Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GeoZ

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a 2021 és látszott, hogy a Covidot továbbra is képtelen kezelni Európa, így Pisti hiába várt, hogy vége legyen a járványnak és nyugodtan utazhasson a farmra. Ezért aztán úgy döntött, hogy nem várhat tovább, ha belehal is, de menni kell, ennyi ideig nem lehet a farm kontroll nélkül.   Kettős…..
Miután Gyuri elhagyta a farmot és a Covid miatt lehetetlenné vált az utazás, nehéz döntés várt a vezetőségre. A farmra nem lehet eljutni, Wiscott meghalt, hogyan tovább? Az alaptézis sajnos, hogy egy farmot Afrikában nem szabad 1 hónapnál hosszabb ideig magára hagyni, mert minden el fog tűnni. Pisti…..
GeoZ 2021.04.07 09:42:50
@DogTheDog: Valahogy nekem is ez ugrott be... Nagyon érdekes ezt látni, innen a távolból, de ez ott napi rutin, ahogy a blogból is látszik.
Még emlékszem, hogy régebben volt szó a kávéról, nagyszerű látni, hogy be is indult a dolog! Ennyi mellé már pár kaptár méhet is lehetne pakolni, a biztos beporzás kedvéért...De mintha erről is lett volna már szó korábban.
Pisti, Pityesz és Magor Zambiában töltötték a Karácsonyt és az Újévet 2019-ben. Pisti a vasárnapi megérkezés után, hétfőn nyakába vette Lusakát, hogy a farmra szükséges anyagokat és eszközöket beszerezze. Addig a két fiú élvezte a decemberi napsütést és a kabulongai (Lusaka egyik kerülete) medence…..
Ausztrália köztudottan egy nagyon veszélyes hely. Lépten nyomon mérgező vagy harapós állatok várják, hogy megkeserítsék az emberek életét, adott esetben akár meg is öljenek. Vagy mégsem? Nos, hogy tisztán lássuk a valóságtartalmát ennek a kijelentésnek, segítségül hívtuk a statisztikát, ami…..
GeoZ 2019.11.18 15:00:26
Zambiában és általában fekete Afrikában, nagyon eltérő az emberek hozzáállása az élőlényekhez. Itt még nagyon szó szerint értelmezik azt a bibliai parancsot, melyet Ádám és Éva kapott Istentől, miszerint uralkodjatok az állatok felett. Hát itt ezt rendesen betartják! Az állatokra szinte kizárólag…..
GeoZ 2019.07.29 14:01:43
@midnightcoder2: A sertéspestises disznóból semmilyen kaja nem lesz, az megy az égetőbe. Disznóvágáskor a kutya és a macska is jól lakott tapasztalataim szerint, de sose kapott jó minőségű részt - legalábbis a nagyszüleimnél így láttam.
Az ipari feldolgozásnál is óhatatlanul van "hulladék" - pl a belek egy része - ezért személy szerint nehezen hinném el, hogy emberi fogyasztásra alkalmas húst tennének állateledelbe.
Tulajdonképp mindegy is, nagyjából azonosan látjuk.
GeoZ 2019.08.03 11:45:58
@MagyarFarmerZambiában: Nos, azért nehezen venném rá magam, hogy macskakaját egyek... Nem tudom, ti milyen macskákat "ismertek", de amikkel én összefutok itt, az isten háta mögött, azok mindent megesznek, a száraz tápon kívül. Nyilván a dédelgetett szobacicák válogatósabbak lehetnek... Ahogy mondtam: ha emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagot használnak, az tényleg furcsa.
Más.
A mézes projektetekre külön kíváncsi vagyok, hogy milyen a hordás, meg mennyit sikerült gyűjteni. Megint más téma: Van normális térkép a területről egyébként?
GeoZ 2019.08.05 16:18:47
@Almandin: Köszönöm a tájékoztatást. A felhozott példa azért kicsit más(...), de az üzenetét értem. A kedvencekkel való bánásnak egy számomra nehezen elfogadható szintje ez. Legyen ez az én bajom.:)
Ez a szombat is úgy indult, mint minden átlagos afrikai szombat reggel. 6:25-kor az alkalmazottak közösen imádkoztak, majd mindenki elindult dolgára. Az állatok már a legelőn voltak, mert Pisti a Burek áltlal bevezetett rendszert átalakította és a pásztorok 12 órás munkarendbe kerültek, így az…..
GeoZ 2019.05.06 15:45:42
@MagyarFarmerZambiában: Akkor nem sok minden változott az utóbbi 6-7 évben ennek tekintetében! Nekem annó 1 évig sikerült megúszni, nem kívánom senkinek.
Ez a kiújuló malária elég rosszul hangzik...
Más.
Van arrafelé ez az apró csípős fekete légyféle? Folyópartok közelében nagyon népszerű Sierra Leonéban(river fly-nak hívták a helyiek), na az aztán pokollá tudta tenni az életet...
Az utazással kapcsolatos csoportokban, fórumokon és egyéb véleménymegosztó felületeken egyértelműen a tengerpartos, minél pálmafásabb és fehérhomokosabb témák mutatják az érdeklődés fő csapásirányát. A legelvetemültebb utazókon kívül mindenki szinte csak valami tengerparti henyélős nyaralásra…..
Rengeteg kisebb és nagyobb nehézség, probléma, baleset legyőzése után, jó 3 hónapos késéssel a tervekhez képest, de júliusban végre elindult a kereskedelmi célú növénytermesztés a farmon! A savanyú talaj meszezése Mint egy korábbi blogbejegyzésben ez már szerepelt, a farm területén gyakorlatilag…..