Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jenő Ferenc Szabó

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kíváncsian várjuk, mikor hozza meg. ..
Jenő Ferenc Szabó 2020.05.13 16:59:30
@ulpius66: Az EU Parlament erre nem kötelezhet senkit. A visszavonás, ha az adatok ilyen határozottan lefelé mutatnak, akkor 30 napon belül meglesz.Politikailag hatalmas bukás lenne most visszavonni a rendkívüli jogrendet, mert akkor mindenki azt hinné, hogy az EU kényszerítette ki. Az ellenzék csak álmában tud ilyeneket gondolni, mert olyan gyenge, hogy saját lábán is alig tud megállni, de arról, hogy valamit kikényszerítsen magából, az abszolút téves feltételezés.
Az egyik digitális ismerősöm vitát kezdeményezett a Facebookon az Új Színház körüli botrányról. Vitapartnereivel körbe is járta a témát, és az elejtett utalásokból a világháló segítségével öt perc alatt megfejtettem, hogy a 2016-ben állítólag lezajlott zaklatási ügyben egy szép hangú színészt…..
  Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, melyben a szegény földműves bácsit elviszik repülni, és a végén, mikor megkérdik tőle, hogy "no, bátyám, milyen volt?", akkor az utolsó mondata az, hogy "arra viszont végképp nem számítottam, hogy mindez a nyakamba is ömlik". Hát valami hasonló érzés…..
Jenő Ferenc Szabó 2019.11.30 04:10:47
Végigolvastam a hozzászólásokat, és úgy gondolom, hogy mindegyikben van egy kis igazság, de a szubjektív gondolatok meghatározók voltak benne. Amit én pozitívnak látok, az a gazdaság fejlődése, itt megjegyezném, hogy míg a Gyurcsány és Bajnai kormánynak hatalmas hátszele volt, addig az Orbán kormányoknak erös ellenszélben kellett dolgozni. Össze sem lehet hasonlítani a hozzáértés, ami szintén az Örbán kormányban magasabb szinvonalú, de így sem egészen jó. Gyurcsányék hídépítési és autópályaépítési tevékenysége során rengeteg alvállalkozó nem lett kifizetve. Azt mindíg elhallgatják, hogy a metróépítésnél kb. 200 milliárd forint volt a lenyúlás. Mészárost lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az ő általa vezényelt tevékenységeknél az alvállalkozók mindíg ki vannak maradéktalanul a munkájuk arányában fizetve. Legalábbis én nem hallottam rőluk azt, hogy nem fizetnek. Akkor pedig sokkal különbek a nem fizetőknél. Az Örbán kormány nagy hibája, amibe majd, talán 2026 ban bele fog bukni, az a nagy és egyre nagyobb mellény, a mindent mindenkinél jobban tudás és az ellenzék lehengerlése - bár ezt az ellenzéket nem nehéz még igy összefogva is lehengerelni- de megérdemlik a sorsukat, nem változtak a sorozatos vereségek ellenére sem 2010 őta semmit. Most, hogy a húsosfazék közelébe kerültek, megmutatták igazi arcukat. Nekik nem a demokrácia deficit fájt, hanem a hatalom és a konnyen szerezhető pénz hiánya, ami első intézkedéseikből is fényesen kimutatkozik. ( több alpolgármester, magasab munkabérek, Fideszesek bizottságokból való kizárása, Szocialista őskövületek visszahozása a politikába, )Hogy mi lesz a vége? A főváros leépül. Azt a három múúzeumot és szinházat már fel kéne építeni, hiszen ez az évszázad lehetősége, hogy a kulturának ilyen színvonalas építményeket adjunk . Ez szerintem nem preztizs beruházás, hanem szükséges, és attól még megmarad a liget zöld területe, sőt még növekszik is, és a közpark funkciót is simán be tudja tölteni.
Miért rossz ez? Mert a kormány kezdeményezi? Nem kell a demagógia, de a fővárosiak ezt választották, hát akkor boldoguljanak vele. Részemről öröm az is, hogy küépolitikánk nem bólogató Kovács Lászlókból és Martonyi Jánosokból áll, hanem megjelenik a nemzeti karakter is, markánsan erőteljesen, néha bárdolatlan modorban, de eredményesen. Meg kell szokni, hogy a magyar külügyminiszter nem azért ül a helyén, hogy jókat bólogasson, és maximálisan kihasználja az atlanti érdekeket, hanem egy kicsit a nemzeti érdek is számít valamit, amit érvényre szeretne juttatni több kevesebb, de inkább több sikerrel. ogy a retorika milyen, és milyen pontokat emel ki ez a politika, az lehet hibás, de végre valami önálló., és ezt a tanulási folyamatot, mert 1939 óta nem volt önálló külpolitikánk 2010 ig végig kell csinálni. Érdemes, mert eddig eredményre vitte az országot. Az egészségügy és az oktatás ez minden kormánnyal szemben negatívumként merül fel:. Az nagy igazság, hogy az egészségügyi, szociális és oktatási rendszer Budapesten nagyon le vannak pukkanva. . A kormány ott hibázott, hogy az egészségügy fejlesztését vidéken kezdte el, és igy elhanyagolódott a fővárosi egészségügy, de vidéken nagyon jól előrehaladt. Most jön majd a főváros, ha az uralmon lévő rezsim nem szavazza le a centrumkórház megépítését Dél- Budán. A zöldmezős beruházás sokkal jobb, mert egységnyi pénzből több minden előállítható, mintha azt szétoszutanák sokfelé. A meglévő kórházakat is fejleszteni fogják. Itt a dontésnél az a legnagyobb adu az ellenzék kezében, hogy részben FIDESZ tag telkére épülne fel. Ez engem nem érdekel, Ha most Fletóék lennének hatalmon, akkor DK tag telkére épülne a kórház, és nem fizetnék ki a beszállítókat. Elnézést a hosszú lére eresztett irományomér. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.
Ahogy a 444 kiszúrta, a kormány épp nemzeti konzultációt tart a klímaváltozásról, csak épp nem szóltak róla senkinek. Na persze nem maguktól készítik, hanem mert kötelező házi feladat az Európai Bizottság által. Valahogy ez a Google Formba öntött megtestesült kifinomultság nem hiszem, hogy 7…..
Vajon milyennek tűnnek az amerikaiak Amerikában külföldi szemmel, egész pontosan magyar szemmel? Milyennek látjuk a gyakori mosolygást, az öltözködésüket, a puritánságukat és még sorolhatnám? Kicsit görbe tükör ez, amivel persze lehet vitatkozni.  Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz…..
A Népszavát ma reggel kíváncsian vettem ki a lépcsőházi postaládából. Vajon az egyetlen napilap, amelyre előfizetek, miként tálalja a Fidesz választási győzelmét? Idestova fél évszázadot töltöttem a sajtóban, ezért nem lehettek illúzióim. A fürge digitálissal ellentétben a papír alapú sajtó olyan…..