Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rakoczigabi

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gabi több mint egy évtizede él Angliában, ahol igazán alulról küzdötte fel magát, hiszen takarítóként kezdett. Aztán teljesült az álma, amiről kiderült, mégsem az, hogy végül vegyen egy nagy levegőt és megtalálja a hivatását...
rakoczigabi 2022.09.12 19:01:29
@Arthamyr: Hmmm.... szerintem azért mivel otthon is irodában dolgoztam, igy úgy voltam vele hogy itt is azt szeretném elérni.
rakoczigabi 2022.09.12 19:15:20
@fhdgy:
Automatizalas:
Jegy ellenőr becsukja az ajtókat, vagy is egy gombot megnyom. Ha az összes ajtó csukva es be is vannak zárva akkor nálam egy lámpa keken világít, egy tudom hogy az ajtók zárva.

En megnézem hogy a jelzo lámpa zöld vagy sárga , nálunk nincsen szemafor jelzo, hanem olyan mint az utakon, normális lámpák vannak. de van par helyen Angliában ahol meg mindig szemafor jelzo van.

Szoval ajto zarva, jelzolampa sarga vagy zöld, akkor en elforditom a kulcsot , utána meg elindulunk.

Ha a jegyellenor benézi es piros a lámpa, es en is benezem, hogy piros es elindulunk akkor a jelzo lámpa vonalában a sin között van egy érzékelő es az megállítja a vonatot.

Vagy ha megyünk es en benezem a lámpa szint es piros akkor van mar előtte is érzékelő es meg állítja a vonatot. Vagy ha pl a megengedett sebesség nagyon lemegy pl kanyarban, 90rol 20ra, ott is van érzékelő par méterrel korábban es ha kukl gyorsan megy az ember akkor megáll a vonat. De ezek úgye mind hibák, es hívnak be utána ay irodába.

En gyorsítok, lassítok, fékezek az allomasra erkezesnel.
Lehet urseben is gurulni, akkor nem vesz fel áramot a sinbol, egy az az energia takarékos mod :) De ez is teljesen tőlem függ.
rakoczigabi 2022.09.12 19:26:27
@fhdgy: egy kis google keresés után tudom is a választ a kérdésedre : European Train Control System

Nálunk nagyon nagyon keves cégnél/utvonalon van, es ott is csak Level 2. Itt találtam egy linket hozza : en.wikipedia.org/wiki/European_Rail_Traffic_Management_System_in_Great_Britain

Amugy nalunk pl Train Protection & Warning System, Automatic Warning System van.
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
rakoczigabi 2015.02.25 11:39:44
Ohh nálam is hasonló volt a helyzet.
2013 szeptemberében meg házasodtam angliaba ( angol férj ).
Londoni nagykövetséget gyorsan fel is hívtam hogy mi is a teendő. Hazassag anyakonyvezese es utana uj útlevél készitése.
Hazassag anyakonyvezese miatt fel kellet mennem Londonba de szerencsere nem lakunk messze. Azt mindtak par hét es postán meg küldik a magyar papirt.
Vártam vártam vártam de semmi nem jott.
Eljutottunk december elejéig amikor is felhívtam a nagykövetséget. Ok sajnos nem tudtak felvilágosítást adni de mondtak hívjam fel a Bevándorlási hivatalt Pesten.
Szerencsere sikerult felhívnom őket. Mint kiderült ok mar szeptemberben elküldtek a papirokat a Dunaújvárosi okmányirodában ellenőrzés céljából. De ok nem válaszoltak semmit.
Ügyintéző rendes volt mindta hogy felhívja a dunaujvarosiakat es megkérdezi mi a helyzet. Mit kiderült ok elfelejtettek az en papirjaimat teljesen.
Hát mit mondjak szep. Nem mintha annyi dolguk lenne.
Bevándorlási hivatal azt mondta hogy amint ok vissza kapjak a papirokat felhívnak es megmondják hogy mikor küldik nekem.
2 nappal kesobb csörgött a telefon es 5 nappal kesobb a postas hozta is nekem angliaba a magyar házassági papirt.
Ugy látszik ha en nem telefonálók rajuk akkor meg ma is rajta ülnének a papirjaimon.

