Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vinczjud

36 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Most már egészen megszoktuk, hogy mindenre ráaggatunk mindenféle mérőszámokat. A reggeli kávé sem fél deci, ami kényelmesen elfér a bögrében, hanem 170 l virtuális vizet tartalmaz. A lábamról sem ad már az elég infót, hogy 40-es, még ha nem is fogják a cipőboltban…..
Reggeli kávé, kakaós csiga. Petőfi rádió, hírek. Több száz kínai gyereknél mutattak ki ólommérgezést Guangdong tartományban, adta hírül a Hszinhua televízió. Sajnálod szegényeket, elborzadsz egy pillanatra, milyen szürnyű körülmények között és állapotban lehetnek…..
  VJ: A legutóbbi Kafkaz koncerten volt egy olyan elszólásod, hogy már nem is hiszed, hogy valóban az emberi tevékenységek okozzák a globális felmelegedést. Hogyan változott ez a nézeted az évek során? KHJ: Azt azért le kell szögezni, hogy nem vagyok egy tudós ember.…..
vinczjud 2012.03.03 15:57:21
@Schwere Gustav: Fehér emberes elmélet: számomra nem következik ebből, hogy a gondolatmenetből egyenesen következik, hogy az emberek nem egyenlőek. Bár itt felmerül a kérdés, hogy hogyan definiáljuk azt, hogy az emberek egyenlőek? Ugyanolyanok? Persze, hogy nem, mindenki más. Magyar és magyar között is óriási különbségek vannak, hát még egy európai meg egy ázsiai között! Ezzel nem minősítek, nem mondom, hogy egyik jobb, mint a másik, csak más. De attól, hogy nem egyenlő, még egyenrangú…

Ajánlom Kepes András: Tövispuszta c. könyvét! Van benne egy olyan rész, amikor az egyik szereplő mesél a Down-kóros gyermekével töltött pillanatokról, hogy mennyire megrendítette, ahogy a gyereke a fényeket figyelte, és ennek hatására hogyan értékelt át magában dolgokat. Mindenkinek megvan a maga szerepe… Persze erről könnyen beszélek, és rám lehet sütni a képmutatók bélyegét, ugyanis a sors még nem hozott a közvetlen környezetembe ilyen embert.

Érdekes a felvázolt jellemrajzod! Egyes részeivel egyet is értek (mondjuk mutass egy olyan közszereplőt, aki nem rendelkezik narcisztikus hajlamokkal…:) , ill. kíváncsi vagyok, hogy ezt a jelen interjú elolvasása után szűrted le, vagy egyéb információk birtokában? Néhol kissé túl messzemenő következtetéseket éreztem belőle, amit szerintem ennyi alapján nem lehet kijelenteni, én legalábbis ennyi infó alapján nem tudnék.
vinczjud 2012.03.03 20:35:13
@Schwere Gustav: Nos, ha így definiáljuk, akkor egyet értek, az emberek nem egyenlőek. De ez baj? Mármint ugyanúgy ahogy jó nincs rossz nélkül, lehetőségek sincsenek korlátok nélkül. Nem tudsz olyan embert mutatni, akinek korlátlan lehetőségei vannak mindenben. És az, hogy valakinek egyes területen komoly korlátai vannak, nem zárja ki, hogy egy másikon kiemelkedő legyen. Egy autista vagy éppen egy skizofrén is képes lehet elképesztő dolgokra…

A gyerekes példa nem érzelmi „hatáskeltés”, hanem érzelmi „példa” szeretett volna lenni.. :) Nem az a lényeg, hogy abban a gyerekben milyen folyamatok zajlottak le, vagy éppen semmilyenek, hanem, hogy az apjában milyen folyamatokat váltott ki. Ha maradunk az ikerpáros példánál: lehet, hogy az ép ikertestvérre ez olyan motivációs hatással lesz, hogy az átlagnál sokkal aktívabb tagja lesz a társadalomnak, és alkot valami maradandót, feltaláló lesz, mozgalmár vagy bármi.
Bár maga a szituáció nem túl életszerű, hogy ok, az egyik gyerekemet gyógyítsuk meg, a másik maradjon debil, aztán majd lesz valami. Ha van rá lehetőség, nyilván mindenki azt szeretné, hogy egészséges legyen a gyereke.

De akkor én is kérdezek: ha Neked születne beteg gyereked, mit tennél? Amikor már fogtad a karodban, lazán odaadnád, hogy tessék csak kérem elaltatni? (Na EZ most érzelmi hatáskeltés :)

