Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Itt és most

36 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Go Anyu Go Vonatozzunk gyerekek 2023.10.25 11:08:32
Szeretettel üdvözöllek! A kisfiunk vonatszeretete, a közlekedés és az utazás iránti érdeklődése, arra sarkalt minket, hogy létrehozzunk egy specifikus és egyben hiánypótló oldalt az instagramon, aminek a neve Vonatozzunk.gyerekek. Ezzel egy időben született meg az ötlet, hogy a blogon is helyet…..
Ebben az évben a jóságos Mikulás engem egy könyvvel ajándékozott meg,  aminek a címe: Útravaló sütik karácsonya; Értékteremtő mesék a konyhában. Ajánló mindazoknak, akik vágynak megpihenve, bekuckózni egy meleg sarokba a családdal, és szárnyalni egy olyan mesebeli világba, ahol a csodák várnak…..
Korán reggel van, élvezem a keleti fekvésű nappalinkba egyre intenzívebben beszűrődő napfényt, még úszom az elmúlt hét adta élményekben és az érzésben, hogy sikerült egy kicsit feltöltődnöm...
Kedves Oldallátogató! Jelenleg a blog átalakulás közben látható, hamarosan a cikkek a Német nyelvtanulás; A szívem vászna; és Anya, csak csinosan! menüpontok alá is feltöltésre kerülnek. Addig is nézz szét a többi blogposzt között.  Instagramon és facebookon is elérhető vagyok! Go Anyu…..
Most egy olyan témáról szeretnék írni, ami már egy ideje motoszkál bennem; a játszóterekről. Érdekesség: A képen az akkoriban 2 éves kisfiúnk mászik éppen a teljesen biztonságosan kialakított toronyba fel. ..
Karácsony azért érdekes kommunikáció konfliktuskezelés szempontjából, mert sajnos ez sokaknak nem csak a szeretetről, hanem a családi vitákról, súrlódásokról, feszültségről szól. Ebben segíthet felkészülni, kezelni az erőszakmentes kommunikáció (röviden EMK), önismereti háttérrel támogatva, hívja…..
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem a legtöbb kb. 2010 után készült film nem hoz lázba. A mostanában a „karácsonyiaknak kikiáltottak” meg főleg nem. Az utóbbi időben valóban ritka volt, amikor azt éreztem, hogy egy úgymond szórakoztató film, értékközvetítéssel is jár. Ez egyben nagyon…..
Korán reggel van, november vége. Kinyitom a szemeimet. Még élvezem kicsit az ágy melegét, mielőtt kiosonok a konyhába. Régen más volt, simán megtörtént, hogy 11 óráig is képes voltam aludni, de ez már réges-régen volt, ebből a távlatból, talán igaz sem volt. Gyerekként csodálkoztam, hogy a…..
Mint ahogyan sokaknak - a decemberi hangulatos advent és a fenyőfa illatú karácsony - nekem is az egyik kedvenc időszakom gyerekkorom óta, főleg akkor, ha arra is marad időm és kapacitásom, hogy lélekben is ráhangolódjak. Ez Anyaként talán még nagyobb kihívás lett, mint eddig volt! ;) Őszintén…..
Az adventhez közeledő és adventi időszakban egyre inkább szóba kerül a mézeskalács, tejszínhabos forró csoki, adventi naptár, szaloncukor és az ajándékozás, hogy december 6-án, hamarosan érkezik a Mikulás és ezután december 24-én karácsonykor, (kinél mi :)) nálunk a Jézuska csengeti a fán lévő…..
Ringatás, érintés, dúdolás: biztonságot, örömöt ad az ölbe vett gyerekeknek és az ölelő felnőttnek.  Finomulnak a mozdulatok, gazdagodik a tudás, formálódnak, mélyülnek az érzelmek a cseperedő emberpalántában. Sándor Ildikó néprajzkutató..
Kedves Oldallátogató! Hosszú előkészületi munka eredménye, hogy 'A szívem vászna' blog megszületőben van. Egyelőre még a háttérmunkák folynak, de amennyiben felkeltették az érdeklődésedet az instagram-on található posztok, mindenképpen kövesd be a blogot, mert hamarosan az első bejegyzések is…..
A gyömbéres teával még 2010 környékén ismerkedtem meg, amit egy nagyon kedves barátnőm tanácsára kezdtem el fogyasztani, pofon egyszerű okokból, mert finom és zsírégető hatású. :)..
Említettem a bejegyzéshez tartozó első részben, hogy végül az utolsó pillanatban, mégis belevágjak a Gyerünk anyukám Nagy súlyra kezdő 8 hetes programjába. Mivel egyedül nem ment, ezért az bizonyult a legkézenfekvőbb megoldásnak, ha olyan megfelelő közösséghez kapcsolódok, amelyik már az elmúlt…..
Go Anyu Go Gyerünk Anyukám! 2020.05.16 07:52:00
Fontos megemlítenünk, hogy számos nőnek, mint ahogyan nekem is, komoly problémát jelent a terhesség alatt szépen felkúszó kilóktól megszabadulni. Ez méginkább nehezített pálya, ha már előtte is kisebb- nagyobb túlsúllyal indítottuk a kismama időszakot. (Ez nálam 8-10 kg + volt.) Bevallom, hogy sok…..
