Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őskutatás

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mohácsi nagymamám gyermekkoromban sokat mesélt nekem a családjáról, a múltról, régi emlékeiről. Az egyik számomra érdekes történet arról szólt, hogy a nagyszüleinek régen vízimalma volt a Dunán. Még ma is áll az 1910-ben épült ház a vízpart közelében, aminek a dupla…..
Őskutatás 2019.02.09 15:09:16
@David Bowman: Mindenképp megnézzük majd a családdal!
Őskutatás 2019.02.09 15:18:30
@balazsj.: Köszönöm, megpróbálom beszerezni!
Őskutatás 2020.12.12 18:06:48
@Véry: Igen az a sarokház a Kisfaludy 21. Szentháromság 30. a szerb templomnál. Államosították... akkoriban voltak lakók is, de apum még ott töltötte a gyermekkorát. Én csak nyaranta pár hetet. Fel lesz újítva, utána többet leszünk ott!
Mióta van autó? Milyen volt az első? Magyarországon kinek volt először? Mióta kell jogosítvány a vezetéshez? Ki kapott először jogosítványt? Hogyan zajlott akkoriban a vizsga? Mikor volt a világ első autóbalesete?  Ez a sok kérdés akkor fogalmazódott meg bennem, amikor…..
Egyik legrégebbi, legismertebb hagyományunk, tavaszváró, téltemető népszokásunk a mohácsi busójárás, minden évben több tízezer látogatót vonz a Duna-parti városba. 2009 óta az UNESCO az Emberiség Szellemi Kulturális Örökség reprezentatív listáján szerepel, 2012 óta hungarikumnak számít. A népszokást…..
A napokban fényképeket keresgéltem a féltve őrzött régi családi iratok között, egy vastag könyvet találtam: Az én újságom - Képes gyermeklap volt az 1900-ban megjelent összes számával. Nem tudtam ellenállni neki! Nagyon szeretem a régi dolgokat! A múlt  értékeinek megmentése, az emlékek megőrzése…..