Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realmommy

25 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szerintem nagyon fontos témát szeretnék feszegetni ebben a bejegyzésben. Hogy mi történik akkor, amikor apa elindul dolgozni és becsukja maga mögött az ajtót. Akkor az anya egyedül marad a babával.  A társadalom nem tartja elfogadhatónak, ha nem vagy elégedett azzal, hogy otthon vagy a…..
realmommy 2019.07.13 11:31:36
@eyr750: a poszt nem arról szól, hogy alapvetően nem szépek és jók a közös napok, vagy hogy ez az egész gyermekvállalás nem arról szól, hogy élvezik egymás társaságát anya és baba.

Arról van szó, hogy nem szabad lelkiismeretfurdalást érezni azért, ha nem minden egyes napunk olyan a pici babával mint egy rózsaillatú unikornispuki. Mert a fentebb leírt érzések a többségnél egy bizonyos ponton előjönnek és a környezetük van, hogy semmiben nem támogatja őket. Egyedül érzik magukat és sajnos sokan valóban egyedül is vannak. Ezzel foglalkozni kell, hogy az anya hosszú távon mentálisan egészséges legyen, mert az a babának is jó. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Boldog anya, boldog baba. :) Ez a cél. :)

És természetesen van az a szerencsés kisebbség, akik a fenti érzések közül soha nem tapasztalnak meg semmit. :)
Patrik már bejáratott kis páciens, több rendelőt ismer, mint más 3 éves korára. Ennek az az oka, hogy mint akorábbi posztban említettem, a kerületi orvosi ellátás enyhén szólva is hadilábon áll az időpontokkal. Mivel a 6 hetes csecsemőultrahang vizsgálatra csak Patrik 4 hónapos korára kaptunk…..
Szerintem a gyerek-kérdéskör legsarkallatosabb pontja mindig is az egészség volt. Egy újdonsült anyuka mi másért aggódna úgy igazán ha nem amiatt hogy a dedet megtámadja valami ismeretlen eredetű veszélyes betegég. Ez egyrészt reális félelem, hiszen sajnos vannak ilyen esetek,…..
realmommy 2019.07.05 17:32:51
@Pilotax: Jogos, csak meglepett a dolog. :) De lehet hogy pusztán magammal szemben nem voltam annyira érzékeny az ellátásra, mint a baba kapcsán. Biztos az aggodalom is közrejátszik hogy nehezebben éli meg az ember.
realmommy 2019.07.05 17:36:07
@látjátok feleim szümtükkel: A kötelező bemutatásra vittem. Amire mindenkinek el kellene vinnie és én mág nem vagyok annyira bátor hogy felülírjam. Meg nincs még egy szakajtónyi gyerekem, akikkel már mindent láttam, hogy egy laza legyintéssel elintézzem hogy "ugyanmár, láttam ilyet ezerszer", hanem ahhoz fordulok, aki elvileg megbízható. Hozzáteszem, először mindig telefonon, és ha azt mondja menjek be, akkor bemegyek.
realmommy 2019.07.05 17:37:13
@Hórukk: a védőnő jött is rendesen :) a gyerekorvosnak nem kell már kijönnie, oda a szülőknek kell elvinni sajnos
Ahogy telnek a hetek és Patrik hasfájása a véget nem érőnek tűnő első időszak után kezd csökkeni, újabb kihívás rájönni, hogy ha nem a pocakja, akkor vajon mi bánthatja a babát? Mindent bevetek néha, hogy jobb legyen, van amikor rátalálok a baj forrására elég hamar, de van amikor több idő és…..
A kórházi időtöltés alatt szisztematikusan minden ott dolgozó minden bent fekvőt anyának szólított. Jöjjön ide anya, kakilt-e már anya (ezt a kérdést, mint kiderült a babára értik és nem rám...), igyekezzen anya, elkésett anya, stb. ... Ezt az identitásvesztést az elején csak arra fogtam, hogy ez…..
Milyen romantikus elképzelés: pont mint a Bepanthen reklámban, frissen és üdén, angyalian mosolygó babával hazaérünk, megetetjük, lefektetjük, összebújunk a férjemmel és a világon minden tökéletes. Aha, a fenéket! Káosz és anarchia!!! A kórházból történő szabadulás során sok mindent lehetett rám…..
realmommy 2019.06.03 19:32:24
@Pörköltszaft: pontosan, Parik jelenleg 7 hetes, és a bejegyzéseimet egyelőre a hordozókendőm szponzorálja, ugyanis abban alszik rajtam amíg írok. :) :)

