Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brouwer-Power ---> ihajbimbam.blog.hu

18 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No, hát akkor miután az első részben szétflesseltem az agyam, hogy uuuuuuuuuurisssssssssssshhhtnnnnnnnnnnnnnn, jöjjön maga a repülés. Azon egy szemrebbenésnyit se csodálkozzatok, hogy cirka fél év késéssel jön ez a rész, úgyis megszokhattátok már tőlem... :D Szóval meglepő módon sikerült aludnom…..
Nagyon soxeretettel üdvözlök mindenkit, még azt is, aki először téved ide. Igaz, eddig nem ebben a témában írtam ide posztokat, de a sok kamion, Trabant és vonatbuzulásos poszt után most pihenésképpen szakadjunk el a földtől, jöjjön egy sokkal inkább mainstream-ebb téma, egy sokak által fogyasztható…..
A közvillanyautóktól kicsit visszatérve a pótkocsi/utánfutó témára, most merüljünk bele egy igazán őrült dologba. Mert az igazi elvetemültség nem az, hogy a mániám miatt megszereztem a C+E kategóriás jogosítványt, és most kamionsofőrként dolgozom. Kiskoromban legózás közben a gyermeki fantáziámnak…..
Úgy látszik képtelen vagyok arra, hogy a posztjaim között eltelt időt ne lehessen években mérni, de hát úgysem ebből élek. :) Viszont ahhoz képest, hogy anno ezt a blogot a vasútmániám és modellvasutazásom bemutatására szántam, mostanra már jócskán eltértem a tárgytól, és most meg már egy…..
Sziasztok megint! Így másfél év szünet után (tehát a szokásos gyakorisággal) akkor folytassuk a kamionos témát, ugye jobb később, mint soha. :PNem is tudom, hol kezdjem, annyi minden történt azóta, de megpróbálom összekaparni az emlékeimet.Szóval ott tartottam a sztoriban, hogy ugye meglett a C…..
2015 Augusztus kilencedike, vasárnap késődélután, vagy már lassan koraeste rúgja az utolsókat a kánikula Pesthidegkúton. A nap lapos szögből, de még kitartóan ragyogja be a kertet, ahol a Trabi sárgállik tárva nyitott ajtókkal és csomagtartóval a garázs előtt. Én a ház, és…..
Szép jó napot kívánok mindenkinek, így majdnem fél év "szünet" után folytassuk a történetet. A szünet nem véletlenül van idézőjelben, mert finoman szólva sem a lábamat lógattam, hanem bizony dolgoztam, illetve oly kevés szabadidőmben mást csináltam, de nemsokára egy…..
No kedves olvasóim, folytassuk a kalandot, miután (igazából ugye előtte) túléltem a BÜ vizsgát egy finom Führer-Dumbledore fordulattal.Tehát, amikor sikeresen meglett az írásbeli vizsgám, hirtelen vagy tíz centit nőttem úgy érzésre, legalább is fejben. Szerintem cseppet sem…..
Kicsit pihentetve a "C jogsi" challenge-et, vegyünk magunkhoz egy falatnyi kis Trabantot. :)Ugyanis már több, mint két hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy négyüteműnek. Bárkinek mondtam eddig az örömhírt, mindenkiben felmerült a kérdés, amit aztán vagy kimondott, vagy…..
Szép jó estét mindenkinek! Következzék hát akkor a megígért, rettegett BÜ vizsga. :)Még a neve is az, hogy "BÜ!", mint az ijesztés (eheheh...). Annak idején "real time"-ban írtam erről egy tök jó facebook postot, de persze, hogy most nem találom az idővonalamon, francnak…..
No, hát szeretettel köszöntelek titeket itt hosszú évek után újra, ezentúl igyekszem időben, és témában is rendezettebben megjelenni itt, a jobbra fönt található rublikában leírtaknak megfelelően. :)Szóval igen, most már több, mint fél éve, vagyis tavaly nyár elején…..
Bármi szándékosság nélkül, de egyszer csak arra ébredtem, hogy a hattengelyes dízelmozdonyok szépen eluralkodtak H0-s kollekciómban. Zagyva gyűjtőszenvedély vagy a tudatalatti logika diktálta megszerzésüket?   Ha még nem említettem volna, a gázolajos mozdonyok és…..
