Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dienes Tibor

42 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom a hírekben, hogy vannak olyan anyagok, amelyek lehetővé teszik,hogy a Marson vagy a Holdon emberi lakhatásra alkalmas épületeket, sőt településeket építsünk.Márpedig a Föld a klímakatasztrófa után is sokkal több feltételt biztosít az élethez, mint a fenti két égitest. Sőt még csak el se kell…..
A legpusztítóbb iparágak egyike. Csak címszavakban:- A turistáknak utazniuk kell, nagy távolságokra repülővel, autóval, feleslegesen szennyezve a környezetet.- A turisták a távolban is megkövetelik az otthoni dolgokat, ételeket, körülményeket. Tiszta csapvíz, palackozott ivóvíz, ismert italok,…..
Több helyről is bombáznak azzal, hogy milyen jó lenne ökológiailag, ha nem születnének meg a nem kívánt gyermekek. A hirdetők szerint akár 40 %-ot is elérheti a nem kívánt gyerekek aránya. Az egyik alapítvány azzal kecsegtet minket, hogy ha havi 3000 Ft-ot fizetünk nekik, akkor már nem is kell…..
Sokan gondolják, hogy nemsokára itt a világvége és kihal az emberiség, vagy csak nagyon kevesen élik túl a klímaváltozást. Sajnos ez is benne van a pakliban, mert ha hülye politikusokra hagyjuk a világot, akik képesek uszítani, gyűlöletet, háborút szítani,akik hamis képzeteket keltenek az emberekben…..
Ha az ember belegondol abba, hogy mi vár rá a klímakatasztrófa idején, akkor könnyen elvesztheti az életkedvét. Ez az öko-szorongás. Hogyan lehet ez ellen tenni? Az ugyanis csak ideig-óráig elég megnyugvás, ha klímatudatosan élünk, hiszen még csak a kisebbség tesz így, a többség folytatja a…..
Sokan mondják, hogy a klímakatasztrófát csak a széndioxid kibocsátás drasztikus csökkentésével érhetjük el. de ezt a döntéshozók nem támogatják, hiszen ezzel a fogyasztást is csökkenteni kellene. Kevesen fogadják el, hogy csökkenjen az életszínvonaluk, munkanélküliek legyenek, csak azért, hogy…..
Sokan gondolkoznak azon, hogyan lehetne a sok csomagolást megspórolni, ezzel is csökkenteni a környezetszennyezést. Pedig nem kell sokat gondolkozni, elég visszatekinteni a múltba.Látogassunk meg egy korbeli közértet:A kenyeret, a felvágottat, a húst, a sajtot pultból mérték ki, és papírba…..
Sokan mondják, hogy a klímakatasztrófa nem hasonlítható semmilyen korábbi történelmi eseményhez. Ez így igaz, de azért vannak olyan előzmények, amelyek megmutatják, hogy mi vár ránk.Ezelőtt száz évvel egy szegénysorsú magyar munkás vagy nincstelen paraszt élelmezése nagyon egyszerű volt. Alapja a…..
A vásárlás nálam azt jelenti, hogy megvesszük amire szükségünk van. Előre kitaláljuk mi kell, megrendeljük a neten vagy megvesszük a boltban. A shoppingolás az amikor csak a vásárlás, a birtoklás öröméért veszünk valamit. Olyat, amire egyáltalán nincs szükségünk, vagy nem igazán kell, meglennénk…..
Aki belegondol abba, hogy mi vár ránk és van gyereke, abban már biztosan felmerült, hogy mit mondjon neki? Mire készüljön? Ha megkérdezi, hogy mi lesz vele, mi legyen a válasz?Mit mondjak neki, mit tegyen most, ha rákérdez a jövőjére? Tanuljon az iskolában értelmét vesztő dolgokat? Éljen, mintha nem…..
Az olimpiarendezés nem véletlenül ment ki a divatból. Persze elsősorban azért szavazzák le a jelentkező városok lakói, mert sajnálják rá a pénzt, nem akarják a rengeteg - később feleslegessé váló épületeket létrehozó - építkezést és persze nem akarják azt a párhetes őrületet sem, ami az olimpia…..
Van egy svéd lány, akinek elege lett abból, hogy nem teszünk semmit a klímaváltozás ellen.Lassan mindenki megismeri a nevét: Greta Thunberg Ő annak a korosztálynak a tagja, amelyik már szenvedni fog a klímakatasztrófától, és ő elég bátor ahhoz, hogy kiálljon elénk, megmondani, hogy ez így nem mehet…..
