Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ppp

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A füst árnyékáról 2007.01.25 08:00:00
Súlyos defektusa a magyar marihuána-legalizációs mozgalomnak – vagy tán mindegyiknek -, hogy bár eleinte nem így akarja, a vita hevében aztán valahogy mégis azon az állásponton találja magát, hogy a marihuána és származékai egyáltalán nem is károsak. Olyannyira nem, hogy…..
ppp 2007.01.25 16:05:00
örülök, h itt a freund elöadás, ld még a természetvilágában ugyanerröl egy cikk .

www.kfki.hu/chemonet/TermVil/szamok/tv2004/tv0402/freund.html

tehát igenis okoz fizikai függöséget. szesszel-cigivel összehasonlitva persze gyakorlatilag semmi (erre asszem (rég olvastam) nem tér ki, nem erröl akar beszélni, mint ahogy a társadalmi dolgokra se).

pár megjegyzés, én azthittem dekriminalizáciopárti vagyok, de rapid81 hozzászolásait olvasva kezdek elbizonytalanodni, asszem cartmannek van igaza (az eredetinek), aki drogozik az hippi, és hippinek lenni gáz.

sajnálom, h ebben a témában egy platformon kell lennem veled, mert a vizhajtásu auto, meg amit az atomenergiárol mondtál akkora marhaság, h nagyon fáj.

refuse:

haverokkal szombat du összeültök ultizni, fejenként megisztok 3 sört, esztek némi szendvicset, utána mindenki hazamegy. kulturált alkoholizálás.

a fejenként 3 sör helyett helyettesitsd be a körbemegy 3 füvescigit. kulturált szivás.

este a film mellé megiszol egy-két pohár bort a pároddal.

este a film mellé elszivsz egy spanglit a pároddal.

megjegyzés, én nem szivok, de elvileg sztem is nonszensz, h van lehetöség vkit bevarrni, csak mert eltolt egy spanglit, vagy továbbadta a mellette ülö barátjának.

amugy egy tisztességes összehasonlitást a csokoládéval tényleg megérne az ügy. én végztem egy nemreprezentativ felmérést az ügyben. sok ismerösömnek aki beszélt a füfüggöségröl felajánlottam egy kisérletet: 3 honapig ne egyen csokoládét. emberi arcon ha láttatok már rettenetet megjelenni...:) egyik se ment bele.

én ha dekriminalizálnák se szivnék, de sztem tilcsuk be inkább a csokit (azt nem kell ecsetelnem, h mennyire káros, fogak, elhizás; és mennyien zabálják marokszámra, bele a pofámba a villamoson nyilvános helyen, hájasak, undoritoak, ott log a csokoládédarabka a foguk közül...). azt kifejezetten utálom. (nyiulván nem gondolom komolyan, de a dekrim ellenzöinek ilyen mélységüek az érvei)

amugy én anno szivtam eleget, már 5 éve semmit. megigértem az exbarátnömnek (akkor még nem ex persze), azonnal letettem. soha egy kurva másodpercig se hiányzott. semennyire.

namost ugyanezt elvégeztem cigivel, hát az kb egymilliárdszor nehezebb volt, és ugy másfél éve visszaszoktam megint. pedig elötte vagy 2 évig tiszta voltam.

w Megint jönnek, rotyogtatnak 2007.01.08 08:00:00
Rakják már a pokol tüzét, fortyog a végítélet, huj-huj. Sok példányban, különböző variánsokban kaptam meg ezt a levelet; egyes polgártársak imákkal, mások válogatott - és súlyosan keresztényietlen - szitkokkal egészítették ki. A felháborodás tárgya az Isten fasza, illetve…..
ppp 2007.01.16 23:05:02
csizma: amit mondasz az a kereszténység vonatkozásában érdekes (azért szerintem ezért anno kaptál volna égetést:)).

mongyuk az önmegtartoztatást ne tekintsük ennyire keresztényinek. pl gondolj a dzsainistákra, az attiszkultuszra (jujj!)...

