Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarkSide

66 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember örök elégedetlenkedő: ha a környezetében (vagy tőle) lopnak, akkor követeli a példás büntetést; ha valakit meg elrettentő módon megbüntettek, akkor felszisszen a szabadság mellett, az "embertelenség" ellen. Tipikus, ha van rajta sapka azért, ha nincs...Jó lenne…..
A most következő poszt egy nagyobb lélegzetvételű tanulmány szemelvényeit tartalmazza... Személyi adatok, azok valódiasága, ellenőrizhetősége A közösségi oldalakon – iwiw, facebook, myvip, stb. – a felhasználó személyi adatokat oszt meg másokkal, annak érdekében,…..
Kollektív Bölcsesség Hetedelő 2010.05.16 20:25:00
Az elmúlt 1 hét eseményei erősen szubjektív kommentálássalStohl-féle balesetA neten sok keveredés van/volt, pedig teljesen tiszta (akarom mondani a teszt pozitív) a dolog. Nem arról van szó, hogy Stohl "leesekalépcsőről" András szakmailag vált volna alkalmatlanná a…..
A régi reklámemberek mintájára, manapság megafonnal le-föl grasszáló emberek adják az ívet a gazdasági válság idején. A XI. kerületben hetek óta mást sem lehet hallani, mint egy bizonyos kis bolt akciós zsemléjének és csokijának árait.Marhára nem érdekelne ez az egész…..
Ez a nap is eljött és el is múlt, oly gyorsan ahogy a tanév is eltelt. Ez volt az első olyan ünnepség ebben az évben ami miatt nem fogok fanyalogni. Persze, ha nagyon akarnám biztos hasogathatnám azt a bizonyos szőrszálat, de nem akarom. Minden pontosan úgy történt, ahogyan annak…..
Egy az index.hu-n megjelent írásra reflektálnék - mivel a szerző nem hagyott komment lehetőséget.Bede Márton billentyűzetéből megjelent írás álságosnak, visszatetszőnek, feleslegesnek tartja az egész gyásznapot. Megkérdőjelezi a lengyel-magyar barátságot is. Ráadásul…..
DarkSide 2010.04.18 20:36:11
@Bozdurgán: Igazad van, majd 2 napig volt fönn a címlapon...
DarkSide 2010.04.19 19:59:50
@Bokortalan Lajtalan: Csak szánakozom a hozzászóláson, de moderálni nem fogom... az írás amúgy is minősíti az alkotóját. szvsz
DarkSide 2010.04.20 08:42:05
@Bokortalan Lajtalan: Na, ez már egy fokkal jobb volt :) Nemzeti tragédia minden országban ha az ország első embere meghal - függetlenül attól, hogy nagy ember volt-e vagy sem. A történelem majd eldönti, ki volt a nagy ember. Most a lengyeleknél ez a nemzeti gyász szólt a hivatalnak, de az embernek egyaránt - nem utolsó sorban a helynek ahol meghalt.
A vallást ne keverjük ide, mert mindenkinek szíve joga, hogy miben hisz vagy éppen miben nem.
Ha te nem hisszel Istenben attól te még nem vagy se több, se kevesebb. Személyes döntésed és ezért nem érhet téged sem előny sem hátrány az életben. De tőled is elvárható, hogy tiszteletben tartsd mások vallási nézeteit - egészen addig amíg a saját meggyőződésüket nem akarják rád erőltetni (pl. köteleznek téged a reggeli imára).
Én és mások sem azt mondtuk, hogy nekünk csak lengyel barátaink lennének és másoknak is ezt kell követni. A lengyelek sem egyformák - hála a jó istennek... Mi azt mondtuk, hogy mi magyarok nem ismerjük elégé jól a saját történelmünket, így nem emlékszünk kik azok akikre számíthattunk/számíthatunk. Ez pedig kölcsönös - mint a barátság. szvsz
Nézem a TV-t, olvasom az online és offline újságokat és valamit nem értek. Az MSZP sikítva üvöltözi a világba, hogy a 2/3 a demokrácia halála és a második fordulóban meg kell akadályozni a FIDESZ-KDNP ilyen arányú mandátum szerzését.Hát, nem is tudom... a demokrácia nem…..
DarkSide 2010.04.19 20:19:29
@Ellen Szél: Hú... ez a komment egy önálló poszt is lehetne. Tartalmával azonban jó néhány ponton nem értek egyet. Én már jó ideje nézem a hazai és külföldi politikát. Számtalan jó vagy éppen rossz megoldást láttam már, de az elmúlt 20 év itthon megmutatta, hogy a kompromisszum kényszer számtalanszor gúzsba kötötte a reformszándékokat, az intézkedéseket felhígították - erejük eltűnt és maradtak az üres szólamok.
