Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cax

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb ember szokott újévi fogadalmakat tenni, ha más nem, legalább egy napra. Én alapból nem teszek ilyet, de mégis négy tartályvagon született egy újévi mondásból. Történt ugyanis, hogy a makettklubbos barátaimmal - mint mindig - az új év első napján is folyt a virtuális csevej Messengeren.…..
Cax 2019.01.22 12:49:49
Nagyon tetszett az írásod, visszaadta a hitemet a matricázásban.
Ha nem gond kérdeznék pár dolgot. Az elmúlt időszakban lefújtam 10 személyvagont. Jelenleg alaplakk nélkül állnak a vitrinben. Nem merem lakkozni őket, mert a mintalapra felrakott matricázásom kudarcba fulladt és baromira félek, hogy elszúrom a modelleken a festés utáni feladatokat. A színre festett mintalapot lefújtam Motip, flakonos, fényes akril lakkal. Bármennyire is finoman fújtam, baromi vastag lett szerintem. Erre raktam a próba matricákat. Csak Mr. Hobby lágyítót használtam, feszítőt nem. Azt hittem, hogy a lágyító, majd kicsit "beleolvasztja" az alatta lévő lakkrétegbe a matrica szélét. Hát nem így történt... gondoltam majd a fedő matt lakkréteg segít tompítani. Miután kipróbáltam a dupla egymásra rétegelt (fehér+sárga) matricákat is, lefújtam szintén flakonos, Wery well matt, akril lakkal. 3 perc múlva dőltem a kardomba, a matt lakk megmarta a matricát, a feliratok elmosódtak. Itt álltam meg és kérem most a segítségedet. Jelenleg Mr. Hobby (Gunze) gyártmányból az alábbi lakkokat lehet kapni: C sorozat, enamel, C46-fényes, C182-matt. Ezekkel nem járok úgy, mint a fentekkel? Milyen hígítót használsz a Gunze lakkokhoz? Először fényes lakk menjen a modellekre a matricázás előtt, majd a végső réteg matt legyen?
Továbbá, ha nem indiszkrét, hol nyomtatod a matricákat, mert sehol nem kapok GYSEV Ap/Bp IC és a MÁV Nosztalgia schlierenjeihez feliratokat, tehát gyártanom kell. Válaszodat előre is köszönöm!
Cax 2019.01.22 16:53:36
@crash: Köszönöm a gyors válaszokat! Hétvégén újra megpróbálom és várom az esetleges forrást is!