Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quastr IlIl

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum MB1-es exjobbikosok 2020.07.24 14:07:58
Valamiért nálunk iszonyúan megy ez az önjelölt szakértőség. Nem baj, ha a világon semmit nem értél el, bőven elég ha ott vagy a kialvó tűz körül, néhányszor próbálkoztál, és minden kudarcod után rá tudtál mutatni valakire. Ezután már magabiztosan ki lehet állni a nép elé, előadni, hogy te aztán…..
Archiregnum A magyar Jackass 2020.05.25 20:43:00
Amíg a Jobbik szorgalmasan ássa magának a sírt, egyes ellenzéki politikusok minden erejüket megfeszítve igyekeznek túlélni a saját politikai halálukat. Próbálnak valamilyen kreatív performansszal kitörni a földből, újra csatasorba állni, hátha a második, harmadik, ikszedik menet jobban sikerül mint…..
Quastr IlIl 2020.05.26 18:05:33
@MAXVAL bircaman közíró: :) 1.
Te is elköveted azt a hibát, hogy egyenlőségjelet teszel a kozmopolita nagyváros és a teljes nyugati társadalom között. Ha olyan nagy az elnyomás, akkor hogyan lett elnök Trump, vagy miért nyert a Brexit? Texasban nincs feminista elnyomás. 2. Mikor társadalom nem kis része eladja a szavazatát egy zsák krumpliért vagy egy Erzsébet-utalványért, akkor ők ne vágynának nyugati jólétre? 3. Attól még mert valami nem népszerű, attól még lehet helyes. Szegény Kassandra erről tudna mesélni... 4. GFG azt mondta, hogy a Polgári Magyarország csak egy politikai termék volt, erre OV "Vezérlőcsillagunk egy polgári Magyarország". Akkor szerinted OV is hülye?
Quastr IlIl 2020.05.26 18:21:50
@Tata86: " azért nincs értelmezhető ellenállás Orbán ellen" Ja, de pont ez a lényeg, szerintem nem a szándék hiányzik. Hányan tüntetnek a korrupciós ügyek miatt? Az egészségügyi dolgozók vagy tanárok tüntetése is elhalt, mert a társadalom nem állt melléjük... Őszintén szólva itt önkritikus is vagyok, mert én sem mentem ki ezekre a tiltakozásokra.

Hadházy szerintem inkább hivatalnok, mint vérbeli politikus, mert hiányzik belőle a karizma. Gyurcsányt és Orbánt az tartja a felszínen, hogy alig vannak olyan emberek a magyar politikában, akiknek van karaktere.

Guy Verhofstadt: sokszor erőltetett az a poénkodás, ami magyar altright-nál zajlik, de amikor őt le "fogtündérezték", azon jót röhögtem. Nekem a másik kedvencem a tök nyilvánvalóan alkesz Junker.
Archiregnum Freedom is essential 2020.04.30 12:17:00
Már legalább egy hónapja tart a globális karantén, kezdjük felélni mentálhigiénés tartalékainkat(, próbáljuk kézfertőtlenítővel pótolni), miközben fogalmunk nincs, hogy mire is várunk... Igazából semmilyen objektív körülmény nem változott, mármint azon kívül, hogy a gazdaság egyre nagyobbakat…..
Quastr IlIl 2020.05.08 18:42:31
@Tata86: "Egyébként szép lassan azért jönnek a fecskék... de természetesen igazad van, Hont már az elejétől csipogott. Meg Dopeman is. :D"
Itt sósabbak a könnyek és a fájdalmak is mások
Ezerszer mártírok a magyar antikarantén mártírok

"Hogyha a csúszkán ugrunk egy nagyságrendet, és két helyett két hónapot veszünk, annak már elég súlyos következményei lettek volna."
Ok, de mi van ha ez a korlátozó intézkedések miatt nem következett be?
Pont ez problémám, hogy én azt látom, hogy a tudósok sem értik pontosan hogyan működik a vírus. Már pedig, amíg ez a helyzet indokoltak lehetnek a korlátozások. Egyébként annyiban tök igazad lehet, hogy a kevéssé veszélyes eü. állapotba lévőket fölöslegesen zárták be az otthonukba.

Vietnám: megérne ez a téma egy külön beszélgetést, de szerintem egy normál háború viszonyítási pontjainak kb jó. Lehetne sokkal kisebbet, meg ott van a két VH.

