Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tanyabarbi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na hejj! Újra itt, újra a szarban, újra magyarban!. Ma három metalcore-nak csúfolt zenekart fogunk kielemezni, íme. Elég elbaszott egy ötlet volt, hogy a szombatjaimat azzal töltsem, hogy számomra teljesen ellenszenves zenekarok oldalait fürkészve és zenéiket hallgatva felbasszam…..
tanyabarbi 2009.02.22 23:39:26
fasza értékelés, azt hittem, én élek egyedül az mtv-metálkór definícióval, de nem... tényleg egy rugóra jár az agyunk.
én azért a helyedben szenteltem volna egy komplett bekezdést a névválasztásn analógiájának is... mi mindig azon derültünk, hogy a legtöbb csudaformációnak már a neve is magában hordozza, hogy milyen nagy életigazságok kimondói ők. vajon hogy zajlik a folyamat? körbeülik a kis sutyerákok az országh-féle nagyszótárat, random szavakra ráböknek, összerakják és kész? ha csak egy kicsit jobban tudnék programozni, esküszöm, csinálnék egy menő sablonmetálkórzenekarsablonnév-generátort, ezzel is megspórolva pár órát a sok feltörekvő tehetségnek, amit szentelhetnének inkább a sablonriffek gyakorlására.
szerintem a fentebbi zenekarok mindegyikét hallhattam már itt-ott, de különösebben egyik sem hagyott bennem mély nyomot. nem rossz, össze van rakva rendesen, de a végtelenségig egysíkú, és a minimális törekvést sem látom bennük, hogy valami pluszt belevigyenek, amitől egy hangyányit is jellegzetes lehetne az egész.
a célközönség szintén megérne egy külön cikket, a legtöbbet a marosba/tiszába (ami éppen közelebb van) kéne lőni, pláne azokat, akik nagy mellénnyel hirdetik, hogy ez a világ a mindenük... súlyosbító tényező, ha mindezt majd 20, 25, és 30 évesen is megerősítik. (bőven van erre is precedens)

vicces világ ez, na. okoztál pár vidám percet megint.
Vivát! Elsejétől házvezetőnő leszek.450 Ft-os órabér, napi hat órában. Három gyerekre is kell vigyáznom közben. Hála a lebutított önéletrajzomnak (csak érettségit és a döglődő vállalkozást vallottam be), felvettek egy családhoz dolgozni. Délelőtt 10-re kell mennem,…..
Agatha Ruiz De La Prada 2009-es tavaszi kollekció Alíz csodaországába repítette el a közönséget. Ez az a kollekció a milánói hétről, amit ha szeretném se tudnám komolyan venni. ..
Szegénység blog Válság van 2008.09.22 13:00:00
Érdekes, hogy amikor bedőlnek a bankok, inog a talaj a közgazdászok lába alatt, akkor hirtelen mindenhol bölcsészeket keresnek. Ezt azon vettem észre, hogy egyrészt hirtelen megnőtt az érdeklődés a vállalkozásom iránt, másrészt a barátaink is hasonló változásokról számolnak…..
A hétköznapok egyformaságában itt az ideje egy kis játéknak!Az Expressz nyereményjátékán az iPod család legújabb generációs termékeit nyerhetik meg a szerencsés bloggerek! (Annyira frissek, hogy ha akarnátok sem tudnátok megvenni őket.)A feladat annyi, hogy az Expressz…..
tanyabarbi 2008.09.20 21:25:00
Miért nem működő újságírók, akik a kommunikáció szakokról kijönnek? Erről amúgy is akartunk beszélni -- az apropó egy tanulságos beszámoló az ELTE gyakorlatáról Kőműves Anita blogján, amiből aztán a Felsülő oktatás nevűn lett jelentősebb vita.Az a beszámoló még a…..
tanyabarbi 2008.09.10 22:32:34
kiscsikó korom óta újságíró akarok lenni, - ha rajtam múlik, leszek is - de a felsőoktatásba való jelentkezésnél szóba sem jött a kommunikáció- és médiatudomány. nem azért, mert tömeg, nem azért, mert színvonalon aluli, hanem azért nem, mert attól, hogy megtanulom professzionálisan csűrni-csavarni a szót, azzal még sehol nem vagyok. alapvetően nem rossz a képzés, de önmagában édeskevés, max. másoddiplomának jó/elegendő az, amit nyújt. az onnan kikerülő futószalag-orcák rövid úton azon kapják magukat, hogy a munkaerőpiac perifériájára (vagy még oda sem) kerülnek, a szerencsésebbek apuci cégénél folytatnak majd "piár" tevékenységet.

szerintem azzal van baj, hogy nincs felvételi, és csak az érettségi pontjai számítanak, amiből nem igazán lehet leszűrni, hogy a nebulónak egyáltalán van-e affinitása az egészhez, vagy sem, gyakorlatilag akit nem ejtettek a fejére, az játszva áttáncol a négyszázas ponthatáron. mivel alapvetően egy referencia alapú munkakörről van szó, szerintem semmiféle hátrányba nem kerül az, aki valami más szakot végez el, viszont zsigerből jól ír.

az "alapanyagról", a feltörekvő újságíró-populációról meg csak annyit, hogy rendre azzal ütik el az időt az előadásokon, hogy playboy nyuszis pecséttel nyomkodják tele a füzetüket, aztán a végterméket csillámos zseléstollal színezik ki. (nem vicc!) ha még valami zskf-kaliberű alibifőiskoláról volna szó, azt mondanám, rendben, de ez a szegedi tudományegyetem.

(amúgy végül politológián kötöttem ki, - nem tervezek amúgy egy diplomával megdögleni - ilyen témakörben szeretnék majd publikálni. ha meg a végén kiderül, hogy be vagyok oltva újságírás ellen, még mindig ott lesz a két diplomám, azzal meg csak el tudok helyezkedni a médián kívül is.)