Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EMMI

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenre van megoldás, ha naiv füstölgő nem biztosította az ingatlanba bejutást, nekik találták ki az egyedi megrendelést: Ha az első kéményellenőrzéskor nem voltál otthon (pl. külföldön tartózkodtál, már a kiértesítést sem láttad), kijelölnek egy újabb időpontot.…..
EMMI 2014.04.24 13:31:34
Tavaly engem is megszívatott ez a díszes társaság. Akkor jöttek először, amikor nem voltam otthon egész héten, tehát az első értesítést sem láttam, amit a lépcsőház ajtajára tettek ki pár nappal korábban. Elvileg ekkor kellett volna hagyniuk egy második értesítőt a postaládában, de nem hagytak. Így nem tudtam, hogy mikor jönnek másodszor.
Természetesen munkaidőben a másodikról is lemaradtam. Erről bezzeg már tudtak hagyni értesítőt, mert ez már külön díj ellenében van.
Utólag az ügyfélszolgálatos hölgy kioktatva közölte, hogy az a bizonyíték arra, hogy hagytak értesítőt, hogy a másolat náluk van lefűzve. És kifejtette, hogy nekik mennyire nem éri meg harmadszor kimenni egy csomó helyre. De elmondása alapján elég sok címre kell kimenni 3x, szóval szerintem nem lehet veszteséges a dolog.

És valóban lehet időpontot egyeztetni, ami náluk azt jelenti, hogy ők ajánlanak fel napot, amikor a kéményseprő a környéken jár. 8-16-ig jönnek csak, mert munkaidő nekik is addig szól, és nem tudják megmondani, hogy kb. mikor jönnek, még azt sem, hogy dél előtt vagy után. Szóval szabi, plusz ~8 000 Ft, plusz egész nap otthon ülés. Ja és kéményt nem tisztítanak, már nincs is szerszámuk hozzá, csak egy mérő műszerrel járnak, azzal mérnek pár másodpercig. A papírt hosszabb ideig töltik ki. A hivatalosan tett panaszra azóta sem válaszoltak. Már várom, hogy idén mikor jönnek, és mi újat találnak ki.
Marikát hajnalban keltette a délelőttre kért ételfutár, aki először szemtelenkedett, utána már direkte paraszt módon beszélt vele, és ami a legszebb, a végén tényleg nem adta neki oda a kifizetett ebédjét. Megmagyarázhatatlan éheztetés hajtás után:Ma reggel 7 óra 20 perckor…..
Gondolom teljesen sematikus és mindennapi a történetem, máshol más formában ezer emberrel megtörtént már. Ami viszont mindig felbosszant, hogy ez egy 16 hónapos babával nem vicces, felháborító, hogy sematikus, és végtelenül irritáló, hogy mindennapi.   A Heim Pál Kórház…..
EMMI 2010.05.14 11:50:05
Még nincs gyerekem, de el tudom, hinni, hogy ennyire kicsikkel és picikkel mennyire nehéz lehet a várakozás. Az egészséges gyerkőcök sem tudnak még 2 percre sem nyugton ülni, hát még a beteg gyerek, akinek minden baja van. Tényleg muszáj lekötni őket, ami nem lehet egyszerű, több órán keresztül. Felnőtt fejjel 2 óra körül van az a határ, ahol kezdek picit morcos lenni a várakozás miatt. De a felnőtt már legalább fel tudja fogni, hogy beteg, és várni kell, és ez ezzel jár. (Bár ennek ellenkezőjére is láttam példát.)

Saját tapasztalataimat az utóbbi 7-8 hónapban szereztem, egy munkahelyi baleset kapcsán, - ahol egy poroltóval túlságosan közeli kapcsolatba kerültem - de elkeserítőek. Másfél - 2 órákat várok egy receptre vagy beutalóra. 4 órát vártam egy dokira, aki 2 hetes kontrollra hívott vissza, de az időpontok 1 hónapra előre ki vannak adva, tehát ki kell várni minden időpontost. Ezek után 2 perc alatt szó szerint kidobott, mert más orvosnál is jártam, ahová az üzemorvosunk küldött. Ezt személyes sértésnek vette. Ez alatt a 4 óra alatt egy teljes NatGeo-t olvastam ki minden reklámmal együtt, az utolsó betűig.