"Vagy OV egyszerűen konzervatívabb ennél. Ha valamit kipróbált és nem működik, nem fogja preferálni valamivel szemben, amit kipróbált és működik."
Ez egy izgalmas kérdés. Szerintem a fordulópont 2002-es választási vereség volt. Onnét több irányba is el lehetett volna indulni. OV mégis populistább-agresszívebb utat választotta. 2010-ben lényegében bármilyen programmal megnyerte volna a választásokat. Szerintem ott meg lett volna a lehetőség, hogy változtasson a politikai kultúrán, de ő annyira vágyott a totális hatalomra, hogy nem merte ezt megkockáztatni.
Quastr IlIl 2020.05.15 16:03:28
@Tata86: "Nekem ez tipikusan egy túlhájpolt mezei járványnak tűnik. Ősszel azért jön vissza, mert amikor hirtelen lehűl az idő, jönnek az esők, az újra jó talaj a vírusnak. Most azért csökken, mert kisütött a nap, és aszály van. Tök függetlenül az óvintézkedésektől."
Elnézve az utóbbi napok eseményeit, azt kell, hogy mondjam, hogy neked volt igazad. Ha ennyire könnyen és gyorsan meg lehet szüntetni a korlátozásokat, akkor vallszeg a nagy része fölösleges volt.
Quastr IlIl 2020.05.24 11:40:49
@Tata86: "Én azon merengtem, hogy váltana-e Orbán valamire, ami akár működhetne is, olyanról, ami addig biztosan működött." Én ilyen tartom Családtámogatási kampányt. Hosszú ideje a Fidesz egyértelműen a negatív kampányra épített és olyan mintha most próbálkoznának egy pozitívval.

"Hogyha most nem lő ki a vírus, akkor az egész bullshit volt. " Like, illetve a Korona csak egy influenza 2.0.
Archiregnum Alternatívák 2020.05.10 13:27:08
Ritkán fordul elő, hogy a NER-en belül valós problémáról folyik a vita. Fantommigránsok-Náciveszély tengely mögött most kikandikált a családon belüli erőszak témaköre, amire Szilágyi István tragikus gyilkossága irányította a közvélemény figyelmét. A színvonal persze adott, fizikai törvények…..
Quastr IlIl 2020.05.14 19:57:09
@Tata86: "Szóval a valódi törésvonal inkább ott van, hogy a kormány jobban szeretné, ha ez a téma nem létezne. De még egyszer: ha már létezik, valahogy senki sem tud mást mondani, hogy akkor irány a dutyi!" A konkrét példánál igazad van, de én már elvittem elvi síkra dolgot. Csak annyit jegyeznék meg, hogy itt mindkét oldalon nagyon komoly kettősmérce van. Ha Joe Biden vádolják meg szexuális zaklatással máris nem olyan egyenes a feminista gerinc. A vízilabdásoknál pedig ott van, hogy a zseniknek mindent megbocsájtunk (pl.: Polanski és Woody Allen).
Quastr IlIl 2020.05.18 18:08:19
@Tata86: Én azért továbbra is tartózkodnék attól, hogy minden vádat automatikusan igaznak tartsak.
De abban teljesen igazat adok neked, hogy ezek létező típusok.
Az utolsó annyiban mindenképpen kilóg, hogy ott már egyértelműen komoly pszichózisról van szó. Az is borzasztóan fontos lenne, hogy az áldozatok minél előbb jelezzék a bántalmazást. A vízilabda edzőknél is állítólag a lányt 2 éven keresztül zaklatták...
Archiregnum Zöldségpiac 2020.04.24 16:15:15
Ha már vírushelyzet, akkor az ellenzék, és az ellenzéki média próbálja a legtöbbet kihozni a témából. Érthető is, minimum tíz éve papolnak róla, hogy a foci helyett inkább az egészségügyet kéne gatyába rázni(, nem mintha az előzőnek különösebben jót tett volna a kitüntetett miniszterelnöki figyelem…..
Quastr IlIl 2020.04.24 18:02:12
@Tata86: Szerintem birca nem is ember, hanem csak néhány áramkör egy vlagyivosztoki szerveren.

Ami témát illeti, nyilván az én erkölcsi iránytűm stabilabb, mint bajusz elvtársé, ezért baromira zavar, hogy egy ilyen válságos helyzetben ilyen pitiáner politikai kampány folyik mindkét oldalon. Tényleg nem lehetne ezt félre rakni pár hónapra? Ha ezt GFG olvasná, most gúnyosan fölnevetne, de szerintem ezek még visszafognak ütni a Fideszre. Az állandó háborús hangulat kikezdi a kormány megbízhatóságát, mert az emberekben nem lesz meg stabilitás és nyugalom érzete.