a bibliai monoteizmus az nem annyira monoteizmus, a népi vallásosság meg sose volt az. most nem kérek teologiai csürés-csavarást; az nem releváns, a vallás az, amiben a hivök hisznek, a többi az értekezés a láthatatlan rózsaszin unikornis szarvának a kiralitásárol. (a magyar nyelv is az, amit a magyar emberek beszélnek, nem az, amit a grétsy-deme-balázsgéza tengely szeretne, és a fizika is az, amit a mérések mutatnak, nem az amit egyesek elképzelnek; és ebböl nem engedek, ehhez tulságosan tisztelem és szeretem a mitoszokat)

megint az emberi test szentsége: nembiztos, h alapvetöen keresztény, mongyuk az utsovacsorát, amit nem emlitettél, figyelembe véve megalapozottnak láccik. de ez elvezet a rituális kannibalizmushoz más vallásoknál is. most ez az elsö példám. de azért az emberi test szentségként valo interpretálása nem rendkivüli, pl. emberáldozatok;

de amit irtál az nagyon ugy fest, mitikus szinten, mintha a kereszténység totemállata az ember lenne. viccen kivül. amit mondtál az pontosan ez. erre még kéne ennyire markáns példát találni más vallásokban, h a meggondolásod ne állja meg a helyét, majd gondolkozok. egyelöre fenntartásokkal elfogadva.

köszönöm, elgondolkodtató volt, amit irtál. ezt a keresztény embertotemet még sose gondoltam igy végig.

más: eloi, olvastad, amit irtam-belinkeltem? elgondolkodtál rajta? kösz, ha válaszolsz.
w Zuzmó néni zsidózik 2007.01.10 05:11:00
Morvai Krisztina betegségét én nem tudom gyógyítani. Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, de ha a benzinkutastól kapna pár emberi szót, az is segítene talán. A szokásos, ócskán kódolt antiszemita ostobaság még egyszer; ezrével olvastam és hallottam ilyeneket, még csak nem…..
w Isten fasza 2006.12.27 01:24:00
Gyerekként sokat kuncogtam azon, hogy ezek a gonosz rómaiak, akik felszögelték szegény Jézust a keresztre, azért voltak olyan tapintatosak, hogy egy törölközőt a derekára csavarjanak. Karácsonykor kissé sajátos aktualitással került ki az Indexre, vezető anyagba ez az írás, mely…..
ppp 2007.01.06 11:16:52
köszi shadow. ez a génterjedös modell teccik. egy ilyen modellezésröl van vmi linked? vagy mongyuk neked ahol dolgozol nyilván elö vannak fizetve ilyen ujságok, megköszönném ha néhány összefoglaló-bevezetö jellegü matematikai izü tanulmányt elküldenél a témában.

más, mongyuk akkor a differenciálodás dallamát értem. de vegyuk a tüdö kialakulását topográfiailag. marad a kérdésem, ez mennyire génbe vésett folyamat, mennyire geometriai/kémiai szükségszerüség? értem ezt ugy, h mongyuk a holyagocskák felületén minden bizonnyal vannak gáztranszportra specializálodott (mittomén mongyuk módosult hám)-sejtek. ezek olyanok , csak oda tudnak tapadni, ahol lenniük kell, vagy azt külön meg kell neki mondani?

