Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wasabii (törölt)

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Műjég 1996 2009.10.28 07:00:00
Szombat délután 3 a városligeti műjégpályánál, Roliék türelmesen várják a jobboldali sorban a négy órai nyitást. -Te, és azt tudod, hogy mi a közös az új százasban meg a Hornban?-Hát persze, mindkettő kicsi, kétszínű, és szart se ér. Lejárt.-Az, bazmeg. Figyelj már, ezt…..
  Az "okos baba" program talán az egyetlen olyan fejlesztési módszer, ami élesen megosztja a kismamákat és anyukákat.A módszert alkalmazók természetesen dicsérik és nagyon elégedettek az elért eredményekkel, az ellenzők viszont nem értik, miért van szükségük…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
A cikk otthonszülésről szóló esetpélda részét az anya kérésére töröltem a komentek stílusa miatt. Marad a konkluzió rész: Meg kellene nézni, hogy mi van külföldön.Bele kellene látni szakmapolitikai vitákba, mert a mi bőrünkre megy a játék.Nem mindegy, hogy a…..
wasabii (törölt) 2009.07.11 21:58:33
@Saman: Nem értem az eseted. Nem volt ott apuka, vagy családtag segítő? Engem apaként nem nagyon tudnának visszatartani, ha arról lenne szó, hogy a gyerekemet összehozzam az anyjával. Egy-két maflás az orvosnak, vagy főnővérnek, aztán kész. De komolyan. Egyedül voltál?
A mai gazdasági helyzetben sokan szeretnének multicégnél dolgozni, s ezen belül is nagyon népszerűek a hipermarketek. Arról már volt szó, hogy mik az elvárások, mit kell ott csinálni – lásd a jobb oldali hasábban a kiemelt témáinkat – azonban hogy mik a felvételi…..
wasabii (törölt) 2009.07.10 08:25:00
@pefki: Ezt mire alapozod?
wasabii (törölt) 2009.07.10 11:24:11
@pefki: Te jól vagy? Az ország jelenlegi helyzete miatt eljöhet az az idő, hogy pályakezdő kereskedő legyek egy tesckóban? Ezt hogy logikáztad ki? :)
A fanatikus természetvédők egyik rémisztő tulajdonsága a humortalansággal párosuló sokkolási hajlam. Ez azonban, egészen kivételes esetben, szórakoztató eredménnyel is járhat. Az mindenképpen egész kivételes esetnek számít, ha egy jó dudájú sztriptíztáncosnő jelentkezik…..
wasabii (törölt) 2009.07.09 15:46:03
@Rejtett a Szám: Ha a serfőző beledugja a hüvelykujját, akkor tartalmaz némi húst :)
wasabii (törölt) 2009.07.09 15:53:08
@bolomba: Egy fél éves gyerek körülbelül akkora tudásanyaggal rendelkezik az autóról, meg arról, hogy hová viszik, mint a vágóhídra induló állatok. Te is ennyit tudsz a biológiáról, az etológiáról, meg úgy általában a természetről. Ne törődj vele, taníttsd a többieket, sokan még ennyit sem tudnak :)
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
Nem lehetett túl kellemes élmény, mikor TT meglepődve konstatálta, hogy békés autózgatása közben fegyverrel követik a közlekedőket. Nem tudom mennyire gyakori ez a jelenség, de levélírónk több kérdést is felvet a történet végén. Ti mit gondoltok? A héten kétszer volt…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Sírásók naplója Torz koponyák 2009.05.20 04:00:00
A különböző kultúrákból a régmúlttól egészen napjainkig számos példát említhetünk arra, hogy az emberek miképp változtatják, alakítják testüket, egyes testrészeiket. Közismert bizonyos afrikai törzseknél az ajak és a fülcimpa óriásira tágítása, vagy a kínai nők…..
wasabii (törölt) 2009.05.20 10:48:01
@mooncat: A mi őseink??? Arra gondolsz, hogy akik a magyarok előtt itt laktak, ugye? Mert hogy tudtommal a magyarság nem köthető sem a gepidákhoz, sem a hunokhoz.
 Körülbelül egy hónapja szinte mindenhol felbukkan Szeles Mónika, hogy könyvét reklámozza Amerikában. Nemrég a National Public Radio new york-i műsorában válaszolt kérdésekre az egykori tenisz sztár. Brian Lehrer többször tért ki az interjú alatt Mónika gyermekkorára, hiszen…..
