Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tie Fighter

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
Tie Fighter 2006.12.13 13:01:47
Csak pár gondolat:

-egyszer beültem véletlenül az ELTE egyik felvételizőknek tartott nyílt napjára. Ott elmondták, hogy melyik szak miről szól (régész, antropológus miegymás) és rögtön utána közölték, hogy körülbelül évente hány embert vesznek fel, és, hogy a felvett embereknek el kell fogadniuk azt, hogy csak akkor lesz munkájuk a szakmában, ha az aktuális tanáraik kihaltak.

-mind gimnáziumban, mind egyetemen tandíjat kellett fizetnem.
Gimnáziumban átlagtól függően engedtek el belőle, egyetemen pedig a teljesített kreditek és átlag alapján kaptam ösztöndíjat, ami több félévben 0 volt, de volt, hogy két háromszorosa volt a tandíjnak.
Attól, hogy tandíjat kell fizetni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minuszban leszel, a legtöbb egyetem a többség által befizetett tandíjból honorálja kevesebb jól tanuló diákot.
Ha mindenki jól tanulna, akkor talán mindenki 0ában lenne, de legalábbis kevésbé lenne megterhelő a tandíja (rendszertől függ) Így csak azt veszem észre, hogy csak azok óbégatnak a tandíj ellen, akik nem elég szorgalmasak és/vagy okosak.

-Szvsz a mostani egyetemi képzés nem ott van felhígulva, hogy kevés anyagot adnak le, hanem, hogy boldog-boldogtalan felvételizik, még az is, akinek fingja sincs, hogy mi akar lenni.
Szülők a gyereket benyomják a gimibe, onnan meg szinte egy út van csak az egyetemek főiskolák felé, akik meg örülnek a fejpénznek és a tandíjnak.
sokan talán úgy gondolják, hogy szakmát tanulni nem elég sikk, mikor az általános iskola 8ik osztályában is már mindenki azzal dicsekszik, hogy melyik noname gimnázium D-E-F-G-H osztályába jutott be a gyereke.