Totális, koncentrált légszennyezés nagyranőtt gyerekek kedvéért. Sohase értettem miért jó nézni autókat, ahogy róják a köröket. Tv-ben sem, nemhogy a pálya mellett, ahol csak egy kis részre lehet rálátni.Pedig ezért a csekély örömért rengetegen ülnek autóba, mennek ki a pályára. Ami persze kint van…..
Tegnap szép tavaszi nap volt. Budapest autós népe elindult kirándulni. A Dunakanyar felé is sokan mentek,  dél körül Szentendre előtt már hosszú kocsisor állt. A kedvelt Duna parti kirándulóhelyen is sokan voltak. A magas vízállás miatt nem volt sok hely, így még nagyobbnak tűnt a tömeg. A legtöbben…..
Azt halljuk mindenhol, hogy a kapitalizmus az egyetlen gazdasági rendszer, amely el tudta hozni az embereknek a bőséget és a jólétet. Ami igaz is, soha nem élt az emberiség ennyire nagy része ilyen jól. A szabad vállalkozás rengeteg erőforrást szabadított fel, az így megtermelt jövedelmekből jut sok…..
A klímakatasztrófáért az emberek kapzsisága, bírhatnékja, kényelemszeretete és rövidlátása a felelős. Az enyém is, az olvasóé is. De sajnos az embereknek olyan bűnbak kell, aki nem is hasonlít rájuk.Így aztán mindenki mást fog hibáztatni, érdekeinek megfelelően.1. Az olajtermelő nagyvállalatok és a…..
Ha beüt a klímakatasztrófa, akkor az olyasvalami lesz, mint a háborúk voltak: mindenki harcol aki tud. De most nem lesz meghatározott ellenség, hanem mindenki valamiért fog küzdeni, szervezetlenül: ennivalóért, biztonságos helyért, a tulajdona, családja, az élete megvédéséért.A nők ilyenkor - ha nem…..
Száz éve ha volt liszt, krumpli és szalonna, azzal kihúzta az ember az évet éhezés nélkül. Az étel híg leves volt tésztával, utána krumpli, zsírral. A szalonna ahhoz kellett, hogy bírják a munkát. "Lekváros kenyéren nem lehet aratni" mondta nagyapám. Húst vasárnap ettek, illetve disznóvágási…..
Még a tízes években kiköltöztem egy bakonyi faluba. Vettem egy vályogházat, nagy kerttel és földdel. Megpróbáltam önellátó lenni, de távmunkában is dolgoztam. Elhagytam a luxus javakat - autó, divatcikk, presztízsfogyasztás -, de persze az alapvető infrastruktúrát megvettem továbbra is. Áram,…..
Pletser Tamás és Antal Miklós vitatkozik a klímavédelemről itt:  https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/02/26/pletser_tamas_valasz_antal_miklos_klimavedelem/ Pletser úr gázipari szakértő és azt képviseli amit én is: amíg nagy baj nem lesz, addig folytatni fogjuk a környezetpusztítást. Megszoktuk…..
Miután abbahagytam az iskolát itthon ültem. Van egy jó gépem, egész nap játszom a steamen, mindenfélét. Anya azt mondta, nincs értelme munkát keresnem, kapom a segélyt, neki meg van munkája. Jól élet volt, 120 kiló biztos voltam. Néha mondtam Anyának, hogy pénzt is lehet keresni a neten, azt mondta,…..
Ma az Árkád Shopping Centerben voltam napközben és volt időm nézelődni. Azt néztem, hogy mi minden környezetszennyező körülöttem.1. Rengeteg felesleges kacatot árulnak, olyat aminek nincs használati értéke, csak szép, meg menő, meg trendi és persze feleslegesen terhelik a…..
Teljesen megváltozott az életem az elmúlt évtizedben. A testvéremmel úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk a várost, falura költözünk, ő egy élő ( öko) faluba, én egy rendesbe a munkámat ugyanis távmunkában is el tudtam végezni. Középosztálybeliek voltunk, régen aránylag jól…..
Nagyot esett az életminőségem az elmúlt évtizedben. Régebben ettem húst is és néha drágább ételeket is, így is csak a jövedelmem 33 %-át költöttem élelemre. Ami kellett azt meg tudtam venni, még ha csak használtan is. Általában volt munkám, albérletben laktam a külvárosban. Piára, dohányra mindig…..