Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m a x

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varacsk Az Ebadóról laikusoknak 2011.10.04 17:01:00
 Az Állatok Világnapja alkalmából gondoltam jöjjön valami állatos bejegyzés, lehetőleg olyan, amiből okulni is tudnak azok az emberek, akik nem követik a kutyás magazinokat, de szeretnének képbe kerülni. Tehát a tények: Az éves díjat a tartás helye szerinti illetékes…..
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Egyik olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy a Tv2 vasárnapi Napló című műsorához sikerült elég morbid aláfestő zenét találnia az ügyeletes zenei szerkesztőnek. Miközben a képernyőn a nemesbikki gázolásról szóló riport ment, amiben megrendült helybéliek és zokogó…..
m a x 2010.11.16 13:32:40
@M.Trezeguet: Egyetértek!
És ez nem egyedi eset! Az újszülött gyermekét kalapáccsal agyonverő lányt is sajnáltatták.
Milyen példát állítanak ezek a csatornát néző fiatalok elé?
  Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint…..
m a x 2010.10.21 14:08:33
@balazsman: Az Újbuda Center egy nagy nulla. A parkoló kicsi, a BKV-ról emiatt nem szállnak le a népek, és ezért már az üzletek is csak félgőzön üzemelnek. Cirka akkora bukta, mint a Lurdy ház, ahol 11 előtt már a fű se nő.
Ha a környéken épült féltucat irodaházra alapoztak, akkor benézték, azok is konganak az ürességtől (szerencsére, mert a környék közlekedése nem bír el még napi 2000 autót).
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
A magyar "világváros" egy újabb csodája amatőrfotón: esővédő intézkedés a 3-as metró végállomásán Kőbánya-Kispesten.Alighanem ez volt a cég történetének legsikeresebb közbeszerzése:- olcsó- hatékony- környezetbarátAz utasok nem nagyon csípik, de hát semmi sem…..
  Amikor néhány napja azon dohogtam, hogy milyen mostohán bánnak az önkormányzatok a sajtóval/blogokkal, nem véletlenül emeltem ki ellenpéldaként többek közt a fővárost. Azt viszont elfelejtettem hozzátenni, hogy nem csak a sajtósaik nagyon fürgék, de ott van Bojár Iván…..
Nem tudom ki a felelős a politikai hirdetések ideiglenes tábláinak kihelyezéséért, de felfoghatatlan, hogyan engedhetők meg ezek a baleset- sőt életveszélyes szituációkat teremtő megoldások.     A rakparti és a Kacsa utcai kerékpárút elágazásában található tábla…..
 Már a tavaszi választásokkor is szó esett az életveszélyes ideiglenes választási plakátokról. Már akkor sem értettem miért kivételeznek a politikai pártokkal, ha köztéri reklámokról van szó, hogy miért olyan randák a táblák, mint a BKV jegyárusbódéi (mondjuk, ha…..
Oszkárság Ostoba hülye geci T9 2010.09.28 13:42:00
Most már megírom ezt. Én hülye állat másfél éve ismét képes voltam megvenni a Nokia aktuális egyik legjobb telefonját, mert de jó az nekem. Abba külön bele sem megyek, hogy az S60 oprendszer micsoda egy okádék szar, nincs egy büdös gondolatom, amit előre kitalálna. Hogy nincs…..
m a x 2010.09.28 16:23:46
@Alhazred: Nem használok T9-et, első 5 dolog közé tartozik, amit telefonváltáskor kikapcsolok.

Ellenben szeretném már látni, hogy a magyar nyelvű Nokia szoftver kezeli a telefonkönyvben az ékezetes neveket, az NY, ZS, ... betűket. Anyut megtalálni rémálom, ha az ember nem szeret gyorstárcsázót használni.
Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és…..
Mindezideig egyetlen alkalommal fordult elő a Macskapcsolaton, hogy szóba került a politika. A parlamenti választások után az országgyűlésbe került pártok egy-egy szakpolitikusát faggattam arról, mit kívánnak tenni az állatkínzás, a háziállatokra lövöldöző vadászok ellen, a…..
m a x 2010.09.06 13:40:54
@Hozzá Szóló: Normális ember nem "szabadul meg" a családtagjaitól... Avagy kötelezzék a bunkó szülőket is arra, hogy a neveletlen kölykétől szabaduljon meg, zárja ketrecbe, tegyen rá hangfogót, mossa ki, öltöztesse rendesen, tegyen rá szájkosarat, és pórázon sétáltassa. Ha ezt nem tesszük, akkor a kedvencként tartott háziállatokat sem kéne piszkálni, amíg a tartási körülmények az állatnak megfelelnek.
A NENYI kifüggesztése ügyében jött az alábbi kérdés: a közoktatási intézmény államigazgatási szerv-e? A Zugügyvéd várja a jogszabályt, mikor írják elő a honvédségnél, hogy tisztelegni kelljen előtte, mint a zalaegerszegi Lenin szobornál anno. Igaz, ott vigyázzt is kellett…..
Damon Lindelof a TCA turnén hozta nyilvánosságra a Lost-finálé után kapott tweetek közül azokat, amikben a bús picsába küldték el a rajongók. Az ugrás után van egy jelenetünk, ami nem került be a fináléba, csak a hatodik évados DVD extrái között lehet megnézni őket. Meg…..
"Dobozos kutyának nevezzük azokat az állatokat az (Illatos úti) Ebrendészeti Telepen, akiket dobozban hoznak be hozzánk, mert az utcán találták kidobva, vagy gazdájuk adja le őket. Legtöbbjük kölyök. A papír ládának három lakójáról, első pillanatban azt gondolták, hogy…..
m a x 2010.07.13 13:26:14
@zOe: Azért kalimpával foglalkozom, mert az olyanokat mint Te simán megvezeti!
kalimpa nem egy jótét lélek, hanem egy lecsúszott szocialista újságíró, aki ma a te adódból, köztisztviselői fizetést kap (és mindent ami ezzel jár) azért, hogy napi 8 órát unatkozzon az Illatos úton.
Az ő köztisztviselői fizetéséből 2 gondozó bére kijönne, akikre valóban szükség lenne a Telepen, míg kalimpára nincs szükség.
kalimpa veled is elhiteti, hogy ő egy mártír, holott csak egy jól megfizetett naplopó egy önkormányzati intézményben, akinek az a dolga, hogy az intézményt fényezze, hogy Téged megetessenek a dumájával.
m a x 2010.07.15 13:35:40
@zOe: kalimpa megkapta már emailben a véleményünket. Nem érti...

