Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VanikZoltan

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen kérték tőlem, hogy írjak egy hiánypótló cikket a fenti két készülék használatának tapasztalatairól, mivel az elmúlt három évben mindkét hálózati lejátszóval hosszú időt töltöttem el, így komoly összehasonlító tapasztalat gyűlt össze. Megérkezett hát a legújabb retrofuturista cikk. Sem…..
Az egész ott kezdődőtt, hogy az előző cikkben tesztelt Auralic Aries Minim hangját szerettem volna kicsit feljavítani egy külső dac segítségével. Hetekig olvastam dac-okról netes magazinokban, vásárlók beszámolóit böngésztem, és felfigyeltem erre a kis cigarettásdobozra. A The Chord Company ocsmány…..
VanikZoltan 2019.01.08 21:17:37
@Retrofuturista hifista: ez a legnagyobb baj az igazán jó high end el, hogy olyan addiktív hogy nem tudsz felkelni előle... :) vagy ha dolgozol közben, abbahagyod a munkát és a zenére kezdesz figyelni. Nálam eddig ezt két készülék tudta nagyon nagy mértékben előidézni, a Takács Jenő féle OTL csöves végfokok és nemrég óta a philips cd100. Na de mi lesz akkor ha majd együtt zenélnek, jajj... (egyiken sincs hangerőszabályzó, úgyhogy ez még várat magára.)
VanikZoltan 2019.01.08 21:41:13
@Retrofuturista hifista: oda max 2db nagyon jó minőségű mono hangerőszabályzó kellhet, vadászok majd. Még az ilyesmit is nagyon meghallani, hát még egy csomó alkatrészt tartalmazó előfokot... Minél kevesebb dolog rontja a hangot annál jobb.
Amúgy van mojom is, de a nagy rendszerbe kötve mindhárom digitális eszközöm felülmúlja. persze a Meze 99 classic fejhallgatóval okés.
VanikZoltan 2019.01.08 22:29:58
@Retrofuturista hifista: Számomra a forrás minél teljesebb kibontása az élvezet maximuma! És ebben nagyon sokat hozott a cd100, egy más vonalon pedig a Core Audio pc. Most a kettő összeházasítására vannak tervek, ami érdekes kisérlet, a szinte legutolsó és a legelső technika ötvözése. :)
Az utánuk lévő dolgok közül az erősítők és a kábelezés már fix pontok, még a hangfalakon lehet hozni.
Marantz CD73. A lejátszó, amelyről nehéz nem elfogultan írni. Sokáig gyűjtöttem a bátorságot, mire eljutottam odáig, hogy írjak a lejátszóról, amely évek óta alapvetően határozza meg zenehallgatási szokásaimat. Korábban írtam arról, hogy halott formátum-e a cd lemez, így most erre a vitára nem fogok…..
VanikZoltan 2019.01.08 20:10:23
Most is épp egy philips cd100 at hallgatok és hasonló következtetesre jutottunk mindannyian aki már hallotta vagy birtokolja. Illetve ez valószínűleg még jobb a tuning miatt:
audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=48&t=3892

Ebayen még lehet szerezni aztán fel kell venni Takács Jenővel a kapcsolatot.
Nálam egy igen nagy értékű mai digitális rendszer zenél le igen meggyőzően és azonnal hallhatóan.