Regisztráció Blogot indítok
Adatok
montypie

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szőlőművelés Horrorszüret 2018.09.17 09:52:47
Utolért az Addams Family életérzés: mintha egy sötét felleg követne mindenhová. Volt már rosszabb szüretem (2010-ben, amikor nem szüreteltem), de ennél rosszabbul még soha nem éreztem magam. Az év közben sorra megjelenő problémák most, szeptember elején csúcsosodtak ki, közel 100 mm eső formájában.…..
montypie 2018.12.23 15:09:02
@scitec92: "Sokan dobálóznak azzal, hogy ritka jó évjárat az idei, eszméletlen jó minőségű a szőlő idén. Nálam nem. A kékfrankos 18 fokot sem érte el idén a hőség miatt. Továbbá igen savszegény lett rozé alapanyag." "Egyedül a mennyiség lett nagyon jó. Azt hiszem 2 évtizedes rekordok dőltek meg"

Ebből összerakhatnád magad is mi a probléma. Talán ha nem hagynád, hogy a tőke annyit teremjen amennyit bír nem kerülnél ilyen helyzetben és talán érthetnéd, hogy aki meg nem megy 1kg/tőke terhelés fölé, annak igen ez egy baromi jó évjárat. Ha használnál terméskorlátozást az életben nem találkoznál olyasmivel, hogy a kékfrankosod savszegény. Persze ha ennyire rá vagy izgulva a mennyiségre az a te dolgod, viszont akkor ne sírjál, hogy szar az alapanyag. Mindent nem lehet egyszerre.
montypie 2018.12.28 19:48:48
@grano: AZt tudom erre mondani kb. amit előttem mondtak. Nem megfelelő művelésmódot választottál barátom.