Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pip-n

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PIP szerkesztő és/vagy képviselőtársunk felszólalása:Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Blogolók!Egy kiló ponty ára 650-850 Ft. Karácsonykor az Auchanban még kevesebb.Ha az ember egy olyan horgásztónál olyan jegyet vált, hogy az elvitelre szánt halat ki kell fizetni, akkor…..
pip-n 2008.06.25 09:45:11
gringo!
a 200-500 ezer forint a valós értéke ma, amit hallani lehet bojlis tavak felől. konkrétan sok víz hajlandó kapitális pontyokért fizetni ennyit.
nem titok, a Pécsi-tó nagypontyainak jórésze a nem oly távoli kővágószőlős kis tavacskájában van.
Tavaly komoly kapálások mentek, és vitték a 10-es feletti halakat rendesen.

Tudni kell, hogy pár éve még úgy dobták a horgászegyesületek után az anyapontyokat a halgazdaságok, mert annyira nem kellett senkinek sem.
Konkrétan tudom, mert egy haltermelő mesélte, hogy kerestek nála néhány éve 2-3 kilós halakat. De csak egy 1-2 évjárattal öregebb, nagyobbak voltak neki, meg a kiöregedett tenyészállomány, erre kiröhögték, hogy kinek kell a nagy hal, azzal nem lehet semmit sem csinálni...

Aztán bejött a bojlistó-láz, és szépen felvásárolták kilós áron a szép halakat a termelőktől, aztán elfogyott a hal a termelőktól, erre elkezdték behozni romániából, de már ott is fogy, akkor jött szerbia és a delta.

tavaly megkerestek lengyelországból, hogy tudok-e segíteni 50 tonna, nem tévedés!, 50 tonna 10 kiló feletti halat vettek volna. kereshettem volna vele nem keveset, eleinte kérdezősködtem is, és kb 15 tonna össze is jött volna több lépcsőben, de csak 8 kilóstól. de menet közben rájöttem, hogy ez nem az én stílusom. nem asszisztálok hozzá, hogy ennyi szép halat kivigyenek az országból. mondták nem baj, majd szerbiából megoldják.
irdatlan pénz van benne!
angliába is vittek már halat itthonról, milliós nagyságrendben kell gondolkodni, per darab!
Megtört a turáni átok Vas megyében. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége adott hírt az elmúlt évek legnagyobb patakrenaturálásáról. A magyar átkot mára már csak a nevében hordozó Csörnöc-Herpenyő patak (egy vízről van szó, de a felső…..