Ó, mennyire várom már, hogy teljes valómban visszatérhessek Közétek! De sajnos még több hét, mire szusszanásnyi időre bezárnak az Alma Mater ódon kapui, hogy végre csak a nyári modorosságnak és a munkának adózhassak! A modormérő úgy tűnik, továbbra is szorgalmasan csipog…..
Szegénység blog Adó 1+1% 2009.05.14 09:16:00
Megírtuk az adóbevallásunkat, pénz áll a házhoz, nem kevés. És persze mi is adhatunk a egy-egy százalékot. Kiderült, még mindig nem ismerem eléggé SZE-t.Az, hogy kinek ajánljuk fel a személyi jövedelemadónk 1%-át, valamelyest kifejezi az identitásunkat, az értékrendünket, a…..
A hatalmas Krisztus-fej alatti kifutón illegő-billegő manökenek akár egy közepesen unalmas polgárpukkasztás részei is lehetnének, de itt másról van szó. A Pure Fashion alighanem az idei év eddigi legeredetibb budapesti divatbemutatója volt szombaton a Szent Imre Gimnáziumban, annak…..
Olvasónk két hétig abban a tudatban élt, hogy felvették, majd kiderült, hogy mégsem... Sziasztok,  Szeretném Nektek leírni mi történt velem és a tanácsot kérni, lehetne e valamit tenni az ellen, hogy ilyen és hasonló eset ne forduljon elő.  Mivel egyre több…..
autózz! Most akkor merre tovább? 2009.05.12 08:01:00
Ismét itt egy kis agytorna a KRESZ szabályokra kiéhezett olvasóknak. Zsolt igazán színes illusztrációt is csatolt írásához. Bár az ábra egyszerűnek tűnik, levélírónk mégis folyton gondolkódóba esik, vajon mi a helyes ebben a szituációban. Ti mit gondoltok? Szeretném…..
Lányok, fiúk! Egy igazi pilot következik Dávid tasztatúrájából - annak ellenére, hogy számomra ez újfent tényfeltáró beszámolóként hat, nagyon élveztem. Szia Tibi! Hátha befér a blogba ez a szösszenet a modoros sorozatnézőkről. Kicsit magamról mintáztam…..
wasabii (törölt) 2009.05.07 13:56:30
@sorozatmania: a South Parkban magyarul sokkal változatosabban káromkodnak. A Jóbarátokat nem néztem soha, mert a sitcomokat nem szeretem :)
wasabii (törölt) 2009.05.07 14:41:52
@Balance Of Power: bizonyos iparágakban elengedhetetlen, de ha a környező országokkal bármilyen módon kerülsz üzleti kapcsolatba, jobban boldogulsz, mint az angollal. A hiányos tudásommal remekül elvagyok Szlovéniában, ahol nem nagyon tapasztalom, hogy angolul tudnának. Németül sokan tudnak, de úgy meg én nem.
wasabii (törölt) 2009.05.07 16:13:29
@Balance Of Power: A kínait nem tudom, sosem éreztem késztetést... Az ukrán problémát meg azért nem értem, mert az ukránok simán értik az oroszt, és ha ukránul válaszolnak, az is használható. Az ukrán közelebb áll a ruszinhoz, ami az ős szláv nyelv, tehát ha ukránul tudsz, az is nagyon jó, mert hellyel-közzel minden szlávval tudsz majd beszélgetni :)
Modorosblog A kezdő testépítő 2009.05.04 13:37:00
Kevés szabadidős tevékenységre és egyben életformára tekintenek általánosságban olyan megvetéssel, mint a testépítésre. A szokatlanul izmos megjelenést sokan automatikusan helytelenül a tanulatlansággal, kulturálatlansággal párosítják a másodlagos külső jegyektől…..
wasabii (törölt) 2009.05.05 21:55:35
@menyétkaka: Bocs, ha beugatásnak tűnik. Szeretem ezt a blogot, de néha túlzásnak érzem azt a "körbeálljuk és lefikázzuk" stílust, ami néhány dologgal kapcsolatban előjön. Végre volt valami, ahol érveket is tudtam mondani, csak azért szóltam bele. És még egy utolsót, csak, hogy erősítsem a sztereotípiát (mindenről az jut az eszembe) a futás nem jó, katabolikus folyamatokat indít, bontja az izmot :)
wasabii (törölt) 2009.05.06 15:02:41
@Balance Of Power: Nem kettős a mérce. Rólam szólt már itt más is, de az korrekt volt, pl. a baráti párokkal társasozás :) Ez a mostani úgy jött át nekem, hogy kicsit megvilágítsam, mint az, hogy "A hülye kémikusok, csak pakolgatják a kémcsöveket, meg az atomokat. Közben, meg minden büdös, höhö. Micsoda gyíkok." Pár dolog, amit írt, az egyszerűen nem úgy van. Más dolgokat mert úgy figuráz ki, hogy nem érti őket. Ez nem jó szerintem. De egy kivülállónak ezt nehéz megmagyarázni, főleg ha valaki zsigerből lenézi a testépítőket.