"Ma sok beteg egyszerűen csak fekszik bent, hogy ne az otthoniaknak kelljen ezzel keccsölnie. Terhelik az egészségügyet, miközben prevencióra, szűrésekre, alacsony rizikójú gyors beavatkozásokra nem marad kapacitás. "
Ami kórházakat illeti tök igazad van , a gond az hogy, mint Mo.-n általában, ez nem egy átgondolt koncepció mentén zajlik. Ha az ágyszám csökkentéssel együtt más intézményeket (idősotthonok, rehabilitációs intézetek) is fejlesztenének, akkor ez rendeben is lenne. Egyébként itt megint elő lehetne venni az ápolási díjat Ami engem más döntéseknél is zavar, hogy gyakran zéró előkészítés nélkül, az érintettek utolsó pillanatban történő tájékoztatásával születnek meg ezek a döntések.

"Lecsitítani a hőbörgőket, csodavárókat, és elengedni a halottat békében, tisztességgel."
Szép lezárás.
Quastr IlIl 2020.04.26 15:23:29
@Tata86: :) Lassú víz partot mos. Egyébként szerintem a 2019-es önkori választáson már ennek volt a hatása, hogy több budai kerületet is elvesztett a Fidesz.
Quastr IlIl 2020.04.27 20:36:41
@Tata86: :))) 1000 év múlva szent jövendölésekként fognak ezekre tekinteni.
Egyébként meg lehet, hogy egy kicsit idealisták vagyunk, de ez legyen a legnagyobb hibánk.
Archiregnum Vastaps 2020.04.21 13:36:21
Szabó Tímea felszólalt a parlamentjében, kritizálta a kormány víruskezelési politikáját, mire a kormánypárti képviselők megtapsolták. Egy idilli parlamentarizmus képei, de a valóságban groteszk paródia. Annak mondjuk kiváló...
Quastr IlIl 2020.04.21 20:59:40
@Stenonis: " Mivel a bolsevik fidesz nem engedte elmondani." Én is hasonlóan kritikus vagyok a Fidesszel, de elég volt pár cikket elolvasnia Nyugati fényen, és világossá vált, hogy másik oldal se jobb csak neki most nincs hatalmuk.

@Tata86: "Bőven elég lenne kritizálni azt, hogy nincsenek maszkok, ellenség nélkül."
Ráadásul faszság is, mivel a határontúliak is szavazhatnak.
Persze a DK egy jó ideje már tudatosan játszik erre a gyűlöletre, mert tudják, hogy ott úgyse fognak rájuk szavazni.

"A szigorú óvóbácsi most tehetetlen, hiszen nem lehet egyetlen területe a magyar közéletnek, ahol a 2/3ados, teljhatalmú NER következetes. "
Like. Egy facebook csoportba tök hasonló tartalmú kommentet írtam, de én nem tudtam ilyen plasztikusan megfogalmazni.

"Mit mondhatnék? Hajrá Kutyák!"
Nekem új szerelmem van: a
Le az Adók 75%-ával Párt
Quastr IlIl 2020.04.22 20:20:27
@Tata86: Annyiban Fletónak sajnos igaza van, hogy az emberek csak addig támogatják a határontúli magyarokat, amíg kényelmes.
A cikk motivációja leginkább megőrizni, mit is gondoltam a járvány közben. Kifejezetten óvnék bárkit(, akár a 13 feliratkozómból, vagy az átlagosan 50-körüli egyéni olvasótól), hogy bármiben is referenciaként tekintsen rám. Így talán rémhírterjesztésért sem visznek be... Saját felhasználású írás,…..
Quastr IlIl 2020.04.17 08:13:24
@Tata86: +1 ez eddig a legjobb posztod. Még akkor is, ha nem mindennel értek egyet.
Nincs időm most mindenre reagálni, de ami számomra legérdekesebb volt az a "Globalizmus egy nehéz napja" és az "Egy kis valóság" c. bekezdések.
Két gondolat:
1. "Az ütközések, a válságok a rendszer részei."Ez igaz, de a válság most nem egy belső folyamat következménye, hanem egy külső hatásé. Persze mivel 2008 óta nem volt komolyabb visszaesés, ezért mindenki várta már, de lehet, hogy a vírus nélkül nem következik vagy csak sokkal kisebb mértékben.

2. "Akkor kell kéthavonta új cipő, elektromos kütyü, sporteszköz, ki kell próbálni új ételeket, éttermeket, távolabbra kell menni nyaralni. Így működünk. Amikor beüt a ménkű, akkor pedig szorítunk egyet a nadrágszíjon." Nekem pont az a problémám az emberekkel, hogy totál fölösleges dolgokra szórják a pénzt ahelyett, hogy tartalékolnának. Lehet, hogy vkinek az a vágya, hogy elmenjen Peruba és Inka romokat nézzen, ezzel nincs bajom. Mindenkinek vannak lehetnek mély vágyai, aminek a kielégítése életre szóló örömet szerez neki. Ugyanakkor az egy faszság, hogy vki vesz magának 300 eFt-s Iphonet, mikor egy 50 eFt-s Huawei is elég lenne neki.

