Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guriga

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet 2008. január 1. óta minden nemzetközi járatra előírja, hogy a gépek személyzetének és a légi irányítóknak megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkezniük, s nem elegendő - a korábbi gyakorlattól eltérően - ha az ICAO által…..
Most olvastam az Indexen egy „felmérést” - már ha pár mailben érkezett olvasói nyafogást annak lehet nevezni - hogy milyen rossz élni a magyar városok némelyikében.Az egyik legfőbb érv ellenük az volt, hogy „unalmas”.Hát, ezt sose értettem, ezt az…..
Van egy csapat, amely jó pár éve minden szabadidejét arra áldozza, hogy az Illatos útról kimentse és rendbehozza, majd örökbe adja azokat a kutyákat, akikre pillanatnyi rossz állapotuk miatt altatás várna. Vannak nagy sikerek, és szomorú történetek is.Évekig magánemberként…..
Guriga 2008.06.27 04:29:49
Mindkét, itt folyó beszélgetés nagyon érdekes!

Az egyik az állatokról szól: segítsük-e, védjük-e a kutyát és a büdösborzot; érdemel-e többet/kevesebbet az embernél... Számomra itt az a legfontosabb mozzanat, hogy a Lelenc nem arra gyűjt adományt, hogy az afrikai természetvédelmi területeken élő zebrákat segítse, hanem azokat az állatokat, amelyeknek bizony mi, emberek tettük tönkre a sorsát és nem képesek ezellen védekezni, nem képesek változtatni rajta. Én is emberi kötelességemnek érzem ennek a jóvátételét. (Közben, bevallom, megalázónak tartom, hogy vannak, akik ezzel visszaélnek, és sorsára hagyják a tőlük függő állatot, hogy majd úgyis lesz valaki marha, aki segít.) Szóval nem arról van szó, hogy adjuk mindenünket az állatoknak, hanem amit mi tettünk tönkre, azt mi is hozzuk helyre - állatnál, embernél, folyónál, erdőnél; és egymásnál!

Hozzáteszem: a kutya sajátos kapcsolatban van az emberrel: nagyonis valószínűnek látszik, hogy nem az ember szelídítette meg, hanem az emberrel együtt fejlődött ki. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a két faj között valami "együttműködés" volt már az ősidőkben: sok ilyen van a természetben. Képzeljük el, ahogyan nem igazán gyors és nem igazán erős ősünk vadászni indult - együtt egy öskutya-falkával... ahogyan a kutya ma is már-már a gazdája gondolataiban olvas, szinte látom magam előtt az összehangolt akciót... Azt próbálom kifejezni, hogy év-tízezredek lehettek, amikor a kutyának is köszönhettük a sikeres vadászatot... és a fennmaradást... Ők még tartják a barátságot: ha egy kutyát megütsz, könnyedén haraphatná el a csontodat, de nem teszi...

Egyébként persze: védjük, segítsük az embert, egymást is: elsősorban önfenntartási lehetőségek megteremtésével (vagy legalább a lehetőségek elpusztítása nélkül). Itt csak annyi a gondom, hogy embert láttam már mások segítőkészségével visszaélni, állatot még nem.

A MÁSIK téma sokkal rövidebb: van-e itt köztetek jogász, vagy bevonható-e a beszélgetésbe? Most olyan döntés született, amely a jogszabály szellemén kívül még a betűjével is ütközik. Nem hiszem el, hogy ne volna továbblépési lehetőség.

Üdv minden Olvasónak és Kommentelőnek, aki (akár egyetértő, akár vitatkozó) véleményével megtiszteli a többieket!