Nem tudom, hogy a FIDESZ és a KDNP pártszövetsége (amelyet akár tekinthetünk koalíciónak is) be tudja / be fogja-e váltani a hozzá fűzött reményeket. Most ezzel a kétharmaddal legalább a politikai alkudozások elejét lehet venni. Így maximum "csak" szakmai érvek szólhatnak bele a már igen csak szükséges változásokba.
A gond - ami eddig politikai oldalon húzta keresztbe a reformokat - hogy egyes területet érintően pontosan egymásnak teljesen ellentétes megoldásokat tartanak jónak bal és jobb oldalon. Magyarországon nincs meg a politikai konszenzus a legalapvetőbb kérdésekben sem (bocsi 1 van a fizetésük...).
A 2/3 nem tesz bölcsebbé, de felesleges politikai kompromisszumot legalább nem kell kötni. szvsz
Hát, igen az online közösség, ha akar akkor vicces is tud lenni :)..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Mind a két kérdés jogosan merülhet fel, hiszen közelednek a parlamenti választások. Általában megosztottak az emberek abban a tekintetben, hogy menjenek-e el szavazni, ha elmentek, érvényesen szavazzanak és ha már itt tartunk kire is adjuk le voksunk.Akik - szerencsétlenségükre -…..
A politikai irányultságot mér a következő online kérdőív. Csak egy baj van, az eredmény...A kis Java alkalmazás kérdéseket tesz föl a gazdaságtól az egészségügyig, minden témában. A válaszok pedig a két nagy oldal szerint oszlik meg.Hát, szóval kitöltöttem először úgy,…..
Békeidőben az alakizás tartja össze a hadsereget - ezt a hülyeséget természetesen egy kiképző őrmestertől hallottam, jó emberöltőnyi idővel ezelőtt. Biztos vagyok abban, hogy Vérnűsző Barom őrmije nem beszélt össze az enyémmel, de úgy tűnik, ez az állítás valami…..
Ma megtaláltam a postaládámban! Hát, igen! Az igazság itt van a kezemben! E szent lapot, melyet nem is szeretnék másra használni mint amire való gyújtósnak. Nem tudom hol jelenik meg ebben a kiadványban az MSZP programjának "zöld" vonulata, de ezt ne is…..
Gyerekek mért kell elszúrni ezt a kabarét? Egy új korszak jöhetne el a magyar politikában, ahol legalább mindenkiről pontosan tudni lehetne, hogyan és honnan lopta a pénzét, vagy éppen kit ölt meg (akart megölni).Eddig sem ültek különb urak és hölgyek a t. házban, ráadásul -…..
Az Internet partján ülve merengek a híreken... A következő képben a Vatikán madártávlatból, majd egy zoom a Szent Péter térre és egy sebessen kifelé tartó alakra. Már messziről felismerem - bár nem vagyunk valami nagy haverok - Quo vadis Domine?  - szólítom meg...Vallási…..
Beütött a modern kor és ha már itt ütöget minket akkor mi sem szívesen maradnánk le a gyors-gyorsabb-übergyors kommunikációs és hírközlő médiáról. Így a bloggal kapcsolatos infok kerülnek fel népnevelési célzattal twitter oldalunkra: twitter.com/bolcsesseg..
Kollektív Bölcsesség Új videó 2010.03.12 18:00:00
Egy újabb figyelemreméltó videó a youtube-ról.     A készítők itt érhetők el: http://amieveink.blog.hu..
A Pallas nagylexikont lapozgatva ráfutottam erre a szócikkre, gondoltam megosztom, mert igazság vagyon benne. A hazaszeretet a hazához, annak földjéhez, lakóihoz, nyelvéhez, emlékeihez érzett ragaszkodás, mely hasonlít a szülők iránt érzett szeretethez, és tettekben is…..
Új közösségi oldalt indítottam Kollektív Bölcsesség 2.0 néven. A tematikus oldal az informatika középfokú érettségihez kíván segítséget nyújtani. Most pedig egy kis önreklám.      Az oldal címe: kollektiv.ning.com    ..
Dandog ismét nagyot alkotott és nem bírom ki, hogy ne adjam itt is közre.Eredeti elérhető itt: www.dandog.hu..
Félévi vizsgák egy gimnáziumban. Ja, már ilyen is van. Rutinszerzés az érettségire. Ötletnek nem is olyan rossz, persze csak akkor ha a tanulók készülnek is.A tanulók pedig azért tanulók, mert amióta a világ-világ azt keresik, hogyan lehet megúszni a feleltetéseket,…..
DarkSide 2010.01.11 21:32:21
@kollektivblog_fan: Mindenben, így a tanítás/tanulás kapcsán is igaz, hogy legalább kettőn áll a vásár. Természetesen itt sem igaz, hogy csak a tanuló a hibás. A poszt jóval több felelőst nevez meg. De, ahogy azt a jó öreg profom mondta anno: "Azt, aki nem akarja, hogy újraélesszék, nem is fogod tudni újraéleszteni."