3. Tartalékolás dilemmája máshogyan jelenik meg egy magánszemélynél, mint egy vállalatnál. Egy cégnek valóban nem igazán éri meg tartalékolni, mert könnyen lehet, hogy ez olyan hátrány lesz neki a piaci versenyben, ami rövidtávon csődbe viszi a céget. Egy magánszemélynél viszont kifejezetten fontos, hogy folyamatosan növelje a tartalékait, ha másért nem hát azért, hogy legyen nyugdíja. Nekem az az alapelvem, hogy minden hónapban a bevételeim 10%-át félre rakom. (Magyar állampapíroknak ráadásul viszonylag jó a hozamuk is.)
Quastr IlIl 2020.04.18 19:41:22
@Tata86: "Az emberek megijedtek, megváltoztatták a szokásaikat, ezért lesz para, nem azért mert a vírus ekkora rombolást okozna."
Ok, de ha ennyire tágan értelmezzük, akkor nincsenek is külső hatások, mert minden az emberi viselkedésen keresztül jelenik meg gazdaságban.
A 2008-as ingatlan és hitelezési válság viszont egyértelműen a gazdaság belső folyamataiból fakadt (röviden: bankok felelőtlen hitelezési politikája). Mivel a világban 45-óta nem volt komolyabb háború vagy járvány, ezért nem tapasztaltuk meg, hogy milyen amikor a gazdaságnak teljesen le kell állnia; márpedig egy ilyen sokkhatás megzavarjuk a válságok és növekedési periódusok természetes ciklusát.

"Magyarázd meg egy fácánnak, hogy nem kell ám neki akkora tollkoszorú! :D"
Én nem azt mondom, hogy a fácánnak ne legyen tollai, hanem csak annyit, hogy ha elég 12 db, akkor ne legyen 18. Egy idő után már spórolt pénzednek a kamatai is látható tételt jelentenek majd a bevételeid között.
Egyébként nem akarom játszani a szentet, nekem pl a kaja a gyengém.
Persze az is egy érdekes kérdés, hogy ha mindenki visszafogná fogyasztását 10%-kal, akkor az milyen hatással lenne a gazdaságra makroszinten.

"Azért egyszer kipróbalnám, milyen világ lenne, ha a reklámfelületek 10% ezt propagálná..."
Ha Simicska ezt rakta volna ki a plakátjaira a Jobbik helyett, akkor Puzsér még mindig ott ülne a Szabadfogásban. :) Kicsit komolyra fordítva szót, szerintem baromi fontos lenne, hogy fejlődjön az emberekben a vásárlói tudatosság (különösen itthon).

"Volt fél évre étel a speizban"
Rövidtávon ebben szerintem biztosan lesz változás. Egy ideig biztosan mindenkinek lesz egy babkonzervve a konyhában. Aztán majd Greta, hogy tele fingjuk a légkört babgázzal :)
Quastr IlIl 2020.04.21 20:49:39
@Tata86: "Ahogy a történelmet nézem, minden krízishez kell valami közvetlen kiváltó ok is." A dotcom lufinál vagy 2008-as válságnál mi volt a kiváltó ok?

"Ahogy én hallottam, volt néhány."
Hát akkor én ezekről lemaradtam. Csernobil (és Fukusima) egy lokális katasztrófa volt, és hála Legaszov elvtársnak viszonylag megúsztuk.

"Nincs olyan, hogy "elég". Ha neked 12 van, a riválisnak 18, akkor vele fog párzani a nőstény. A határon mozogva van egyedül esély a sikerre, akkor is, ha sok esetben így már elkap a róka." Ez tök igaz, de csak a csúcsragadozókra. Ha követem a logikádat, akkor mindenkinek csak BMW-je kellene. Ehhez képest van, akinek elég a Toyota vagy a Suzuki Swift, pedig
neki lehetne jobb.

" klasszikust idézzek: "Aaaaand, it's gone.""
Ezt nem ismerem, de nem Arisztotelésztől van? :)

"Az a probléma, hogy nincs szelekció."
Ezt szétadom.

"Nálunk Káeurópában még az meg, hogy akik mindig is teljesen esélytelenek voltak, azoknak próbáljuk megmutatni, hogy lehet ezt máshogy is."
Ezt kifejtenéd, mert nem teljesen világos, hogy mire gondolsz?