Egy sima vérvételes laborra másfél hónapra adtak időpontot, mikor egy új gyógyszerre elég furcsán és veszélyesen reagáltam. Szóval nagyon elszomorító élményekben volt részem, és akkor még nem beszélve arról, hogy 7 hónap után se tudják mi bajom. És nem csak a leromlott intézményekről van szó, de egyes orvosok olyan hozzá nem állással végzik a munkájukat, hogy elképesztő. És ezen nem segítene se a több fizetés, se a felszereltebb kórház.
EMMI 2010.05.14 14:32:42
@Andie: belélegeztem, 4 emeletnyi rohanás után, mert csak az autómban volt poroltó.
Ez volt október elején, és még nincs vége. Hosszú, bonyolult és fordulatos történet a mai egészségügyben. Ja, és egész életemben nem voltam ennyit, és ennyi orvosnál.
Mit kell elkövetnie a serdületlen vásárlónak ahhoz, hogy a biztonsági őr agyatlan kurvának nevezze? Mindezt egy akciós napon, amikor nyilván hatalmas a tömeg és sor áll a próbfülkéknél is? Nem kell sok: a két fiatal lányka együtt vonult be a fülkébe, ezzel érdemelve ki a…..
EMMI 2010.04.15 12:15:05
@juhaszvik:
a válasz tényleg egyszerű: a New Yorker üzletekben nem elhúzható függönyös a próbafülkék eleje, hanem 2 irányba nyitható ajtó. Alul kb. térd magasságban kezdődik, felül meg nyaktól felfelé látszik benne az ember. Marhára zavaró, hogy ennyire nyitott, ráadásul az ajtóval szemközti falon van a tükör, tehát egy magasabb ember simán láthatja ki öltözködik. Sőt ha emlékeim nem csalnak, akkor az ajtó nem is zárható, így simán ki lehet nyitni véletlenül öltözködés közben könyökkel.
A Homár mások ügyeiben hivatalból gyanakvó, a sajátjában ennek megfelelően olyan naiv, mint egy maszületett olvasó. Majdnem egy hónapja füstölögtem arról, hogy a környékünkön, a Rózsadomb Moszkva tér feletti részén teljesen értelmetlen fizetős parkolási zónát jelöltek…..
Most kaptuk meg az Invitel válaszát a halott ügyfelüknek kiszámlázott havidíjról és büntetésről szóló posztunkra. Elismerik, hogy az eljárás érzéketlen volt és hibáztak, amikor kötbért követeltek, ezért annak megfizetésétől eltekintenek, mi pedig megint egy kicsit…..
A lenti levél írója szerint a Porsche Buda tizennyolcszoros áron akarta megjavítani azt, amiről később kiderült, hogy el sem romlott. Ráadásnak az ingyenes átvizsgálás, plusz a kamu hiba megállapítása sem került kevésbe. Történt, hogy a skoda fabia típusú autóm (amit azelőtt…..
Nem akarok demagógabbnak látszani a szükségesnél, de abban talán az olvasók túlnyomó többsége egyetért, hogy egy önkormányzat kertvárosi övezetben csak és kizárólag amiatt jelölhet ki fizetős parkolási övezetet, hogy valaki ebből pénzt lophasson. A II. kerületi…..
Életminőségem jelentősen javult, amióta lakóhelyem közelében megnyílott az Aldi. Azelőtt alig hallottam róla, sőt összekevertem a Lidllel, amiről viszont annyit tudtam, hogy terrorizálja és kukkolja az alkalmazottjait. Baloldali érzelmű állampolgárként tehát eleve gyanakvóan…..
Rájöttem! Francia autók 2009.09.15 12:10:00
A francia autók köztudottan rosszak, megbízhatatlanok. Pocsék minőség, például a leggyengébb lemezből gyártják őket, de a motor is rémálom. Nem véletlen, hogy az autószerelők is sírva menekülnek a francia autók láttán. Aki egy kicsit is hazafinak érzi magát, és kicsit is…..
Előző heti rejtvényünk nyertese Vajda István, nyereménye egy Test Drive Unlimited és apróbb ajándéktárgyak (póló, toll, egyebek) a CD Projekt Kft. jóvoltából. Ezen a héten egy újabb Legjobb Választás játékot, a Worms 4: Mayhemet lehet megnyerni, egy kicsit formabontó…..
Gee Halen nagyon megtanulta, hogy előzés előtt tükörbe kell néznie. Egyszer elmulasztotta, amiből majdnem baj is lett. Ráadásul kétszer, mert a baleset elkerülése után volt szerencséje nemzetközi jelzésrendszerrel kommunikálni a szituáció másik résztvevőjével. Kétszámjegyű…..
Olyan rossz hatással volt az áfaemelés a hipermarket pénztárgépeire, hogy az olcsóbb árucikekket össze-vissza árazták, Vendel papírzsebkendőjét például a valós 229 helyett 629 forintért számolták el, de halootak olyan szegfűborsrajongóról, aki 100 forint helyett majdnem…..
EMMI 2009.06.30 11:52:04
@vape: Épp most akartam írni, de megelőztek.