Pont ma hallottam egy érdekes felmérés eredményéről: megkérdezték általános és középiskolás tanulók szüleitől, hogy szerintük kinek a felelőssége a nevelés. A válasz igen érdekes volt. Az általános iskolai tanulók esetében a szülők többsége a családot nevezték meg elsődleges nevelő közegnek. Középiskola esetén már az iskolát.

A meglepő eredmény mögött egyszerű dolog áll. A legproblémásabb időszak a serdülőkor - a nagy lázadások kora - pont a középiskola idejére esik. A szülők egy része belefárad a napi harcba, segítséget keres vagy egyszerűen szabadulna a problémától. A kérdés mit kapott a családtól, vagyis mit hoz otthonról a gyerek, mire eljut a középiskolába?

A tanár feladata, hogy megtanítsa a gyereket. Ezzel teljesen egyetértek. És feladata még a nevelése is... mindezt mondjuk heti 2x45 percben... Ezzel a kérdéssel ahogy a szülő, úgy a tanár sem boldogul egyedül. Együtt, az már más - de ha gyerek nem akarja, akkor megint megette a fene.

Az érettségi eredménye (persze ha eljutunk odáig) a tanuló-szülő-tanár hármas együttes eredményét jelenti...
Jófejű voltam és informatika félévi vizsgára házi dolgozat megírását adtam föl. Mindenki húzott egy elméleti tételt és azt kellett 1 1/2 oldal terjedelemben kidolgoznia. Előre örültem és dörzsöltem a kezem, milyen jó jegyeket tudok adni és akkor talán a félévi jegy sem lesz…..
Mit is mondjak... Túl vagyunk rajta és végre lehet az érettségire összpontosítani. De mielőtt ennyivel elintézném a dolgokat azért lenne néhány keresetlen gondolatom - persze akinek nem inge, annak gatyája, akinek meg nem gatyája az meg ne vegye fel.Sokan kérdezték, hogy milyen is…..
DarkSide 2009.12.22 20:16:51
Van egy reklám, amely a Csepelen EU-s támogatásból épített szennyvíztisztítóról és a tiszta Dunáról szól. Elvben.Az EU himnuszára - Öröm óda - kis és nagy halak úszkálnak és tátognak. Azonban a reklám sokkal inkább mást juttat az ember eszébe... A kis hal (átlagos…..
Ahogy mondani szokás: sok víz lefolyt a Dunán, amióta az utolsó poszt megjelent. Röviden összefoglalom... nem volt kedvem írni. Nem kicsit, hanem nagyon nem volt kedvem.Az elmúlt időszak eseményeit és az elmaradt kommentárokat is ide fűzöm - miért? Mert a vásott kölkök kicsiny…..