wasabii (törölt) 2009.05.06 15:09:07
@k.sz.: Igazad van, tényleg rátelepszik az életére annak, aki komolyan gondolja. Nem is értem, hogy hogyan tudja valaki iskola mellett csinálni, ahol még nehezebb megoldani a kaját, mint egy munkahelyen. Csak éppen ha valamit igazán átélsz, és rááldozod a szabadidődet, akkor nem úgy érzed, hogy rádtelepedett, hanem úgy, hogy végre a hobbidnak élsz, és csak azt csinálod, amit szeretsz. A prezentációs dolog meg alkatfüggő. Én valószínűleg bármiről tudnék másfél órás előadást tartani, ami életemben akár egy rövid ideig is foglalkoztatott, mert olyan vagyok, hogy mélyen belemászom a dolgokba, és nem felejtem el őket.
 Hogy halljatok rólunk valamit...1. SZE regisztrált, hivatalosan is álláskereső lett. Volt csoportos reintegrációs foglalkozáson, ahová a középfokú végzettségüeket küldik. Elmondták nekik, hogyan kell állást keresni. Naponta legalább öt helyre kell elmenni személyesen -…..
Kezdek határtalanul jól szórakozni, ez a milliókba kerülő önigazolás arról, hogy a pc azért jobb, mert olcsóbb, valami remek kísérleti projektnek tűnik. Főleg, amikor a videóvágó csaj azért nem vesz MacBook Prót, mert kétezer dollárért csak két gigabájt memóriát kap bele…..
Jeszenszky Zsolt, a  Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) munkatársa és a Magyar Lemezlovas-egyesület elnöke is kifejtette véleményét a Pirate Bay-per kapcsán.  De mint kiderült, a cikket szó szerint a Wired.com-ról lopta.  Uramatyám, de kínos. Aztán…..
Januárban adtad be Magdi? Akkor várjál még!Most azt hagyjuk, hogy Magdi a Blikkben mondja el... Nem lényeges. Kellett valami kis sztorika a negyedik oldalra, aztán ez lett belőle. A magyar állapolgárság megszerzése nem egy sétagalopp. Ilyen Magdi eseteknél mindig kiakadnak a népek,…..
wasabii (törölt) 2009.04.10 23:55:59
Érdekeseket írtok. Nekem szerencsére nincs személyes tapasztalatom a magyar állampolgárság megszerzésével, apám megoldotta fiatal korában, hogy a gyerekei már budapesti születésűek legyenek. Nekem csak érdekesség a fele részben kárpátaljai származás. Sőt mi több, az automatikus állampolgárrá válás lehetőségét sem támogattam. Azt viszont tényleg nem értem, hogy az abszolút értékben fogyó népesség, azon belül is az arányok eltolódása a cigányok javára miért nem készteti arra a gondolkodó embereket, hogy befogadják a magyar embereket. Nekem legalább akkora rokonságom van Ukrajnában, hogy annyi embert összesen nem ismerek itthon sem. Nem mondom, hogy mind becsületes, dolgozó ember, van köztük szélhámos is, mint bárhol máshol. De az biztos, hogy a többsége magyarabb, mint akárki, akit itthon ismerek. Ez nem nagy szó, de több nemzeti érzelem van bennük, mint bennem, aki itt születtem, sosem éltem máshol. De magyarabbak ők a Gyurcsánynál, az Orbánnál, az összes árpád sávos, mellét verő, fafejű tüntetőnél sőt a többi 9,9 millió magyar állampolgárnál is magyarabbak. Akkok miért nem kellenek? Persze okos ember a magyar. Ha nem megy egyenesen, megoldják csellel. A fél rokonság magyar állampolgár, nagy részük itt is él sok éve. Nem lehet ez ellen tenni, ide húz a szívük. Dolgoznak, építik az országot, úgy mint én. Pedig ők nem jártak itt ingyen iskolába, nem volt mindig ingyen nekik az orvos.