Az év legnagyobb húzása. Persze a polcoknál sehol sincs kiírva, hogy + betétdíj. Még a tetra pack dobozokra is kivetették - tej, üdítő. Ha az ember nagybevásárláskor pl egész kartonnal vesz, sokat jelent.
És megnézem azt az embert aki elteszi a blokkot minden ilyen esetben, és visszaviszi. Simán áremelés.

A vevőszolgálaton 4 emberből 3 emiatt állt meg. És persze a vevőszolgálatosak fel vannak háborodva, hogy mindenki őket kérdezgeti, pedig benne van az akciós újságba is. Érdekes módon az már nem érdekelte, hogy nem mindenkinek jár az újságjuk. Azt hajtogatta, hogy ő - személy szerint - nem tehet róla. Semmiről. Az ilyeneknek meg kéne azt is tanítani, hogy mit jelent egyenruhát felhúzni, és vevőszolgálati pult mögé állni.
EMMI 2009.06.30 13:42:26
@PanelProli: én a múlt héten voltam, akkor még semmi írásos nyoma nem volt a dolognak, és ezt el is ismerték.

Gondolom sokan panaszkodtak, azért léphettek. Hát kisebb bajom is nagyobb annál, mint gyűjtögetni a blokkokat, meg visszavinni külön fuvarral. Mivel pont a pet palackokat meg a dobozokat gyűjtöm szelektíven. (a papírt csak azért nem, mert nem veszek újságokat)
A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kibővül Budapesten a fizető parkoló övezet. Óbudát is bevonnák. A kerület polgármestere szerint azonban ennek bevezetéséhez nem adottak a feltételek.  Június 1-től átlagosan 27 százalékkal emelkednek…..
Winyetta kiakadt a legutóbbi Arénás sztorin, annak is a végén, ahol a rendőrségi intézkedés inkább komikus volt, mint hatékony. Neki a navit lopták ki a kocsijából és emiatt kellett 4 és fél órában meghallgatnia a helyszínelő rendőr panaszait. A történet mozis része annyira…..
A Kiscelli és a Szõlõ utca (Óbuda újság felvétele), illetve a Vihar és a Raktár utca balesetveszélyes, nagyforgalmú keresztezõdéseiben körforgalmi csomópont kialakítását tervezi az önkormányzat. A tervek elkészültek, jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik. Reggelente…..
Az RTL után a Tv2 sem sokat pöcsölt, és a rosszul teljesítő Flashpoint (Elit egység) című túszmentős akciósorozatot eltakarította a krimihétfő műsorából. Az ok prózai: nem nézték elegen a kanadai sorozatot, így túl sokat nem lehet csodálkozni a csatorna döntésén. A…..
Elnézést a tegnapi post elmaradásáért, egy régivágású logikai játékkal próbálom behozni a lemaradást. A Domino Knight 2 ötvözi a jó öreg Sokoban és az Atomix erényeit: van benne csúszkálás, ládatologatás, meg ami kell, a cél a főhős lovaggal felszedni a pénzeket, majd…..
Kedves exkollégám, a jó Navarro küldte el az Auditorium linkjét, és nem kellett csalódnom az ízlésében. Az utóbbi idők legzseniálisabb, egyben legszebb játéka ez a logikai program, aminek a lényegét talán a fenti képen lehet a legjobban megérteni. Adott egy fénycsóva, amit…..
EMMI 2008.11.25 17:07:32
Ma több kisebb játékot fogok postolni, kezdetnek a tegnapi kommentekben már előkerült Factory Ballst, illetve a Factory Balls 2-t. A játékban labdákat kell készíteni megrendelésre festékkel, fűmaggal, meg mindenféle egyéb kütyüvel, a cél, hogy a labda olyan legyen, amilyet a t.…..