Régi vágyam volt, hogy motorvonatokból csatolt szerelvényt állíthassak össze.    Áruk alapján a Talent és a Desiro motorvonatok szóba sem jöhettek, Bézém nem lévén (és ez már alighanem végleges állapot) örömmel csaptam le egy igen jó áron kínált Quablás…..
Az új szlovák kormány ki akar hátrálni abból a tervezett projektből, amelynek az lenne a célja, hogy Ukrajnán és Szlovákián át Bécsig közlekedhessenek a széles nyomtávú orosz tehervonatok. MTI/APA/Kötött pálya A szlovák SITA hírügynökség csütörtökön idézett abból a…..
Brouwer-Power ---> ihajbimbam.blog.hu 2011.06.02 10:34:27
@erminavet:
Csak mutattam egy videót arról, hogy nyugaton hogy oldják meg a nyomtávkülönbséget, ahogy azt jópáran már említették. Gondolom, páran azért kíváncsiak arra, hogy hogy is néz ez ki, én is az voltam. Bocsáss meg, ha szerinted nem ideillő. -.-
Hűvös, akár légkondis szellőt mindenkinek ezeken a forró napokon! Pláne, hogy a mostani postom a légkondiról fog szólni, pontosabban légkondi is van abban, amit bemutatok, de annak is csak az igazi megfelelőjében. :-P Történt ugyanis, hogy megjött a fizum, de persze fejben már rég…..
Nem, ezzel nem valami éterből fogható adás hegyi túra közbeni vételi minőségére utalok. Hanem modellvasutam feljődési irányára, vagyis a digitalizációra célozva próbáltam meg egy rávezető és egyben frappáns címet kanyarintani. Remélem, sikerült. :PSzóval, miután az egész…..
Nehogy azt higgyétek, hogy perfekt németes vagyok, néhány szót tudok, azt is csak szótárból. Szóval, amikor három hónap utáb hazajöttem a szülőföldemről, izgalmam nem kis hányadát az tette ki, hogy végre megláthatom legújabb modellvasutas beszerzéseimet, amiknek akkor már…..
   Lesz némi változás otthon az asztalon...   Elvileg már a terep végleges kialaktására készültem, de felmerült (naná, hogy a nejem részéről, és nem először), hogy ebben a remek pincében kiváló helye lenne egy csocsóasztalnak (vagy bárminek, csak ne vonat…..
Na, jön az ígért szemezgetés. Igyekeztem nem sokat kiválasztani, így is volt egy csomó, amit levettem. Azok jönnek, amik nekem tetszenek, illetve úgy gondolom, hogy érdemes ide feltenni őket. Rögtön elsőnek egy nem is annyira jól sikerült kép, inkább csak érdekes. Nyugalom, az…..
Na, Sziasztok! Mivel az első két bejegyzés között kevesebb, mint egy óra telt el, úgy döntöttem, bő egy év után illene írni egy harmadikat is. :-DNa jó, nem erről van szó, valójában a most már egy éves fényképezőgépem beszerzésének örömében csináltam ezt a bologot,…..
Nyah, annak örömére, hogy már több, mint egy hónapja bodog tulajdonosa vagyok a fényképezőgépemnek, itt az idő feltenni az első képeket. :-) Az elején elég amatőren kezeltem a gépet (sőt, még most is, de akkor aztán pláne), tanultam, h melyik gombocska mit jelent, mikor, mit…..
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a bolgos oldalt. Hát, ez sokkal jobb, mint a winfos live tárhelye, mert ide nem kell az internet explorer havonta frissülő legcsillivillibb verzióját megszerezni, meg ötezerféle segédprogramot telepíteni, ami jó sok helyet foglal. Ide jó egy mezei mozilla,…..
A legforróbb uborkaszezoni napok kedvelt témája internetes fórumokon az, amikor ideig-óráig nem jár valamelyik villamosvonal, mert felpúposodott a sín. Ilyenkor lehet (bár némiképp értelmetlen) ezerrel szidni a BKV-t, és pont úgy puffogtatni az "ilyen bezzeg sosem fordul…..