vagy mongyuk vegyünk két ikret, és nézzük meg a tüdöfelületüket a születés után topográfiailag (gondolom patkányoknál elég gyakori az ikerszülés:)). nyilván ugyanolyan hatékony gáztranszportot rengeteg hasonlóan fürtös geometriai elrendezödés meg tud valositani, tehát a fraktáldimenziojuk kb meg fog egyezni. mongyuk tomográfiailag ezt megmérni nem egy wasistdas. de rengeteg a strukturát finomabban jellemzö méröszámot, amit mongyuk szintén lehet ct-vel mérni is lehet monitorozni. namost, a kérdésem arra vonatkozik, h ezeknek a az ikerpatkányoknak feltéve, h genetikailag a tüdötopográfia szempontjábol azonosak (ott csak mongyuk irreleváns pontmutáciokban különböznek), ésa méhben is nagyon hasonlo hatások érték öket, akkor ugyanolyan lesz a tüdöfelületük, pontrol pontra? igy értettem mongyuk a ennek a meghatározottságát. mert például ha ez utobbi igaz az egy elképzelhetetlenül buta redundancia volna természet részséröl. hiszen böven elég lenne pár általános elvet rögziteni a sejtek egymáshoz illeszkedéséröl, és rögtön ugyanolyan hatékonyságu (kb ugyanolyan fraktáldimenzioju) tüdöt kapnánk, elképzelhetetlenül kevesebb dns-ért cserébe. kérdésem akkor arra vonatkozig, h ez igy van? vannak ilyen tömöritö-metodusok? vagy ez hogy néz ki egyáltalán?

elöre is kösz, meg eddig is, h simogattad a buksimat, meg szépen magyaráztál.
w Úr az űrből 2006.12.17 07:01:00
Nem tudom felmérni, mennyit tud a magyar újságolvasó a szcientológiáról, így lehet, hogy közismert, triviális információk következnek. Nem baj, ártani nem árt, ha még egyszer megvan itt, magyarul. Angolul tudók a South Park 912-es epizódjából is tájékozódhatnak, felhőtlen…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
ppp 2006.12.14 12:32:12
desokmindenvolt itt.
ugyanmár: persze, h nem az az az alap, h senki ne értsen mindenhez picit, de az tagadhatatlan, h az alapmüveltségbe ma nagyon kevesen értik bele mind a matekot mind a termtudot. és ez mindkettönk szerint baj. mert én alig hallottam mérnököt, aki büszke lett volna rá, amikor kiderült, h nem tudja, hogy halt meg radnoti. na most hányan büszkék arra, h nem tudnak megoldani egy másodfokut. amiröl fentebb már irtam, h milyen mélység volna irodalomban. vagy egy másik pl. coopernek azota se jött válasz a termodin. 2. fötételére. na ez egy olyan kérdés fizikában, mint irodalomban a tud-e ön olvasni. és majdnem ugyanannyira hasznos is a világban valo boldogulásra. viccen kivül. de félre ne érts, kurva fontosnak tartom a bölcsészképzést, és a bölcsészetet is. más kérdés, h aki oda megy annak nagyrésze nem oda valo. ugye azt is montam már, h ez sokaknál a "hülye vagyok a matekhoz megyek btk/tátk-ra" elvböl erdeztethetö.

quick: a legnagyobb bajom, h te váltig állitod, h azzal, h vki elmegy egyetemre, rögtön igénye lesz arra, müvelt legyen (sarkitok). de nem igy van. rengetegen tényleg a papirért mennek. meg, h elmondhassák én jártam egyetemre. meg, h én két félévig tanultam nietzschét, és... mongyuk attol még nem fogja _tudni/érteni_. nekem pl a középiskolában mindent a seggem alá toltak, mitosz szakkörtöl kezdve csillagászat,novellaelemzés, agyagozás etc... és sok barátommal szinte mindegyikre jartunk is. namost ezekkel a barátaimmal sose volt vita arrol, h mi a fontosabb, a termtud, vagy a humán müveltség.és az, h ki mire ment utána szinte mindegy is volt. egyik ezen barataim közül bölcsész, de mindig élvezettel hallgatja, ha funkcionálanalizist, csoportelméletet, vagy áltrelt tanitok neki, és én se szarok be ha azt mondja, h laringális exploziva, vagy neaggyisten a példáját arabbol hozza, és ugy is irja. de ezek egyének. azok az ismeröseim mentek kacor királyra, akik a középsuliban se érdeklödtek semmi iránt, és humán-reálban is sötétek maradtak mint az éjszaka, és az egyetem/föiskola alatt ez egy dekát se változott. mondom, h nem reprezentativ, de ha az ember érdeklödik, akkor ugyis megtanulja. és a középsuliban az érdeklödést kellene felkelteni. ugyanis ha éppp nem közgázra/kacorba megy az ember egyetem mellett nem nagyon lesz ideje általános müveltséget fölszedni...