"De Nyugaton már 2-3 generáció nő fel úgy, hogy nem a Maslaw-piramis legalján kucorognak."
Van miért tisztelni a nyugati kultúrát, én leginkább a németek kedvelem. De mikor ezt olvastam előjött belőlem a túlfeszített lényeglátó. SZVSZ nyugaton sajnos nem sokkal jobb a vásárlói tudatosság, mert ott erősebb a marketing.
Archiregnum Fej vagy gyomor 2020.03.31 14:50:39
A koronavírus közben, csak hogy legyen min szórakozni Orbánt dictatorrá választották "korlátlan időre". Ezzel de facto, az égvilágon semmi nem változott, de jure viszont igencsak durva dolog(, asszem). Úgyhogy az ellenzék erre azt mondta, hogy csúnya dolog! Még online tüntetést is szervezett!…..
Quastr IlIl 2020.04.06 19:58:58
@Tata86: " Igazából nagyon figyel arra, hogy ne taposson fölöslegesen tyúkszemekre. Pl egy mezei prolinak mi oka lenne gyűlölnie OV-t?" Ez így igaz, de csak jelen időben. Egy elhúzódó válság alatt elkerülhetetlen, hogy olyan megszorításokra kényszerüljön a kormány, ami fáj az embereknek. Ráadásul ilyenkor a korrupció is jobban zavarja a társadalmat.

"Ebben nem hiszek. Hornnak sokkal nagyobb erőfölénye volt, de egyszerűen volt egy mag, amelyiknek volt identitása, célja, és mert áldozni, kockázatot vállalni. Most meg nincs." Igen, akkor is volt erőfölény, de az nem volt annyira tudatos, mint a mostani. Én igazán nem akarom védeni a komcsikat vagy a szadeszt, de akkoriban mégse volt olyan, hogy egy pártot az ÁSZ-on keresztül kivéreztessenek (pl.: Jobbik).

" Egyszerűen csak bosszant, hogy ezt a kegyelmi időszakot nem a polgári fejlődésre használjuk fel, hanem döbrögik és prolik hízlalására." +1

Közben megjött 13. havi nyugdíj is. Mert most nyilván a nyuggerek vannak a legnagyobb bajban anyagilag.
Quastr IlIl 2020.04.07 17:15:00
@Tata86: "Úgy tűnik a kormány is egyetért veled a válsággal kapcsolatban. :D" Most már bevallhatom, hogy Századvéges elemző vagyok, aki itt ereszti ki gőzt. :)
Quastr IlIl 2020.04.14 21:09:24
@Tata86: Az én nagymamám 82 éves, és neki is lelki szükséglet, hogy heti 2-szer elmenjen a boltba. Old habits dies hard. :(

"Szerintem azok fognak a legjobban járni, akik nem reagálják túl az egészet, de ahol kell, ott igenis figyelnek, hogy ne legyen para." Szerintem ez kb mindenre érvényes igazság, csak hát itt most nem csak rajtad múlik a dolog. Ha mindenki pánikol, akkor bizonyos ponton túl már neked is alkalmazkodnod kell.
Archiregnum Baki 2020.01.30 22:32:18
Október óta néhány hatalmi pozíciót ellenzékiek birtokolnak, ebből következik, hogy most már nem csak ők kritizálnak, hanem őket is számon lehet kérni. Ellenzék-kormány konfliktusban nem egy civil áll szemben az államhatalom gépezetével, akivel akkor is szolidárisak vagyunk, ha éppen hibázik, hanem…..
Quastr IlIl 2020.01.31 22:34:40
@Tata86: látom nagyon népszerű lettél. :)

"Talán tényleg megremegtek a nertársak?"
I. Egyrészt nekem van egy olyan érzésem, hogy OV-t már nem érdekli Magyarország, őt már csak a nagy nemzetközi partik izgatják.
II. Pénztáros Lőrincz ügyei egyre jobban zavarja a pártkatonákat, mert úgy érzik, hogy ők többet érdemelnének. Ezt a feszültséget pedig egyre nehezebb elfojtani.
Archiregnum Jakab Péter 2020.01.25 21:39:37
Magyarország Az ellenzék legerősebb, második legerősebb, harmadik legerősebb pártja végre megbirkózott a feladattal, és elnököt választott!  Ennek most, ha valaki az ellenzéknek szurkol, örülnie kéne, végülis vége a provizóriumnak. Sneider sótlan elnökletét felválthatja a tagság támogatását élvező…..
Quastr IlIl 2020.01.27 23:29:43
@Tata86: Ezzel most 100%-ig egyetértek. Nekem Gyöngyösi Márton amúgy szimpatikus volt, de őt sem mondanám karizmatikusnak. Én egyébként pont Toroczkait érzem eléggé meggyőzőnek, kár hogy ő a sötét oldalt választotta.
Quastr IlIl 2020.01.29 00:15:38
@Tata86: Gyöngyösi: Jogos, a listázós sztorit tök elfelejtettem. Ettől még hozza polgár stílust, de az a történet tényleg nagyon kínos volt.

