Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakov

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Jakov 2011.11.08 06:35:27
@Andrejko: ok, akkor legközelebb ha veszek autót, fogom kérni a dealert, hogy csak olyan autót adjon nekem, amivel nem lehet balesetet szenvedni, mert ha összetöröm, azonnal be fogom perelni. Ezért se szeretnék felelősséget vállalni. Szerinted lehet olyan biztosítást kötni egy busztársasággal, amiben kizárjuk a közúti baleseteket? Vagy a busz üzemeltetőjét tesszük felelőssé. Szerintem nem, de biztos, hogy egyáltalán nem mindegy, mi volt a baleset oka. Nem vagyok jogász, de gondolom, hogy ha a sofőrnek felróható okból történt a baleset, akkor lehet kártérítésről beszélni, de abban biztos vagyok, hogy aki most kórházba került, annak vagy a biztosítója fizet, vagy ha nem volt neki, akkor maga kell fizesse a kárát. Aztán esetleg perelhet...

De nem ez bosszant engem, hanem ez az elcseszett, felelősségtologató, magyar mentalitás...
Jakov 2011.11.08 06:57:22
@MACISAJT: hát ez az. A BKV jegy árában benne van a biztosítás. Az utazás árában nem volt benne, +2%-ot kellett volna fizetni.

De az egy ökörség, hogy az életed rábízod a BKV-ra. Pont ez az a beteg magyar gondolat, ami ellen tűzzel vassal kéne küzdeni. Az életedért te vagy felelős, te döntöd el, kivel, hova, mikor utazol. Ha rosszul döntesz, megszívod, és vállalni kell a felelősséget. Nem mutogatni másra, hogy ki cseszte el. Az cseszte el, aki nem kötött biztosítást, legközelebb kössön!

Úr isten, az életem a BKV-ra... Dehogy bíznám.
Pár nappal azután, hogy tavaly november végén írtunk az izraeli telepépítés kérdéséről, az izraeli kormány tíz hónapra befagyasztotta a ciszjordániai zsidó telepek létrehozását. A már megkezdett építkezéseket befejezték, de tovább nem építkeztek az izraeli telepesek.A…..
Jakov 2010.09.27 09:34:39
@különvélemény: köszönöm - barátaim és rokonaim nevében is -, hogy véded a zsidó fitymát, de nem szorulunk a segítő kézre :)

Neked nyilván a fogaidat se húzták még soha, a hajadat, és körmödet se vágatod és a reggeli vizeletedet is őrződ sokáig. Ahogy neked tetszik...
Jakov 2010.09.27 14:28:01
@petyy: kicsit nehéz veled vitatkozni, mi az állításod? Hogy ma már más szelek fújnak, okoska - ez én vagyok :)? Mert a magyaroknak régen voltak rabszolgáik, ma meg már nincsenek? És a zsidók régen megkövezték a házasságtörőket, ma meg már nem? Mit állítasz? Az a kérésem, hogy szedd össze magad, és oszd meg velünk az álláspontodat, hogy tudjunk értelmesen vitatkozni! Elhiszem, hogy jó szándékkal közelítesz a témához, gondold végig szépen, mit szeretnél, és mondd!
Ha azt szeretnéd mondani, hogy régen szokás volt embereket megölni és területeiket elfoglalni, ma meg már nem szokás, akkor az egy marhaság, ne is gondolkozz a helyes megfogalmazáson. Ez régen is háború volt, az meg csúnya dolog, ma is az, az eszközök mások voltak.
De nem vitatkozom, amíg nem pontosan tudom, hogy mit állítasz. Többet nem beszélek veled érzelmi alapon, csak akkor reagálok, ha értelmeset állítasz.