Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Civil Blogíró

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy olyan témával indítom a napot, melyre sokan felfigyelnek majd, hiszen egy rendkívül ismert és népszerű növényről lesz szó: Cannabis, magyarul kender. Máris lehet kételkedni abban, hogy ez a blog valóban a környezetvédő szemlélete miatt "zöld", vagy inkább eme…..
Mivel településünk helyzete nem csak az Eu. tagállamokéhoz, de a régió településeihez képest is lehangoló, ezért a társadalmi szerepvállalást ösztönözzük. Mindebben nemcsak a térség elmaradottsága, hátrányos szerepe, de a faluban lakók és a faluból elszármazottak egyéni…..
2011. június 3-án megkereste a képviselőket JohannOscar Gangl ügyvezető az SWR Bauconsulting Kft.részéről, aki tájékoztatót tartott energiapark létrehozásacímmel. Az ügyvezető esélyt látna a térségfelzárkóztatásában, nap, szél, valamint geotermikusenergia lehetőségek…..
A községi önkormányzat benyújtotta apályázatát a rövidtávú közfoglalkoztatás tárgyábana Sarkadi Munkaügyi Központ Kirendeltségéhez.2011. június 23-án azonban értesítést kaptunk, hogykormányzati szinten országosan a jelenlegi rendszerfelfüggesztésre került, ugyanis…..
Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Ismét azzal a kéréssel fordulunk minden ingatlantulajdonoshoz, hogy az ingatlanát szíveskedjen rendben tartani, és itt legfőképpen a kertekre gondolunk. Megérkezett a nyár, egyre inkább nő a gaz, később a parlagfű. Minden ingatlantulajdonosnak…..
A hagyományokhoz híven a nagycsoportosok meglátogatták az első osztályosokat. Ismerkedtek az iskolai szokásokkal, a tanító nénivel. Kölcsönösen ajándékkal lepték meg egymást az óvodások és az iskolások. Május 21-én a tanító néni szülői értekezletet tartott a leendő…..
 A Községi Önkormányzat anyagi nehézségek miatt 2008-ban nem rendezi meg a hagyományos falunapot.         A civil szervezetek összefogtak, és úgy döntöttek, hogy az eredetileg kitűzött időpontban – 2008. július 26-án – Falunapot szerveznek. Ez…..
Megrendezésre kerül június 28-án a Sportpályán a „Pünkösd-kupa”. A hagyományoknak megfelelően délelőtt játékos sportvetélkedővel, délután színvonalas lovas bemutatóval, este műsoros programmal. Jelentkezni lehet a Polgármesteri Hivatalban, Bakucz Péternél és…..
A Vöröskereszt tevékenységéről Ilyés Józsefné, Puskás Istvánné véradásszervezők, és Deák Károlyné vöröskereszt titkár tájékoztatta a képviselőket az alábbiak szerint: A Vöröskereszt a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületével közösen szervez a községben az…..
A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete tájékoztatójából megtudhattuk, hogy az egyesület 1995-ben alakult 40 fővel, mára már 170 fő a tagság létszáma. Az eltelt évek során sajnos többen elhaltak, néhányan kiléptek, de minden évben vannak új belépők. Az egyesület…..