"Ehhez képest leláncolja magát a reménytelenekhez."
Toroczkainak szerintem nem volt más választása, ő egy néppártos karaktert nem hozott volna hitelesen. Egyébként azt azért ismerjük el, hogy radikálisok vannak még olyan elvakult idealisták, akik tényleg őszintén hisznek az elveikben. Valószínűleg Toroczkainál is részben ez a karizmatikusság az alapja.
Quastr IlIl 2020.01.31 22:26:51
@tesz-vesz: "toroczkai karizmatikusságának" alapja (mondjuk inkább nagy arcú nagyképűséget), hogy egy egész titkosszolgálat ott van mögötte."
Nekem nincsenek olyan jó kapcsolataim neked, ezért nem tudom, hogy Toroczkait mennyire támogatja a titkosszolgálat. Ugyanakkor szinte biztos, hogy a személyiség nagy mértékben független ettől. Ott volt Medgyessy Péter, aki bizonyítottan ügynök volt, aztán aztán a karizmatikusság meg elmaradt. De azért tisztázzuk én nem akarok Gyöngyösire vagy Toroczkaira szavazni, csak elismertem, hogy az egyiknek vagy polgári stílusa a másiknak, meg egy határozott kiállása. Ennyi.
Archiregnum Lowcarb Lincselés 2020.01.23 22:36:21
Tegnap előtt írtam róla, hogy Norbi lemészárolt egy kisebb falut, de előtte a férfiakat megkínozta, a nőket megerőszakolta, a gyerekeknek pedig az egészet végig kellett néznie. Mármint elnézés, arról írtam, hogy egy komplex és súlyos(, hehh) témáról eléggé nyersen, és egyszerűen nyilatkozott meg a…..
Quastr IlIl 2020.01.25 22:11:27
@Tata86: "Volt egy csomó, aztán kommenteltél? Nem! :/ Shame!"
várfoglalókkal kapcsolatban nem volt jó komment ötletem, aztán vártam az újabb posztot és vártam... Majd a semmiből jött 3 én meg lemaradtam.

"Igen, tényleg elég egyszerű volt, ezt írtam is, de ez akkor is túlzás. Ha valaki nem funkcionális analfabéta, akkor azért ki tudja bogozni mit akart, és azt is, hogy vajon az ő inge-e."
A véleményünk 90%-ban megegyezik csak máshová helyezzük a hangsúlyokat. Bár valszeg vmi hasonló a Molotov - Ribbentrop paktum megkötésekor is elhangzott aztán mi lett belőle :)

Én ezen ponton egy kicsit elengedném Mr.Update videóját, és egy kicsit nagyobb perspektívából közelíteném meg az elhízás problémáját.

A gond az, hogy ez elmúlt száz évben bekövetkező technológiai fejlődést sem testileg, sem lelkileg nem tudta lekövetni az emberiség. Most ennek sok tünetét ki lehetne emelni, de maradjunk a tárgynál és beszéljünk az elhízásról. Gondolj csak bele, az ember 315 ezer évvel ezelőtt jelent meg. Az őseink életmódjához képest, pedig ma sokkal kevesebbet mozgunk, és sokkal többet eszünk. Ennek kiegyensúlyozására olyan szintű tudatosságra és önfegyelemre lenne szükség, amivel legtöbben nem rendelkeznek. Elméletileg két megoldás létezik: 1, a technológiai fejlődés ezt is megoldja helyettünk 2, Kulturálisan alkalmazkodunk a helyzethez (neveléssel, tömeges életmódváltással)
Quastr IlIl 2020.01.27 23:35:08
@Tata86: "Kommentelés: Jogos."
Akkor ezt megbeszéltük

"Az előbbinek megvan az a jó tulajdonsága, hogy strukturálja az időnket, amíg az utóbbi jóslata nem válik valóra."
Ezt is adom, csak én azért aggódom egy kicsit, mert a nagy élelmiszer gyártók marketingjével szemben nehéz lesz győzni. (Csak, hogy ne maradjon ki a Puzséros marketing démonizálás :))
A tegnapi választás tanulsága számomra, hogy az utóbbi évtized kísérlete, miszerint meg kell kísérelni az országot kiragadni a hideg polgárháborúból, a debil dichotómiából végleg elbukott. ..
Quastr IlIl 2019.10.16 19:24:29
@MAXVAL bircaman közíró: :) Ok, de hol húzódik határ átvétel és másolás között? Mondjuk amikor Orbanék ctrl c ctrl v átvették a toryk hardworking people kampányszövegét, az is csak átvétel volt?

