Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bryan közlegény

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még nem látom a fényt...Kikötött, magára hagyott kutyák és macskák erdőben, falvakban, városokban. Gyepmesteri telepeken sínylődő, altatásra váró ebek, tucatjával szétszórt, elhagyott, reménytelen sorsú kölyök állatok. Ivarzás miatt elkóborló négylábúak, vemhesen…..
Bryan közlegény 2011.08.18 12:34:14
@sopika:

Kedves Sopika!
Én magam személy szerint valóban nem ismerem Emőkét, de ha Te igen, és saját élményeid, tapasztalataid vannak munkájáról, szívesen meghallgatom.
Tükör-módszeres suliba jártam, és ott végeztem el a kiképzésvezetői tanfolyamot is, ott vagyok tanfolyami megfigyelő, így nekem teljesen egyértelmű, hogyha kutyát (vagy bármi mást) tanítani szeretnék, klikkert használok.Arra jöttem rá, hogy teljesen felesleges kondícionálni,…..
Angyal leszek...    A Zöld Zebránál sikerülhet megvalósítani mindazt, amiért én is küzdök: jobb világot az állatoknak. Most lehetőség nyílik arra, hogy egy teljes éven át teljes állású "angyalka" legyek náluk és egy éven át minden időmet az…..
Futóblog Slow and easy winter 2010.02.15 13:23:49
Last Monday I was cycling to work like any other day, and having reached not even half way my chain popped off. A few cursing words later I had parked my bike by the side of the road and headed towards the tram stop. If I had been a tomboy (or just the slightest handy...) I would have easily been…..
Ezen a hétvégén rendezik meg a Petőfi Csarnokban Nagy Őszi Kisállat -és Növénybörzét, amire nak kollégával elugrottunk egy fél órára, aztán lett belőle másfél. Mert nem úgy van az, hogy a sokadik kölyökmacskánál, kölyökkutyánál, kígyónál, nyuszinál, görénynél,…..
Bryan közlegény 2008.11.10 10:58:16
Sziasztok, Állatbarátok!
Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy sajnos az efféle börzék és vásárok nagyon sokat ártanak maguknak az állatkáknak.... Főleg kutyafronton óriási a tragédia, ugyanis akik ilyen helyekre kihozzák az állataikat, azok csak szaporítók és nem tenyésztők. A görik és rágcsálók esetében ezt nem kell ennyire szigorúan nézni, de csak azért, mert az nem akkora üzlet, hogy gátlástalanul kihasználják őket. De sajna a kutyusokban (főleg a kicsike, apró szobacirkálókban) akkora üzlet van, hogy nem bírják megállni. csakhogy ahhoz, hogy ezen akkora haszon legyen, a kutyákon kell spórolni. A tartáson, az élelmezésen, az oltásokon, a kiállításokon, stb... Mert ha mindent, amire egy kiskutyának testileg-lekileg szüksége van az egészséges fejlődéshez, megadnak nekik, akkor máris nem akkora üzlet, még úgy sem, ha jóval drágábban próbálják eladni őket, mivel azok már minőséget garantálnak. Tehát a tenyésztő az, aki egyszerűen mondva mindenre figyel de drága is a kisállat nála, és a szaporító az, aki olcsón ad és tömegesen termel. Ezért pl. a tenyésztő már megszületésekor tudja, hogy melyik kölyök hova kerül, mert előre le vannak foglalva nála, míg a szaporító -ahogy esik, úgy puffan alapon lehozza sorban az almokat és jobb híján ilyen piacos módszerrel próbál pénzéhez jutni. Ugyan ez a kérdés ettől sokkal bonyolultabb, de hogy az egyszerű átlagember is el tudjon igazodni az átverősdiben, ahol a vevők pénzére utaznak és nem számít, mennyit szenvednek közben a kutyák, létrejött a
www.olcsokutya.uw.hu weboldal a tájékoztatásukra. Nem csoda, hogy az oldalt a tenyésztők üdvözlik, a szaporítók meg dühöngenek miatta... :) Olvasd el, bölcsebb leszel! Utána már nem fogod pénzelni a kutyakínzókat, hogy az állatok zsírján hízva, gyanútlan vásárlókra sózzanak beteg vagy keverék kölyköket drágán, majd mossák kezeiket. Próbáljátok ki: ha köt szerződést, melyben benne van, hogy a kisállatot visszaveszi, ha kiderülne baja van, ami az ő hibája, ha elmondja, hogy bármikor visszaadhatjátok, ha úgy alakul, ha mindent megtesz annak érdekében, hogy csak ellenőrzött és jó helyre kerüljön, és a szülőknek bizonyítottan nincs genetikai rendellenessége (vagyis vannak orvosi szűrési papírjaik a TK mellett, mely szintén azt tanúsítja, hogy jó vonalból származó, nem valami disznóólas, epilepsziát és idegbetegséget örökítő család sarja a kicsi), ha a kicsi is minimum 8 hetes és van legalább két oltása és féreghajtott, ha tisztán és egészségesen, vidáman, élénken izgő-mozgó a kiskutya és nem levert, bágyadt, szomorú, nem csipás és megy a hasa vagy forró az orra, akkor esetleg az az illető próbál jó gazdi lenni a kutyáinak és talán nem veri át a vevőket. Akinek mindegy, ki viszi el, azt is lehetőleg minél hamarabb, már 6 hetesen, oltatlanul, TK nélkül (nem kivétel a hobby célra adott állat sem!!!!), aki láthatóan nem szeretettel és féltve nyúl hozzájuk, az legyen gyanús!!! Ne pénzeljétek a gátlástalan szaporítókat, tanuljatok meg különbséget tenni a tenyésztő és a szaporító között, kérlek titeket! Sok-sok ezernyi állat szenved és pusztul el, mert ezeknek semmi sem számít, csak a pénz! Olvassátok el az oldalt, le van írva benne minden, milyen trükkökkel vernek át és miről lehet felismerni őket.
Kérlek, tegyétek meg a kutyákért, hogy egyszer véget vethessünk ennek a gyalázatnak, ami az állatok körül történik!
olcsokutya.uw.hu Elveszett, keresik 2008.11.01 08:57:00
A napokban készült el Elveszett, keresik! című galériánk, ahol a Gazdieresőhöz hsonlóan térítésmentes reklámhelyet biztosítunk kutyájukat kereső gazdik részére.A feladás módja sem változott: Fotót, leírást és elérhetőséget a khfc00@vipmail.hu címre várjuk.Sajos máris…..
Bryan közlegény 2008.11.04 15:50:56
Én a Liba vagyok. Nem kérdezett meg senki. Egy fehér tollú, kedves arcú szép karcsú állat vagyok, ha hagyják.   De nem hagyják. Az emberek azt hiszik ha nem esznek libamájat éhen fognak veszni. Ezért naponta megtömnek, amitől émelygek, hányigerem van, egész nap…..
Ha valaki eddig nem értette, miért nem történik semmi az ilyen esetekben, legyen bármennyi bejelentés is róluk, azoknak íme a válasz...  Viszont jó hír a kutyájukat póráz és szájkosár nélkül sétáltatóknak! Nincs joga a közteresnek a tulajdonostól oltási könyvet kérni,…..
 AZ ÁLLAT TRAGÉDIÁJA (MAGYARORSZÁGI SZÍNJÁTÉK) Helyszín: Budapest, VI. kerület, Teréz körút, Nyugati pályaudvar előtt. Időpont: 2008. június 20. Szereplők: 1. középkorú, lepukkant tolókocsis férfi, aki saját bevallása szerint is ezen tevékenységéből…..