Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poiuytrewq

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló levegőt! 2019.11.08 18:56:55
Az illóolajok alkalmazása régóta része a természetgyógyászatnak. Az ún. aromaterápia a növényi illóolajok (növényekből lepárlással vagy egyéb módon kinyert, illékony, a növényre jellemző illatú anyagkeverékek) terápiás alkalmazását fedi. Eredetileg elsősorban az inhalálás (belégzés) volt a terápia…..
Határátkelő Migránsnak lenni 2018.12.18 06:30:00
A mai poszt szerzője, Péter saját megfogalmazása szerint nem utálkozásból és nem is kalandvágyból ment külföldre, hanem egy tudatosan megfontolt döntés következtében. Írásában azért akadnak csavarok bőven...
poiuytrewq 2018.12.22 15:22:17
@somlobodog: a londoni témára reagálva: barátaim,ismerőseim és jópár más nyugat európai ismerősöm véleménye a londoni életről: túlárazott és szar minőségűek a lakások,albérletek. Voltam sok házban látogatóban az általános amit láttam 4 5 vadidegen ember lakik egy házban mert ez tudják megfizetni, a ház minősége olyan hogy itthon az szarnak számít,kinézetre és minőségre is.
Volt pár ismerősöm is kiknek sikerült garzonlakást bérelniük, ezt kb úgy mesélték mint aki lottóötöst nyert, de az is olyan sivár semmilyen olyan szar volt, és ez diplomás emberé volt.....
Pár éve olvastam egy kimutatást ,hogy több angol hagyja el britanniát mint eddig, sokan amerikába mennek mert ott többet keresnek és magasabb színvonalon élnek, ugyanazért a pénzért egy szép nagy amerikai tágas házat bérelnek mint odahaza egy koszos lyukat. Anglia ennyire drága, és ennyire nem kapsz a kifizettett pénzedért normális hajlékot.
Volt olyan ismerősöm is magyar aki 3500Ł-ot kapott kézhez mint bankfiókvezető, egy kisebb fiókban. Ez sem elég a high end életre, mert ha önálló studio flatet akrsz ami nekem már koszos kis lyuk akkor 1000Ł plusz mindenféle díj,water charge,council tax stb havonta. Ezért a pénzért ott ezt kapod,hogyan tudna egy mosogató jobban élni netto 900Ł-ból?A magyar mosogató vádakat nem hívnám vádnak, inkább tapasztalatokank amiket hallottam ismerősöktől, láttam hogyan élnek. Londonban nem éltem és nem is akartam élni a látottak alapján, szegényesnek találtam azt az életformát,még a diplomás is kódis körülmlények között élt.Látogatni jó volt,odamentem rendszeresen ha ott volt dolgom.
Egy idő után letisztulnak az emberekben dolgok, volt egy meleg ismerősöm régi osztálytársam, liberál full, fúj magyarország,happy végre england,végre london---diplomás melegként neki is tele lett a töke londonnal,a nagy hype amiben volt elmúlt, a melegségéből adódó frusztrációt a kinti lét sem gyógyította,eddig volt egy célpont Magyarország amire ráönthette gondját baját,bánatát. 7 évébe került hogy átérezze,egy szaros lyukban él és ez az élete, ez az a nagy londoni hype,egy garzon ami szar minőségű itthoni mércével nézve,amit 30x évesen fizet havonta sok pénzért, és ő ezt átérezte megértette majd felszámolta ezt az életet. És ő megtehette azt amit a magyarok többsége nem, garzonban lakhatott tudta fizetni egyedül mert diplomás állása volt.
Nyilván cinikusnak szántad irásodat, én tapasztalatcsere szándékával írtam amit írok, hogy próbáljunk reálisabban látni mindazok kik már kint vannak és mindazok akik szándékoznak kimenni.
poiuytrewq 2018.12.23 11:11:25
www.youtube.com/watch?v=8ADyqirfvSE&feature=share&fbclid=IwAR3Fi1KaM3vLh8PKnCLaBTMC3Q-bvwTpJVcKMA2zLGw1RNBtF_uJnsnyJkI ajánlom meghallgatni 10:45 től amit a holland mond,nem egészen egy perc érdemes elgondolkodni rajta.