Én azon gondolkodtam el, hogy ha jobban tudom, hogy mi vár rám, akkor jobban fel is tudnék készülni. Akkor nem a legnagyobb pánikban, kialvatlanul keresnék a neten megoldást hajnali 3kor, hanem már előre beszereztem volna a hordozókendőt, a melegítőpárnát és minden egyebet, ami egy kicsit is segít a hasfájáson, ill. már előre olvasok a hiszti témában, hogy ne érjen ilyen meglepetés, vagy legalábbis egy kicsit kevesebb érjen. :D :D
Néhány hét szünet után újra itt, a neten. Ennek oka, hogy mint azt mindannyian vártuk, a szülés elkerülhetelenül bekövetkezett nálunk is. :)  Már meg volt beszélve az indítás dátuma (terhességi diabétesz miatt nem engedték volna túl a 40. héten), úgyhogy tudtam, hogy legkésőbb április 16-án…..
Vannak dolgok, amiről valahogy nem beszélünk (eleget és kellően őszintén) a terhesség kapcsán, így a hozzám hasonló első babát váró nőket alaposan meg tudja lepni a terhesség néhány fordulata. Ezért nem is csodálkozom, amikor a különböző kismamás Facebook csoportokban az újonnan belépők szétparázva…..
Ez a kérdés engem nagyon sokat foglalkoztatott, annak ellenére, hogy valójában ez az egyetlen olyan dolog volt a terhességem altt eddig, amibe úgy istenigazából nem volt beleszólásom, és ezzel én is tisztában voltam. :) A férjem az első pillanattól, sőt már azelőtt tisztában volt vele, hogy itt…..
realmommy 2019.03.24 17:23:41
@Hagrid: Köszi a tapasztalatokat!!! :) :)
realmommy 2019.03.24 18:00:27
@Konrad: Ezt nagyon jó olvasni, köszönöm! :)
A kórházi időtöltés után már közel sem voltam olyan magabiztos, és a korábban kevésbé SOS-nek tűnő kérdések is váratlanul nagy nyomással nehezedtek rám. Ilyen volt például az a kérdés, hogy készen van-e a babaszoba, megvan-e minden ami egy babának kellhet? Készen állunk-e az…..
realmommy 2019.03.20 14:01:32
@mennyémá: Pontosan, ne tudd meg hányszor gondoltam át, hogy kell-e vagy nem kell, vagy majd meglátjuk... :D :D

Én pl. a babamérlegnél most a kölcsönzésre szavazok (nyilván majd csak a szülés után), most úgy gondolom, hogy megnyugtató lenne 4-5 naponta látni, hogy gyarapodik-e a súlya. Aztán ha benne leszek a dolgok sűrűjében, lehet hogy pár hét múlva visszaküldöm, mert mégsem kell. :D

Első babásként egyelőre minden új és idegen, de azt az elvet követem, hogy amiben nem vagyok biztos hogy kell, azt szülés előtt nem veszem meg, hanem a majd meglátjuk kategória, ami meg csak nagyon kevés ideig kell majd, azt megpróbálom kölcsönkérni valakitől, vagy kölcsönözni.
realmommy 2019.03.20 14:08:40
@Sayyadina09: Szia! Írtam neked PM-et. :)
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert a terhességi cukorbetegség ellenére a terhességem 33. hetéig nem szembesültem olyan komolyabb problémával, ami igazán veszélyes helyzetnek lett volna mondható. Nos, aztán minden megváltozott.  A 33. héten egyik pillanatról a másikra levert a lábamról egy…..
A terhességem 31. hetébe érve elérkeztem ahhoz a pillanathoz, amikor először éreztem azt, hogy most tényleg minden megváltozik. Nem csak tudom, hogy el fog érkezni, nem csak várom, hogy minden megváltozzon, hanem tényleg többé nem lesz már olyan mint azelőtt. Ez pedig az utolsó munkahetemmel jött…..
realmommy 2019.03.08 12:15:53
@DFK: Igazad van, minden érinti az apát is, csak nem teljesen ugyanolyan aspektusban. Az apa ugyanazokat a kérdéseket máshogyan éli meg, más félelemei vannak mint az anyának, mert más személyiség, ill. más szerepet tölt be a család életében. Egyes kérdések egy apának könnyűnek tűnhetnek, míg mások (amiken az anya nem akad fenn) hosszú éjszakák dilemmái lesznek.

