Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uncertain

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Szex és szentség 2008.06.27 14:39:00
Sokan kérdezhetik, hogy ennek a kettőnek vajon mi köze egymáshoz. Sajnos el kell ismernem, hogy bizonyos keresztények és keresztény közösségek láttán nem indokolatlan azt gondolni, hogy a keresztény szexuális etika inkább szorongást és frusztrációt okoz, mintsem a személyiség…..
uncertain 2008.06.27 16:21:18
22 éves fiú vagyok, kiskoromtól kezdve katolikus, keresztény, stb.

De:

"a keresztény szexuális etika inkább szorongást és frusztrációt okoz, mintsem a személyiség javára és kiteljesedésére szolgálna"

egyre inkább úgy érzem magamon, hogy sajnos igaz ez a tézis.

"ezt persze igazán csak akkor lehet megérteni és belátni, ha valaki átélte az Istennel való találkozást és ahhoz igyekszik szabni az életét"
Sajnos ezt nem sikerült megtapasztalnom, enélkül pedig sajnos az egész katolikus hit tényleg egy betartandó törvénycsomag, amin nem látom, hogy miért jó bizonyos kérdésekben.
(házasság előtti szex, melegek, stb.)

Amíg az ember homogén közegben nő fel, kevésbé kérdőjelezi meg a hitet. Én a magam részéről egyre komolyabb kétséget táplálok mind a hit iránt, mind a merev, dogmatikus "házasság-előtt-semmi szex" állítás iránt.
A szex is tanulandó, tanulható, és nem biztos, hogy ha valaki 28-30 éves koráig elfojtja a szexuális vágyait, az akkor majd hirtelen felszabadult, egészséges nemi életet fog majd tudni élni...

Valaki írta, hogy Isten biztos nem olyan igazságtalan, hogy aki megtartja a szűzességet házasságig, az olyan emberrel kössön utána házasságot, akivel nem illenek össze. Szerintem ez nagyon naív álláspont, miért ne lehetne ilyen eset?
Erre persze lehet az a válasz, hogy a "szex nem minden", csak ilyenkor meg elfeledkezünk arról, hogy emberek vagyunk vágyakkal, érzésekkel, és nem biztos, hogy nagyon nyerő, ha csakazértis bedobjuk az életünket egy steril dogmatikai közegbe...