Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s44px2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából 1.5 éve pipàzom és a napokban próbáltam összegezni, hogy mik a tanulsàgai ennek az időszaknak. Nem a frankót akarom megmondani ezzel a poszttal, és nem is jótanácsok ezek. A hobbi egyik vonzó része pont az, hogy számtalan igaz út létezik :-) Szimplán rögziteni szeretném – aztán majd 5 év…..
s44px2 2021.12.10 19:48:49
Nagyjából egyszerre kezdtük.......

Kezdetek: 2017 karácsonyra kértem a feleségemtől egy kezdő szettet. A kezdés nálam inkább újrakezdés volt. 21 évesen volt az első pipás időszakom, ám ez csak rövid ideig tartott.

Tűzszerszámok: Csak gyufát használok. Kipróbáltam többféle öngyújtót, de ezek nem jöttek be.

Tisztítószálak: White Elephant + amiket kapok a legnagyobb jó szándékkal rokonoktól és ismerősöktől. (nem mindig használhatóak)

Tömködő: Klasszikussá vált cseh fém pipaszurkáló és saját mogyoró valamint szőlővesszőből vágott darabok.

Filter: Vauen Dr. Perl

Pipák: Az első pipa egy filléres Szabó pipa volt. Azóta többször javítottam, mert minden merényletet elkövettem, amit ember a pipája ellen csak elkövethet. A második egy Capitello Arleccino volt. Azóta több pipát vásároltam pl.: Paronelli, Butz Coquin, …- épp a minap kérdezte meg a szomszédom, hogy hány darabnál járok. A feleségem előtt nem is mondtam konkrét darabszámot  (kb.: 20)
A legnagyobb változást a saját pipák készítése hozta. Jelenleg négy olyan saját készítésű pipám van, amit előfúrt briar blokkból készítettem. Freehand pipák. Még a legnagyobb jóindulattal sem lehet vissza fogottnak nevezni egyiket sem. Próbálkozok a kukorica pipák készítésével és használatával is. Formavilágban a bent / full bent típusokat szeretem.

Dohányok: Nagyon szeretem az aromás dohányokat. Leginkább a vaníliás, karamellás és kávés. Sajnos a magyar dohányboltok polcain nem nagyon lehet pipadohányt látni, válogatni meg még annyira sem. Nagy segítség volt korábbi írásod a német dohányboltokkal kapcsolatban. (Pfeifen Huber és Peter Heinrich) szinte csak tőlük vásárolok. Mindig pozitív tapasztalatom volt. Az abszolút No.1 a Pfeifen Huber Sunday Morning. Kellemes vaníliás és karamellás dohány. Stanwell Sungold, Cellini Classico.
A gyümölcsös aromás dohányokat viszont egyáltalán nem bírom.

Közösség: Budapesttől távol, közel a Balatonhoz egy kistelepülésen élek, még pipázó embert sem ismerek… -így a pipás közösségi élet a nullához közelít.
Tudástár: Könyvek, blog-ok és internetes oldalak és talán a legfontosabb a tapasztalás.

Üdvözlettel: Péterfy Csaba
Nagy rajongoja voltam annak idejen a Muvelt Alkoholista, borokkal foglalkozo blogon a "Borok a hiperbol" cimu sorozatnak amely arrol szolt, hogy a kostolo idonkent levett egy-egy palackot az ALDI, LIDL, TESCO etc... kinalatabol es vagy gyongyszemet talalt realis penzert vagy ismet be tudta…..
Az egyik legvonzobb reszlet szamomra ebben a hobbiban maga a felkeszules, az eszkozok rendezgetese, igy a rendszeres tisztitas szamomra nem teher, inkabb kellemes elfoglaltsag. Ahogyan mar korabbi posztokban is emlitettem, en fokent a dohanyok, izek, aromak sokfeleseget keresem a pipazasban - a…..