Következő hercehurca : útlevél.
Mivel az 2014 decemberében le jart igy kellett egy uj.
Nagykövetséggel beszeltem es mondta ha megyek haza el tudom intézni otthon is , mivel olcsóbb. Nem kell semmi csak a le jart útlevél es a házassági papir.
Szuper. Mivel mentem haza áprilisban ugy voltam vele hogy akkor meg csinaltatom.
Dunaújvárosi okmányiroda megint.
Mint kiderült nem fogadjak el a le jart utlevelet , hozza teszem londoni nagykövetség elfogadja ha 12 hónapon belül van.
Van e személyi igazolványom ? Persze van , de azon is a leánykori nevem van. Hát az sem jo. Azt ki kellett volna csereltetnem az eskuvo utan 7 napon belül mivel megbuntetnek több százezer forintra.
Ügyintéző elvette a személyim es az útlevelem is es nem akarta vissza adni. Nagynehezen ra beszeltem adja mar vissza mivel másnap repülők Vissza Londonba. Erre az arcomba röhög es mondja " hogy repülők en amikor semmim sem érvényes? Minden a leánykori nevemen van ??"
Hiába mondtam neki hogy en azzal mentem mar Krétára , Londonba es Pestre is sehol nem állítottak meg. Azt mondta az lehetetlen.

Nagynehezen eljöttem es vissza kaptam minden iraton.
Irány London akkor uj útlevél miatt. Ott egy kedves srác volt az ügyintéző. Oda adtam neki a lejárt utlevelem es a házassági papirt es meg csinálta nekem az újat. Semmi probléma semmi bunkoskodas.

Megkérdeztem tőle hogy otthon miért nem csináltak meg szerinte ? Annyit mondott nem meglepő sok ilyet hallott mar.
rakoczigabi 2015.02.25 21:27:25
@~~Babette~~:
Azért mivel nem voltam előtte otthon hogy újat igenyeljek. Ugy voltam vele először meg csinaltatom az uj utlevelem es csak utana a személyit
rakoczigabi 2015.02.25 21:36:14
@~~Babette~~:
Ne haragudj de nem értelek.

Mindenem nálam volt ami kellett volna.
Születési anyakönyvi kivonat , házassági papir , regi útlevél, lakcim kartya. Mint ahogy a önkormányzat oldalán fel van tüntetve.

De mivel a személyimen nem a házas nevem volt ezért nem csinálta meg a no az utlevelem. Pedig azt nem is kellett volna elérnie.
Nemrégiben jelent meg a blogon egy történet egy magyar lányról, aki sikerrel valósította meg az álmát és lett saját erejéből cukrász, elsősorban cupcake-eket árulva. A jelek szerint Angliában van igény a magyaros ihletésű tortákra, hiszen mai szerzőnk, Dee az előző posztot…..
rakoczigabi 2014.09.23 09:20:27
@Dee Hamori:
Ekoszor is nagyon szépek a tortaid :-)) Nekem meg sokat kell fejlődnom hozzád képest.
Mióta nekem fent volt a posztom követlek téged facebookon :-)
Amint olvastam te is meg kaptad a külföldi férj/ barát jelzőt.
Ugy látszik az emberek meg most sem értik hogy nem miattuk csináljuk ezt, ha nem a magunk erejéből építettük fel amink van :-)
További sok sikert :-))
A mai poszt szerzője, Gabi három éve tért vissza Angliába, ahol korábban au pairként dolgozott. Ma, tulajdonképpen számára is teljesen meglepő módon, egy kis vállalkozás tulajdonosa, melyben saját készítésű süteményt árul. „Mikor 2009 karácsonyán hazaköltöztem…..
rakoczigabi 2014.09.13 00:55:57
@montroyal ( CAN qc):

Ha gondolod olvasd el a városi önkormányzat leírását hogy mi is vonatkozik rám.
Teljesen szabályosan csinálok mindent :-)
De akkor ezek szerint minden városban , megyében más a szabályzat.

http://www.basingstoke.gov.uk/Resources/3/A/{3A7DFDBF-96EE-49D8-8AB7-B31F610A973B}/Documents/Advice%20for%20cake%20and%20cupcake%20makers.pdf
rakoczigabi 2014.09.13 08:17:46
@Dragonlady (now in Indonesia):

Igen tudom hogy meg tanulnom kell sokat es fejlődni :-)
Meg csak pár hónapja csinálom a normál tortakat. Szóval azok meg nem mennek annyira jól.
De pl ha valaki olyat szeretne amit eddig nem csináltam akkor elmondom neki hogy olyat meg nem csináltam , es o pedig eldöntheti hogy igy is megrendeli tőlem vagy sem.
rakoczigabi 2014.09.13 10:46:28
@M. Péter: mire gondolsz?
Már többször volt szó róla itt a blogon, hogy a szemöldök mennyire fontos része az arcnak, hiszen ez az, ami keretet ad neki. Annak ellenére, hogy a tökéletes szemöldöknek megvannak a maga nem különösebben bonyolult "szabályai", nagyon sok elrontott változatot látni. Nekem…..