Ezen kívül pedig ha bevalljuk, ha nem, az élet bizonyos területein más "ítéletet" kap a gyermekvállalás az apa és az anya vonatkozásában. Például amikor a férjem ment állásinterjúra, bátorítottam, hogy mondja el nyugodtan ha arra terelik a szót, hogy mi a helyzet a családdal, hogy gyereket tervezünk, mert ez egy fiatal férfinél különböző okok miatt pozitívum (ha csak nem abszolút gyerek-ellenes a szemben ülő, de ez azért ritka, vagy annyira összeegyeztethetetlen a munka jellege a családi élettel, de ez is elég ritka). A barátnőm esetében ezt biztosan nem tenném, mert tudom, hogy akkor esélye sincs a következő körre, hiszen elkönyvelték, hogy meg nem térülő befektetés lenne. És ne legyenek kétségei senkinek afelől, hogy annak ellenére hogy nem szabad, nagyon szeretné minden interjúztató kideríteni, hogy a szakmai csomagon kívül milyen magánéleti csomagot kap az egyes jelöltekkel. :)

Tudom, hogy mindig munkaügyi példát hozok fel, de ebben mozgok a legotthonosabban. :)
A 27. héttel megkezdődik a 3. trimeszter, ami már tényleg a finishét jelenti a 9 hónapos várakozásnak. Itt már tényleg intenzívebb a kapcsolat a babával, legalábbis az én tapasztalataim alapján. Reagál a hangomra, az apukája hangjára, jelzi ha nem kényelmes neki valami, felpörög az étkezések után.…..
A terhesség alatt rájöttem, hogy van néhány olyan alapvető kérdés, amit egyértelműen mindenki megkérdez amikor tudomást szerez arról, hogy babát vár valaki. Abban is biztos vagyok, hogy ezeket a kérdéseket én is mindig feltettem. Most, a másik oldalon állva, már tudom, hogy van olyan helyzet, amikor…..
realmommy 2019.02.22 09:40:51
@Gróf Leninkoerúthy Taszyló: Ez a névadási stratégia is nagyon tetszik!
Nálunk is volt még sok opció ami tetszett, de mi úgy akartunk választani, hogy ne kapja közeli hozzátartozó nevét, hanem "saját" neve legyen. Amúgy az én abszolút kedvenc nevem a Tamás volt, de a férjemnek annyira nem tetszett, hogy azt elvetettük.

Nekem a felsorolt szempontok voltak az elsődlegesek, de ettől van ennyi szép név, hogy máshogy gondolkodunk. Van, akinek a név eredete, van akinek a jelentése fontos, stb. Engem ezek nem mozgatnak meg, én inkább hangzás-párti vagyok. :)
Fel voltam arra készülve, hogy a terhességem híre valamiféle reakciót mindenkiből ki fog váltani, és nem is tévedtem. Hiszen egy terhes nőhöz mindenkinek van néhány bíztató szava, hasznos tanácsa, megosztandó tapasztalata, vicces története. És ez alapvetően nagyon jó és kedves dolog, szívesen…..
Amikor terhes lettem, már tudtam az inzulinrezisztenciáról és az IGT-ről, ezért szerencsére már akkor is javában ennek megfelelően ettem, amikor még nem tudtam a babáról (ami ugye az aztán bekövetkező hányásos időszak miatt azért nem volt olyan hosszú...). A terhesség igazolásakor a nőgyógyásztól…..
Amellett, hogy hogyan jelentem be a terhességemet, rögtön jött az egyéb járulékos kérdés, mint hogy kinek és mikor? Mert az ember nem egyszerre szokta bejelenteni a különböző szerepeiben.  Én a terhességgel kapcsolatban magamhoz képest szokatlanulbabonás lettem, valószínűleg amiatt, hogy pont…..
realmommy 2019.01.24 21:29:55
@xyyyxyxyyxyxyyx: amíg a blogszolgáltató azt nem mondja hogy nem, nekem ez felhívás keringőre :D :D Ha nem olvassa el senki az sem tragédia, már önmagában azon meglepődtem, hogy az én posztomhoz valaki kommentelt ezen a telített piacon. :)
realmommy 2019.01.24 21:32:23
@lovag a sisakban: elég kezdő vagyok ebben a blog témában, de megnézem hátha valamit a háttérben kell átállítani a képfeltöltéshez, csak még nem jöttem rá.
Vannak, akik a terhesség megállapítása után azonnal kiíratják magukat a nőgyógyásszal, hogy többet ne is kelljen a munkahelyük felé nézni, mint kiderült nem is kevesen. Ezt nem ítélkezésként írom, csak nekem meglepő volt, hogy a terhességet megállapító nőgyógyász azonnal azt kérdezte, hogy akarok-e…..
realmommy 2019.01.24 21:25:29
@n3spr3ss0: Igazad van, én sem értettem, hogy ha nincs egészségügyi kockázat, akkor miért maradnék otthon azonnal. Azt gondolom, hogy ezt leginkább akkor teszik meg a nők, ha eleve nem szeretik a munkájukat, munkahelyüket, kollégáikat, főnöküket, stb.

