Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leveste

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terminus Technicus Szabadesés 2008.10.23 13:53:17
A Világ tőzsdéi folyamatosan zuhannak. A Forint az Euróval szemben az elmúlt hetekben 230 Ft-ról, 280 Ft-ig gyengült. Az olaj, a kukorica és a búza ára megfeleződött. Zuhan az ezüst és az arany, szárnyal a dollár. Mi folyik itt?A magyarázathoz egy kicsit vissza kell mennünk az…..
Evvel a  cikkel indul cikksorozat a Terminuson a Peak Oil-ról, azaz az olaj-kitermelési csúcsról. Ez a cikk egy rövid (hiánypótló) összefoglaló, az itt leírtak a sorozatban később részletes kifejtésre kerülnek.   Mi az hogy Peak Oil?   A Peak Oil vagy…..
Mivel ilyet már rég (nem) láttatok. Ez most brutálisra sikerült egy kicsit. Nem fogom sem lefordítani, sem kommentálni.Fordítás: Hannibal Barca  Oil spikes $25 a barrel on anxiety over US…..
leveste 2008.09.26 06:54:22
Srí,
eszembe jutott még valami.
A felkészülés 1 -ben :
terminus.blog.hu/2008/07/30/felkeszules_1_minimalszint_1
le vagyon írva, " tároljunk élelmiszert". A "hogyan" nincs ott. Ha én pld. le szeretnék tárolni pár mázsa kenyérgabonát. Lezárt hordókban? Zsákokban? Én úgy látom, hogy most közepes anyagi ráfordítással meg lehet vásárolni akár több évre való kenyérgabonát, konzervet, etc, etc.
Ha ez a metánfelszabadulásról szóló cikk igaz, akkor pár éven belül b.hatjuk a mezőgazdasági termelést itthon. Illetve nem egészen, de az ára valahol az egekben lesz fent.
Levente
Könnyű, hamar végigjátszható point-n-click kaland a Synapsis, elképesztően szép grafikával és bizarr helyszínekkel. Leginkább a szépsége miatt került be a blogba, mert tartós munkakerülésre nem alkalmas, úgyhogy lesz még ma post...