Nem érdekel mennyit keres, napi 8 óra semmittevésért minden fillér sok! Egész egyszerűen nincs semmi dolga a Telepen, és üres óráit azzal tölti ki, hogy hülyeségeket ír.

Hót feleslegesen biztosítanak számára egy számítógépet, egy fényképező gépet, védőital, ruhapénz, egyéb juttatások, éves szabadság, holott egész évben semmi dolga, TB ellátás, szolgálati évek gyűjtögetése a nyugdíjhoz,... Ez mind az adófizetők pénzéből. Ezért ő beszélget a takarítónővel napi 7,5 órát, a maradék 30 perc az ebédideje... pénteken meg 2-kor már lepkehálóval sem találsz embert a Telepen, csak a hülye gondozókat, akik még etetnek, itatnak, takarítanak, locsolnak, hogy másnap reggelig hőgutát ne kapjanak a kutyák. És a gondozók valóban éhbérért dolgoznak...

Azért megnézném, hogy ezt hogyan értékeli az a köztisztviselő, akivel pl. napi 8 órát hisztiznek az ügyfelek egy okmányirodában, és pisilni sincs ideje kimenni. Ja, hogy neki nincsenek haverjai a fővárosnál a régi szép időkből, és pályázaton nyerték el az állásukat... hát szar ügy.
"Tudom, hogy erre még nem volt példa a cukiság történetében (legalábbis én nem emlékszem rá), de bátorkodom továbbítani nektek egy kétségbeesett hölgy társkereső hirdetését, akinek a kijelölt vőlegényét sajnos megmérgezték" - írta nekünk Petra. "Pötty…..
m a x 2010.06.17 14:14:04
@m a x: Na látom azért jó vége lesz, csak elgurult a gyógyszerem az ötlet láttán...
Remélem nyafkamacskáék hatásosan népneveltek, és sok kutyatulaj is elgondolkodik az ivartalanításon!
Állatvédelmi kérdéseink harmadik részében a parlamentbe került pártok közül az MSZP  következett volna, de a leköszönő környezetvédelmi miniszter megkeresésemre azt reagálta, hogy ő nem kompetens a kérdésben. Elirányított viszont egy politikustársához, aki -…..
m a x 2010.05.23 12:04:16
Ha újra beszélsz leendő államtitkár úrral, akkor hívd fel a figyelmét lécci az alábbiakra:

- törvény írja elő az önkormányzatoknak, hogy gyepmesteri telepen oldják meg a kóbor állatok begyűjtését, 14 napi tárolását, a gazda felkutatását, 15 naptól a gazdához juttatását vagy elaltatását. Erre üzemeltethet gyepmesteri telepet, vagy szerződhet meglévő teleppel

- az önkormányzatok 3/4-e nem teljesíti a fenti feladatot

- a vállalkozásban működő gyepmesteri telepek 2% felel meg az előírásoknak, a többi nem, vagy olyan sok településsel szerződik, amire garantáltan nincs kapacitása.

Itt egy tavalyi felmérés:
lelenc.hu/hirek/#H2009 2009.11.29 használják nyugodtan, nem kérünk érte díjat... ha mégis támogatná a munkánkat, akkor megteheti az egyesület számlaszámán... Kicsit bővebben az önkormányzatokat érintő rész itt: m-a-x.hu/onkorm/

Ezzel a témával foglalkoztunk idén tavasszal is lelenc.hu/hirek/#H2010 2010.03.28 II. Állatvédelmi Kerekasztalon 40 állatvédő szervezet részvételével, a teljes hanganyag hozzáférhető, és ha felállt a kormány, akkor megkapja minden illetékes a javaslatainkat.
Az egyház sajtósai lassan egy tankönyvre való PR-öngólt összeszerencsétlenkednek (Hogyan NE reklámozzuk cégünket?), itt a legújabb gyöngyszem ( a helyesírási hibákat bennehagytam).http://www.parameter.sk/blog/arkeon/2010/05/20/borsodi-arviz-az-onkentes-lelkeszek Borsodi árvíz…..
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
m a x 2010.05.12 13:22:39
@Közös Bőhm: Én nem érzem magam bunkónak, de engedtessék meg, hogy kiakadjak, amikor a nyugdíjas néni a reggeli csúcsban megy a 68-as busszal a temetőbe, van nála locsolókanna, gereblye,... Nem ér rá szegény egész nap, hogy 8 óra után induljon el, amikor már üres a busz, nem koszolja össze a munkába indulók ruháját?
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
Megannyi pletyka után a Microsoft hivatalosan is bemutatta Pink mobiljait, a Kin One-t és a Kin Two-t. A két készüléken Windows Mobile 7 fut, Zune alapokon nyugszik. A Turtle néven is futó Kin One kiejlzője 240x320-as, teljes qwerty billentyűzet van benne, 5 megapixeles kamera,…..