Ezen kívül vannak az extrém esetek is, erről is beszélni kell. Sajnos a közvetlen ismeretségemben volt olyan, aki bár végig szeretett volna dolgozni, de a bejelentés után a főnöke teljesen megváltozott, és végül arra jutott, hogy nem éri meg minden nap gyomorideggel bemenni, esetleg sírva hazaérni.
Ahogy korábban írtam, az egyik testvére az őszi félévet Erasmussal külföldön töltötte, nem is akárhol, hanem Finnországban. Engem mindig nagyon vonzott a skandináv terület, ezért amikor kiderült hogy megpályázza az ösztöndjat, elkezdtünk beszélni róla, hogy meg kellene látogatni. Amíg meg nem kapta…..
Az első amire rájöttem a terhességgel kapcsolatban, hogy valami elképesztően skizofrén állapot tud lenni. Én ezt a folyamatos hányinger miatt tapasztaltam meg először. Amikor hányingerem volt azt kívántam bár ne lenne, amikor meg véletlenül elmúlt valamilyen csoda folytán, akkor azonnal azon kezdtem…..
realmommy 2019.01.21 10:12:47
@annalovacska: Köszönöm, én is úgy érzem! :) Szerencsére ezek tényleg "csak" parák, amiken pörgök, mert ilyen a természetem. :D És igyekszem nem túlságosan belelovallni magam egyikbe sem, a lényeg, hogy a nap végén is tudjak magamon nevetni! ;)
2019 lesz az eddigi legizgalmasabb évem, tele olyan tapasztalatokkal, amikben eddig még csak közel sem volt részem! Nagyon várom ezt a szuper évet, és vannak már terveim arra vonatkozóan is, hogy hogyan lesz majd abszolút felejthetetlen. Terveim 2019-re, hogy a mindennapjaink még jobbak…..
Nagyon egyszerűnek tűnik a kérdés, hogy mikortól számítok terhesnek, de mint azóta annyi midenről, erről is kiderült, hogy egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet... 2 hét kemény várakozás után, mialatt próbáltam magam felkészíteni arra, hogy csak benyeltem valami csúnya vírust, végül elérkezett a…..
Vannak, akik babára várva folyamatosan terhességi teszteket csinálnak, mert hátha most, hátha csak nem vettem észre, hátha már ott van, csak még nem érzem... Tényleg nagy a kísértés, de nem láttam értelmét saját magamat túráztatni folyamatosan esetleg újabb és újabb negatív tesztekkel, mert annak…..
Már 3 hónapja futott a baba projekt, ami nem sok idő. De aki akar valamit és végre lehetősége is van rá, hogy megszerezze, annak ez igenis hosszú idő. Június végén voltam egy nagyobb lélegzetvételű kivizsgáláson. Ez szerintem amúgy sem árt, ha élesedik egy baba projekt, mert jobb tisztában lenni az…..
Az ember lánya mindig is tudja, hogy szeretne-e babát, vagy sem. Ez valahogy nem is kérdés. Aki nem szeretne (úgy egyáltalán, még gondolatban sem) annak könnyebb dolga van az időpont meghatározásban, neki egyéb kérdésekre kell innentől kezdve válaszolnia az érdeklődőknek. Aki viszont úgy érzi, hogy…..