Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hg

11 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
Szeptember vége fele esett meg velünk, hogy a buddy-m felajánlotta, elvisz minket barlangászni. Nem volt igazán más választása, mert egy olyan túrát terveztünk be, ami szerinte életveszélyes lett volna az idjőjárás miatt és mivel látta, hogy másképp nem tud minket lebeszélni,…..
Izlandi Atomvillanás Egyetem 2009.12.04 04:07:00
Izlandon meglepően sok egyetem van, a pontos számot nem tudom, de ha jól emlékszem tíznél több. Sajnos elég kevés pontos számmal tudok szolgálni, de az arányok kb. jók lesznek, legalább annyira, hogy a lényeg érthető legyen. Aztán ha vki vmit jobban tud, akkor kijavít, ha meg nem,…..
 A mágneses elhajlás kb. -20° a szigeten. Legalábbis ennyi volt 2000-ben és tekintve, hogy az északi mágneses pólus 40 km-t teszt meg évente Szibéria felé, ez vmicskét változhatott. Ekkora eltérés mellett azért már szépen félretájolhatja magát az ember a semmi közepén,…..
Izlandi Atomvillanás RVK 2009.11.21 02:01:00
Egy napfényes szombat délután érkeztünk újra Reykjavíkba. Akkor már nyomasztott a gondolat, hogy a két nadrágomból egyet Núpurben felejtettem, de alapvetően jól éreztem magam a 10 órás utazás ellenére. Hja, a busz papíron kilenckor indult volna, de minket speciel 9:05-kor…..
Izlandi Atomvillanás VI. 2009.11.11 02:14:00
A legutóbbi bejegyzés után azt hittem több időm lesz írni, de nem. Most megpróbálok pótolni. Azóta sem vagyunk kevésbé elfoglaltak, főleg mióta felfedeztük Viktorral az egyetem alagsorában található biliárd-, pingpong- és csocsóasztalokat. Amellett, hogy használatuk teljesen…..
    Ez egy ömlesztett bejegyzés lesz érdekességekkel, mert így utólag nem emlékszem minden részletre.    Kezdjük Hallgrímur Helgasonnal, mert róla már beszéltem korábban is. Ő írta a 101 Reykjavík c. regényt, amiből film is készült hasonló címmel.…..
Hg 2009.10.07 23:11:49
@vidéki men: Igazából az izlandiak nagy része még nála is nyeszlettebb. A probléma inkább az, hogy kb. ötféle izlandi embertípus van (3 ffi, két nő) és a csoportokon belül egyformák. Kb. 15 izlandit ismerek, de minden szembejövőn el kell gondolkozzak, hogy ismerem-e.
Ha le akarsz telepedni egyetlen dologra kell figyelni: nyilvánosan ne használj zsebkendőt, mert az égő. Viszont ha tudod két perces szünetekkel hangosan szívni a taknyod, miközben beszélgetsz vkivel és szétköpködöd a rágót (meg úgy bármit) az utcán, egyből befogadnak.
Izlandi Atomvillanás Irány Núpur 2009.08.03 23:59:00
Nos, a problémák a vártnál egyszerűbben megoldódtak. Viktor még a leszállás előtt felébredt és magához is tért (köszönet az ÉKK-nak), a reptérről egyetlen buszjárat indul és az pont a találkozási pontba szállított minket, koronát pedig sikerült még a reptéren váltani.…..
Hg 2009.08.19 23:16:41
@vidéki men:
Jah, most nézem, hogy eltűntek Picasaról is és onnan voltak linkelve ugye. :S
Hehe, nem csak annyit fűt. Reykjavíkban állítólag ritkán esik a hó és szinte sosem áll meg. Télen az átlaghőmérséklet 0 fok körül van.
Hg
Hg 2009.08.26 23:08:51
@Mustár: Áh, befogtak minket az egyetemen, itt munka van. 7végén talán lesz időm. :S
Bocsi.
Nos, engedjétek meg, hogy megosszak veletek ebben a nagy melegben egy hideg februári történetet. Régi álmunk vált valóra amikor Hankóföld szegedi kirendeltségén egy amolyan "sznob házibuliba" voltunk hivatalosak Vidékivel. Charmo mester is akkortájt érkezett meg hosszú…..
Izlandi Atomvillanás Bevezetés 2009.08.02 22:58:00
Ezt a blogot elsősorban azért nyitottam, hogy ne kelljen mindenkinek külön elmondanom, mi történik itt velünk. Másodsorban azért, hogy érdekes olvasnivalót nyújtson közületek azoknak, akik éppen nem tudnak letöltött filmeket bámulni és az indexet is hatszor kiolvasták már aznap…..
Hg 2009.08.12 15:09:06
@-=Matthew=-: Dehogynem. Gyakorlatilag már kész az új bejegyzés, csak Viktorra várok, hogy töltsön fel értelmes képeket. A képek linknél jobb oldalon egyébként találtok ízelítőt, de még csak pár van fent, legkésőbb pénteken felkerül az összes és akkorra várható a frissítés is. Egyébként tényleg nem unatkozunk, nem a blogírás a legérdekesebb dolog, amit csinálhatunk. :)
De a következő iromány után már beindul a dolog, van előkészítve jó időre elegendő anyagom.

Hg
Izlandi Atomvillanás Utazás 2009.08.03 02:00:00
Félúton Koppenhága és Keflavík között megírom az első blogbejegyzés piszkozatát. :) Sok érdekes dolog nem történt velünk eddig, ezért igen rövid lesz. Magyar idő szerint negyed egy van és az érintőképernyős kütyü szerint vmivel több, mint egy óra van még hátra az…..
Hg 2009.08.11 00:03:51
@JohnnyEldorado: Annyit sikerült egyelőre elérnem, hogy jobb oldalon fent van egy archívum nevű doboz, abban lehet látni, hogy milyen bejegyzések vannak.
Izlandi Atomvillanás Túrák 2009.08.09 15:49:00
Mint már említettem, minden hétköznap délelőtt óránk van 9tól délig, ebéd után pedig szabadon választható órák. Hétfőn és pénteken a délutánt Isafjörđurben töltjük. A délelőtti órákon tanuljuk a nyelvet, a délutániak pedig vagy játékosak (pl. izlandi játékok,…..
Núpur egy kb. öt házból álló falucsak (itt falunak számít és a térkép is jelzi) és semmilyen bolt, vagy szórakozási lehetőség nincs egy focipályán, a gyönyörű hegyeken (amiket hétvégén meg is hódítunk, már összeállt egy kisebb csapat) és a sok ismeretlen emberen…..