Túl messzinek tűnnek azok a történetek, amiket még a nagyszüleink (vagy a dédszüleink) meséltek nekünk. Talán most jött el csak igazán az idő, hogy erőt merítsünk belőlük. Egy általam kedvelt, és olvasott anyablogger kolléganőmnek Mayerné Répási Adriennek, a ReAd-blog életre hívójának néhány napja…..
Gyerekkorom óta nagy meserajongó vagyok, bár az utóbbi 8 évben megfigyeltem magamon, hogy erősen vesztett az érdeklődésem a rajzfilmek, illetve a különféle animációk iránt. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a filmgyártás termelékenysége felerősödött, és töménytelen mennyiségben készülnek…..
Itt és most 2020.03.26 15:00:05
@kmera: Nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Igen, szerintem is vannak olyan rajzfilmek, amiket csak az apróságok szeretnek. :) Van esetleg kedvenc részetek?
Ha már így bekényszerültünk a négy fal közé, gondoltam itt a nagy alkalom, felderítem a terepet, és megnézem, hogy mi az a lakásban a takarításon és selejtezésen kívül, ami már hónapok óta várat magára. Eszembe jutott, hogy már egy ideje tervezem, hogy megragasztok néhány gyerekjátékot…..
Itt és most 2020.03.25 11:23:09
@Nprobe: Köszönöm, az információdat, ki fogom ezzel egészíteni a bejegyzésemet. :)
Itt és most 2020.03.25 11:24:38
@Első mohikán: Köszönöm a hozzászólásodat. Mindenképpen utána érdeklődök a gél változatának. :) Klassz tipp!
43 éves lettem februárban. A korosztályomnál és az eggyel előttünk lévő korosztálynál is egyre jobban megfigyelhető az a tendencia, miszerint a „pénz megkeresése” multinál vagy multin túl, ha olyan munka elvégzésével töltjük, ami nem elégíti ki a szellemünket, és amire a testünk is folyamatosan,…..
Itt és most 2020.03.19 18:59:10
@Beate: Nagyon örülök Bea, hogy téged is megtalált a bejegyzésem tartalma. Bár szeretem amit csinálok, én is megakadtam az elmúlt években és úgy éreztem magamat, mintha minden próbálkozásom és erőfeszítésem ellenére körbe, körbe futkosnék, kisebb- nagyobb körök megtételével. Ez elég frusztráló volt. Kíváncsivá tettél, mi az, amit csinálni szeretnél? Elárulod nekem, illetve a kommenteket olvasóknak?
Itt és most 2020.03.10 07:12:17
@Zsanett Szucs Sipos: Nagyon köszönöm Zsanett a kedves szavakat és a bíztatást. A kísérleti út folytatódik!! :) Go Anyu Go!
Itt és most 2020.03.19 14:44:37
@Kalmár Mariann: Kedves Mariann! Először is nagyon köszönöm a hozzászólásodat, ésismerem a helyzetet, amiről írsz . Szeretnék tőled kérdezni: Tedd a szívedre a kezedet. Ha választhatnál, akkor mivel foglalkoznál úgy istenigazán szívesen?! Hiszem és bízom benne, hogy ez a járvánnyal együtt járó "szabadságmegvonás" illetve szabadságkorlátozás hamarosan megszűnik, viszont úgy gondolom, hogy sok változást és változtatást is magával hoz, amit már esetleg sejteni vélünk vagy még nem is sejtünk.
ReAd-blog Miről szól ez a blog? 2020.03.01 09:55:19
Miről szól a blogom? Sosem fogalmaztam még meg ezt így, hogy miről szól a blogom. Azt igen, kiknek. 20-50 közötti nőknek leginkább. De nem szeretem keretek közé szorítani mondanivalóm, és az olvasóim, magam sem szeretném beskatulyázni. Talán azért is jött létre a ReAd-blog. Az első blogom az Adri…..
Go Anyu Go Elérhetőségeim 2020.02.26 13:32:34
A következő módokon veheted fel velem a kapcsolatot, vagy követhetsz: Telefon: +(36)-20-954-0305 E-Mail címem: goanyugo@gmail.com Facebook oldal: Go Anyu Go- Anyanapló Instagram: go_anyu_go << Együttműködési lehetőség..
A játszóházak, azok a helyek, ahol ideális esetben a gyerekek szabadon, más gyerekekkel együtt, biztonságos körülmények között, gyerekbarát környezetben, különféle, változatos játékokkal játszhatnak, de arra is lehetőséget kínál, hogy igény esetén vezetett, animátoros foglalkozásokon vegyenek részt.…..
Ígéretemnek megfelelően gyors összefoglaló, hogy mi történt az elmúlt két januári hétben. Az ember tervez, isten végez - szokták mondogatni. :) Ezt a posztot eredetileg 2 nappal ezelőtt szerettem volna megírni, hogy beszámoljak az első két hét kihívásairól, hogy hogyan próbáltam gatyába rázni…..
Go Anyu Go Az idő sodrásában 2020.01.14 06:52:19
Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél.  Ígértem ennek a rovatnak a legutolsó posztjában: A lényeg, hogy csináld!, hogy folyamatosan vezetni fogom a BloggerKépzős online naplót, az írás minden szépségeivel és árnyoldalaival együtt. Egyrészt azért, hogy minden érdeklődő betekinthessen a…..