Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Érpataky Katica

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
egy tál étel Lucsok, káposzta 2008.08.20 12:20:00
A legundorítóbb nevű egytálételek válogatottjában biztos tagja a kezdőcsapatnak a lucskos káposzta. De nem szeretnék gyűlöletlevél-áradatot kapni a lucskoskáposzta-rajongóktól, ezért sietve hozzáteszem, hogy elismert klasszikusról van szó, aki számos jó tulajdonságával…..
egy tál étel (Angol) reggeli 2008.08.10 10:55:00
                 A képen angol reggelit láthat a nyájas olvasó. A full English breakfast a királynőnél néhány osztállyal alacsonyabbra született brit alattvalók nemzeti reggelije. Célja, hogy az…..
Érpataky Katica 2008.08.13 18:35:39
na hallj oda!
(mondják erdélyben)
igen, igen, mostanában nálunk mindig ez az "angol reggeli" kerül szóba, és mivel közeli csaláttag nemrégen érkezett vissza londonból, még friss az élmény. (a szállodában egyébként az angol reggelit 6 kedves román leányka tálalta fel. :-)
egy angol barátunk szerint ilyen bőséges reggeli csak nálunk magyaroknál van még az egész világon.
íme, anyukám egyik remek reggelije a sok közül.
"vadász reggeli":
szűzérmék
olaj
4 tojás
1 hagyma
2 paprika
2 paradicsom
só, bors, mustár
zsúrkenyérből készült piritós
sóval, borssal meghintünk 6-8 szelet szűzérmét, majd mustárral mindkét felét megkenjük vékonyan és hirtelen kisütjük
finom olajon, aztán ki is vesszük és parkolópályára helyezzük röviden. az olajban szeletelt hagymát fonnyasztunk (lényeges, hogy nem kockára aprítjuk) majd a zöldparikákat hosszában négy szeletre vágjuk ás azt is pirongatjuk, fonnyasztgatjuk. visszatesszük a szűzérméket, csekélyke vizet alácserdítünk, hogy rotyogjon kissé. érzéssel zsírjára (olajára) sütjük, majd ráütjük a tojásokat szépen, szimmetrikusan (tükörtojásszerűen) és közéjük szeletelt paradicsomokat helyezünk. azzal még rotyog egy kicsit halk lángon, a tojások sárgája bőrösödik, de vigyázat! úgy csodás, ha még folyik!!!!
mert most jön a pirított zsúrkenyérnek az ő nagy szerepe, midőn beletunkolja az ember a tojás sárgájába, majd ráhelyez egy érmét, egy paprikát és ráhalmozza a hagymaszálakat, és a sült paradicsomot. hmmmm....
persze lehet enni késsel villával is, de úgy nem olyan érdekes.

A legutóbbi fösztivál megbeszélésen jutott egy kis idő a workshopunkra is.Néhányan szeretnék, ha a kezembe venném ezeket a dolgokat, főleg szervezés szinten.Én ezt nagyon szívesen elfogadtam, ebben az esetben viszont nagyon fontos volna, hogy egyetértés legyen a nagyobb…..
Fösztivál, wrksp blog ws 2008.06.26 12:29:51
szoval fogalmzódik bennem a dolog,hogy küldünk kedves barátainknak kis csomagokat amikben vannak pici apróságok egy kis zene, egy kis fotó, egy kis növény vagy trütty -pür-üttyés az ő feledatuk hogy ere reflektálva hozzanak magukkal a ws re tárgyakat amiket fölhasználunk és így…..
Van egy dolog amin gondolkozhatnánk. (Ezt most nem úgy írom, hogy nekem van egy véleményem, eldöntöttem, és ilyen formában szeretném veletek közölni)Ugye meglett az eji-s pályázat alapján az az összeg, ami a színpad költséget elvileg fedezné. De nem egészen, hiszen az…..
Kedvesim!Barnáék zenekara lesz.Ebben a témában sem érkezett hozzám teljes létszámos vélemény, amiből demokratikusan kijöjjön egy döntés, így megtettem, mert tovább már nem lehetett húzni.Indoklásaim:A műsorban volt még hely egy zenekar számára, nem volt más olyan zenekar,…..
Érpataky Katica 2008.07.01 17:53:40