"Gazdaságpolitiikailag még igen. Amolyan konzrevatív-liberális volt, mint monjduk Mertkell." Ja és még nem volt oroszbarát, mint most. :)

@Tata86: De akkor most Puzsér Karácsonytól vagy Tarlóstól vette el a szavazatokat?
Quastr IlIl 2019.10.17 18:05:31
@Tata86: "Én előbb szavaztam volna Tarlósra, mint Karácsonyra. Aztán ki tudja, lehet hogy csak üres durci, így hogy nem kellett meghoznom ezt a döntést." metoo :) Bár egy puzsérhoz köthető facebook csoportban azt olvastam, hogy a Robi szavazóinak többsége inkább érvénytelenül voksolt volna.

@MAXVAL bircaman közíró: "Amikor az ember a saját érdekeiben cselekszik, átvéve mások módszereiből, az nem gond." Te most saját érdek alatt a közösség érdekére gondolsz, ami jogos. Vajon Mészáros Lőrincz csodálatos gazdagodása is közösségi érdek? Szerintem nem, és ezért nem vagyok már Fidesz szavazó.
Quastr IlIl 2019.10.19 19:17:50
@MAXVAL bircaman közíró: "Ellenfelem a hatalmi elit. Kell ennél több?"
Csak 1 kérdés, az orosz hatalmi elitről is ez a véleményed?

@Tata86: "Azért azt jegyezzük meg: a legtöbb embernek kell egy arc, akit követhet." Nem tudok veled vitatkozni. Csak hát kérdés, hogy más arccal nem lett volna több? Lehet, hogy kiröhögtök, de én örülnék, ha Pálinkás alapítana egy rendes konzervatív pártot. Na rájuk tudnék igazán tiszta szívvel szavazni.

"örülök, hogy nem szavaztam rá." Szegény KariGeri és én még azt hittem, hogy ettől győzelemtől majd lesz egy kis önbizalma, és képes lesz határozottabban cselekdni.
Archiregnum Rövidhírek 2019.08.12 20:31:40
Pár mondatban az uborkaszezon aktualitásairól... ..
Quastr IlIl 2019.08.16 14:32:16
@Tata86: :) A kérdés nyilván nem a technikai részletekre vonatkozott. Hanem erre : "Az a gond, hogy tényleg csak a büszkebuzi és a primitívjobb nyilatkozik a kérdésben."
Én abszolút támogatom a párbeszédet, de ameddig olyan a vitakultúra mo-n amilyen, addig ezekkel nem sokra megyünk.
A másik gond, hogy nálunk senki sem kompromisszumban, hanem mindent vagy semmiben gondolkodik. (A savazzál le, de szerintem az bejegyzett élettársi kapcsolat egy egész ésszerű megoldás.)

"hogy a büszkék narratívája lesz előbb-utóbb a norma."
Vegyük még hozzá ehhez az amcsi filmekben tolt kultúrbalos agymosást.
A magyar politikai uborkaszezon átvette a hollywoodi trendet, és csak ismétléseket hoz. Itt van Tusványos(, a harmincadik!), ahol Orbán szokás szerint illiberálkodik(, a Saw c. alkotás jut eszembe, ami elsőre meghökkentő, sokkoló volt, az 5+-adik részre már csak undi és erőltetett), illetve…..
Quastr IlIl 2019.08.03 16:14:34
@Tata86: "Nagyon hamar behúzta fülét-farkát, úgyhogy nem hiszem... " Ebben igazad lehet

Orbán-beszéd: Baromi vicces, ahogy a rezsim próbál vmi ideológiai háteret kreálni a saját cselekedetei mögé, miközben az egész nem más mint egy cinizmusba hajló realista hatalompolitika. A hülye ellenzék meg beszáll ebbe harcba és el kezdi bizonygatni, hogy Don Quijote szélmalmai nem óriások, hanem sárkányok.

"Amikor változik a nemzetközi helyzet, akkor kínlódhat akárhogy, "vége" lesz."
Szvsz Orbán ennél ravaszabb,
1 nem véletlen, hogy évek óta tudatosan alacsony tartja a hiányt és csökkenti az államadósságot (amúgy helyesen), ezért a köv. gazd.válságnál kevésbé leszünk kiszolgáltatva.
2 a propaganda ellenére a Fidesz folyamatosan kiszolgálja a német gazd.- és hatalmi érdekeket, ezért az EU soha nem fog igazán keményen fellépni vele szemben; és ha mégis ott van a drága jó Vlagyimir elvtárs.
3 KESMA és Mészáros vagyon olyan az államtól független hatalmat biztosít számára, amivel egy választási vereség után is megőrizhetné a befolyásának egy részét.