Érdekes, hogy Te azt írod, hogy lényegre törőek a válaszok, egy ismerősöm, aki szintén olvasta, azt mondta, hogy szerinte egy csomó helyen mellébeszélt a kérdésnek… :)
 Az elmúlt napokban jó néhány nosztalgikus, amolyan „bezzeg az én időmben” kaliberű írásba bukkantam, és az olvasásuk közben én is kicsit fölszívtam magam. Annak idején „friss pestiként” borzasztóan örültem, hogy bekerültem egy forgatagba, egy olyan…..
Arról, hogy mik a jóga környezetvédelmi vonatkozásai, nem csupán egy posztot, hanem akár egy doktorit is lehetne írni, hiszen a jóga filozófiája éppen a természettel, világgal, univerzummal való harmónia megteremtése. Ennek következtében számos aspektusában összecseng a…..
    Aki november 7-én a Műegyetem Központi épülete környékén jár, ne lepődjön meg, ha körülötte egyszercsak száz diák előhúz egy-egy PET palackot és vívni kezd egymással. A BME Egyetemi Zöld Kör legújabb akciójaként egy flashmobra invitálja a környezettudatos…..
Arra vonatkozóan, hogy a húsfogyasztás mennyire egészséges vagy sem, mennyire környezetszennyező vagy sem, a köztudatban meglehetősen eltérő véleményeket találunk, még egy környezettudatos blog stábján belül is. Egy korábbi bejegyzésen felbátorodva én is kifejteném erről a…..
A Hatodik Elem Nem tetszik... 2011.10.20 16:00:00
Egyre gyakrabban halljuk a "nem tetszik" kifejezést. Megünnepelném ezt a hatalmas fejlődését nemzeti retorikánknak, és jó néhányszor az orrotok alá dörgölöm ezt a két szót. Igyekszem olyan mennyiségben tenni ezt, hogy a végére már nagyon idegesítő legyen.Nem tetszik,…..
A Hatodik Elem Ökopop-Top 10 2011.10.17 07:00:00
  avagy zöld zenészek a nagyvilágban   Az utóbbi évtizedekben a környezetvédelem önálló iparággá nőtte ki magát, de mégis egy olyan jolly joker, amit bármivel lehet ötvözni. A társadalmi felelősségvállalás környezetvédelmi oldalából sok zenész is szervesen…..
A Hatodik Elem Einstein angyalai 2011.10.10 05:00:00
  Fotó: Vad_Alma, 2011. október * Állítólag egyszer Albert Einstein azt mondta, hogy ha a méhek eltűnnének, négy éven belül vége az emberi fajnak. Kissé merész elképzelés ez a világ egyik leghíresebb tudósától; bár még mindig nem nyert bizonyítást, hogy…..
  Ez a poszt nem arról szól, hogy éppen milyen fázisában jár az egy évvel ezelőtt elszennyezett területek helyreállítása. Az sem a célja, hogy felelősöket és bűnbakokat keressen, vajon kinek a mulasztásából történt akkor mindez.   De egy ekkora…..
Október 2-ig volt lehetősége a tisztelt publikumnak, hogy szemügyre vegye a Magyar föld legjavát a fővárosi Hungexpo-n. A Csokoládéfesztivál és egyéb hangzatos "nesze-semmi-fogd-meg-jól" nevű programok okozta csalódásokkal, s némi szkepticizmussal felvértezve…..
A budapesti BME Egyetemi Zöld Kör az országban elsőként rendezi meg a kollégiumok közti fenntarthatósági versenyét. A program  a VV.HU elnevezést kapta, amely kettős jelentéssel bír: a mozaikszó a Víz-Villany-Hulladék elnevezést rejti magában, mivel e három anyag-ill.…..
A Hatodik Elem Ökomércén a SZIN 2011.08.29 09:06:00
Augusztus 28-ával véget ért az ország zöld fesztiváljaként emlegetett Szegedi Ifjúsági Napok. Lelkes környezetvédőként evidens volt, hogy hova megyek fesztiválozni, és ha már ott voltam, igyekeztem alaposan felmérni a terepet, hogy mennyire beszélnek zöldséget a SZIN-esek, vagy…..
Ha fognánk az ország összes egyetemista vagy főiskolás hallgatóját, bedobnánk őket egy gigantikus cilinderbe, közjegyző jelenlétében jól megkavarnánk őket, majd találomra kihúzunk egyet, igen nagy a valószínűsége, hogy az illető kérdésünkre, miszerint mennyire él…..
 2011. június 3-5 között a BME EZK, az F6 Egyesület tagjai, valamint a Varró István Szakközépiskola diákjai közösen végeztek állagjavító munkálatokat a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthonának Berekfürdői Üdülőjén. Az akció az Önkéntes Központ…..
    A piacnak hangulata van – szokták mondani az odajárók. A hipermarketek végeláthatatlan gondoláihoz, személyzet nélküli világához képest a pultból áruló termelők és kereskedők látványa, a vidám zsivaj valóban üdítő, a vásárlást élettel tölti…..
M E G H Í V ÓEzúton tájékoztatunk minden kedves érdeklõdõt, hogy 2011. június 27-én (hétfõn) 16:00 órai kezdettelaz SZVT Székházában (1126 Budapest, Orbánhegyi út 14.)tartjuk a Környezetvédelmi Klub soron következõ programját. Téma: „Fenntarthatóság helyi…..
 Kikerültek Facebook-ra a Reklámzabálók Éjszakája keretében meghirdetett Zöld Ifjú Penge pályázat versenyzői, többek között az EZK kisfilmje is! A repertoárból szemezgetni itt lehet, a mi videónkat, pedig tessék tetszikelni! :)..
Ezt a levelet kaptuk, érdekesnek és hasznosnak hangzik, ha tudtok, menjetek el.Kedves Önkéntesek!A Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány (KÖSSZA) május 25-én fél 6-kor tájékoztatást tart a budapesti önkéntes lehetőségekről és az önkéntességgel kapcsolatos…..
Reméljük, másokat is így bemozgatott, gyertek velünk szombaton! :)  ..
Az Inspi-Ráció Egyesület szeretne egy KEOP pályázatot beadni. A téma ahulladékgazdálkodáson keresztül fenntartható fejlődéssel kapcsolatosszemléletformálás.Először az anyagok használatát gondoljuk újra, majd termelésifolyamatokét, végül elérkezünk a társadalmi folyamatok…..
 Záró konferencia: Helyi Hatóságok a Méltányos Kereskedelemért   Budapest, 2011. május 18. (V. Nádor utca 22, Országgyűlési Biztosok Hivatala)  10:00 – 11:30 Megnyitó A multi-stakeholder dimenzió hozzáadott értéke (nem-kormányzati…..
 Méltányosság és környezetvédelem az elektronikai iparban? Képzés a méltányos elektronikáról diákújságíróknak és önkénteseknek Hallottál már arról, hogy milyen rossz körülmények között dolgoznak az elektronikai ipar gyári munkásai, például Kínában?…..