memoriter: igen megértés nélkül szart se ér. elfelejtik a dolgozat után azonnal. megértéssel: éna tizévvel ezelötti latin memoritereimre még mindig emléxek, és ah nemjutna máshonnan eszembe vmi igeragozás, az egyikben csak találok rá példát, és utána beugrik. és igy ebben a formában mégiscsak kurva sook értelme van. pedig amikor be kellett nyalni akkor nem rajongtam érte különösebben, tévedtem. rengeteg értelme van _megértéssel_.

rofä: kondor: na ezért van az, h econophysics. mert bizonyos rendszerek kellöképpen bonyolultak, h ne legyen elég hozzá a közgázmatek. ugyanigy csermely és az orvosisok: ott is gyorsan felszivodott minden medikus/ka amikor egy fourier-trafo kicsuszott a száján. már csak ezért is érdemes matekot tanulni...

mulan: igazad van, csak van egy kis probléma. itt skálagondok vannak. persze, h kell a tárgyi tudás, de még mennyire. de a gimiböl --még a jo gimikböl is!-- kikerülö embereknek egy jelentös része funkc. analfabéta. ez nem mitosz. amig nem értik, h mit olvasnak addig tökmindegy, h benyalják-e mellé azt a 15 évszámot. de te nem erröl beszélsz. akik már tudnak olvasni azoknak meg kell mellé lex. tudás. de ne ringasd magad ábrándokba. tudok példát-elég közelit- kacorkirálybol: benyalja amia könyvbe van szo szerint, és amikor megkérdezem -gyak. bármelyik mondatrol-, h ez mit jelent,semmit se ért belöle. mert rászokott, h egyszerübb tanulni, mint érteni. ezen sokat segitene, ha egy kis matekot komolyabban nyomatnának. sajna a középsulis matekot se nagy szám benyalni értésnélkül.

a korrektoros-forditos: de mennyire igaz. tul azon, h a tévékhez se ártana, mekkora bödületes melléforditások vannak... (aktuális kedvencem a szilicium-dioxidot sinullakettönek forditani, utána meg benyögni, h kovakavics, halálkökeménytudospofával, \\helyszinelök viasat)

nopplease: termtudoktatas: nagyonigaz. tulterhelve, naja. sztem kéne egy kötelezö termtudéreccségi. senkise döglene bele, ha megtanulna némi ökologiát, vagy anatomiát, neaggyisten savbázisreakciót vagy mechanikát. nem szopná be a sok hüjeséget, amit hall. épp tegnap volt a friderikuszban, h a legelemibb mechanikai fogalmakkal se volt tisztában. pedig, ha ezeket vki 1* _megértette_, azt nem felejti el. pedig sztem ö intelligens.

Kihaénnem: azzela másodfokuval már futottunk pár kört feljebb. h miért is kell. ha azt, amit irtál komolyan gondolod, az nagyonnagybaj. azt is irtam fönt, h miért. azmegvicces, h a matematikusok tanuljanak másodfokut, tényleg csak a (magyar) geográfushallgatok tudják, h mia az a kárpát-medence, meg hogy folyo...:) "a többi nem fontos": ez most vagy vicc vagy szánalmas és szomoru. (mongyuk ha nem tucc rola semmit, h tudnad megitélni a hasznosságát??)
ez kapinak is szol. ha az embereknek kicsit több fogalma lenne a kovalens kötésröl, akkor talán nem költenének sulyos pénzeket homeopátiás szerekre, nem akarnák a tiszta környezet nevében bezárni az atomerömüveket, és nem vitalitásmérökerékkel, meg horoszkoppal gyogyittatnak a mellrákjukat. EZ NEKED NEM A MINDENNAPOK? basszus, tényleg nem látjátok?!

hát mostan alaposan ismételtem magamat is, meg másokat is. sorry, ez van.