép, halottam barátaimtól,…..
Popagráfia Büszkeség 2019.05.18 19:41:20
Ma kivételt teszek és nem teszek ki olyan képet, amelynek köze legyen az utcaképnek vagy a urbán tájképnek. Az nem titok, hogy én Liverpool szurkoló vagyok. Már nagyon rég az vagyok, és az identitásomnak egy fontos része. Liverpool nem csak egy csalat, hanem egy család, és büszke vagyok, hogy tagja…..
Úgy döntöttem, közzéteszek valamit, amit szerintem Brassónak az egyik ékszere, amely el van rejtve, pedig könnyen látható, található. Ha lesétálsz a 15 November utcán, a bal oldalon, ott vannak mindenféle épületek, kis udvarral elöttük, amely be vannak kerítve. Legtöbb…..
A blog még fiatal, viszont mind csak városi képeket osztottam meg, úgy gondolom, ideje lenne valami utcai fényképészetet is ideje lenne közzétenni. Engedje meg először, hogy bemutassam a helyszínt. A kép a Brassói központi parkjában készült, amít Titulescu parknak is neveznek.…..
Ez messziről a legszűkebb utca Brassóban, és talán az egyik legszűkebb egész Európában! De igazából, nem igaz. Mikor másodéves voltam, volt egy kurzusunk, amit úgy hívtak, hogy "Az Urbán Kultúra és Civilizáció", melyet egy építész tanított, aki értett a dolgához. Ő mondta…..
Ideje lenne kitenni egy olyan képet is, amely színes, mert kár lenne eltakarni fehér-fekete ábrázolásban Brassó sokszínűségét. Brassói utcáknak a sorozatából, a második utcát amit be szeretnék mutatni az a Weisz Mihály utca. Az utca összeköti a Kapu utcát, Brassó…..
A magyar parlament, amely 1907-ben épült az Osztrák-Magyar Monarhia idejében, a legismertebb épület Magyarországon és talán egész Közép Európában. Neo-gótikus stílusban van építve, egy csodálatos konstrukció.  Kutyafuttában készítettem miközben sétáltunk a barátnőmmel a…..
Szívem szerint, Brassóban ez a kedvenc utcám, és ráadásul sokkal szebbnek tűnik úgy, hogy fehér feketében van. Különben, a fehér fekete típusú képek kedvesebbek számomra, mivel átadja azt az érzést, hogy amit lefényképezel az örökre megmarad és olyan vintage képet alakít a tárgyról, személyről vagy…..
A fényképezés hobbija alig 24 évesen jelentkezett számomra, pontosabban 2017 nyarán. Addig mindenféle gyenge minőségű képeket csináltam. Egyáltalán nem figyeltem oda a kép összeállítására, a fényre, a szögre, a képzajra. Igazából halvány gőzöm sem volt, hogy mi az. Aztán, valamikor szeptemberben,…..
Itt a tél, a téllel együtt pedig újra nagyon népszerű lesz a madáretető és a környéke. Az egyik ilyen etetős fotózásnál lettem figyelmes egy nagyhangú apróságra, az ökörszemre. Hetekig jártam vissza az etetőhöz, míg végül sikerrel jártam.....