"Az látszik, hogy a polgári Magyarország egy kis buborékban létezik, leginkább multikhoz csapódva, tömegigény nincs rá. Akinek már túlságosan fáj ez a rendszer előbb dobbant, mint cselekedne, úgyhogy nincs ellenállás."
Sajnos teljesen igazad van. Ezt értette meg OV a 2002-es választási vereség után és váltott át a Polgári Magyarország programjáról a komcsi restaurációra.
Quastr IlIl 2019.08.04 16:23:14
@Tata86: "Hogy van-e ideológia-szerű izé a cinizmus mögött?" Ok, de akkor mi az? Én annyit látok, hogy OV(vagy a mögötte álló emberek) fölismert bizonyos vonásokat (sport fontossága, nyugger befolyás, nyugatellenesség, antikapitalizmus, gyűlölet kampányok,...) a magyar kultúrában és társadalomban, és ezeket alkalmazza a politikában, de én ezt nem nevezném ideológiának. A legnagyobb problémám mégis az NER öndefinícióival, hogy ezeket bármikor feláldozzák a hatalmi szempontok oltárán. Vegyük az EU-s helyzetet és a Fidesz néppárti tagságát. A Ursula von der Leyent úgy szavazták meg, hogy Egyesült európai államokat akar, megvédte a melegházasságot, és bírálta a magyar menekültpolitikát. Erre mondom én azt innentől fogva nincs értelme komolyan venni azt, amit OV mond a saját ideológiájáról.

"Még tart a varázs, és nem hiszem, hogy hosszútávon ilyen jól lehet hazudni, ha valaki nem hisz abban amit mond."
Valamennyire el is hiszik, és sokszor még igazuk is van. pl: Azt kár lenne tagadni, hogy az EU évi több millió bevándorlót nem tud integrálni. Vagy tényleg fontos lenne, hogy több gyerek szülessen...
De egy jó színész képes eljátszani olyan szerepet is, amelyik ellentétes a személyiségével (lásd Kulka Jánost III. Richárd szerepében).

"Attól még hogy a csapat sztárja iszik és önzőzik, lehet ő a csapat sztárja, akik egyébként teljes szívével a csapatért van."
Ez igaz, de itt a ez egyéni érdek teljesen egybeesik a csapatéval, ezért nehéz különbséget tenni a kettő között. Az igazi példakép képes a saját magát alárendelni közös célnak. pl.: ha kell akkor leül a kispadra és onnét segíti a csapatot.

"(Dzsudzsák is sírt a Himnusz alatt, pedig más lenne a válogatott, hogyha ő a Bundásban játszana a teveb@szók helyett.)"
Én is örültem volna, ha elmegy Dárdaihoz a Hertába, de most már egy nehéz megmenteni az ő karrierjét. Ha Eindhovenből nem Oroszo.ba, hanem vmi nagyobb bajnokságba igazol, akkor egész sokáig vihette volna.

" Akkor tartalék nem lehet a rendszerben, hogy mimden megszorítés nélkül kibírjon egy válságot."
Pont ettől félnek Orbánék, és ezért megy folyamatosan előre az úthenger. Szvsz ilyen ellenzék mellett a rendszer egy közepes válságot még túlélne.
Archiregnum Előválasztás 2019 2019.06.26 16:11:44
Kevés érdektelenebb dolgot tudok elképzelni, mint az MSZP lízingelt wannebe-Jokerének és a DK frissenguberált szavazatmaximalizálóNŐjének háziversenyét. Na vajon ki nyer? Mindegy.  KFG pocsék szereplése azt is jelenti: az óbaloldalt rühellő ellenzékiek nem vették magukra ezt az előválasztás-dolgot.…..
Quastr IlIl 2019.06.27 16:07:03
Engem egy kicsit meglepett az eredmény azt hittem, hogy a DK-s nyuggerek betolják Kálmán Olgát az első helyre.

Azért én megnéztem volna egy Puzsér vs. Kari Geri duelt. :)

@Tata86: "KFG pocsék szereplése"-hez azért annyit tegyünk hozzá, hogy a momentum vallszeg tudatosan indított egy noname jelöltet. Bár az vicces lett volna, hogyha Veiszler Alinda indult volna lilában.
Quastr IlIl 2019.06.28 17:12:48
@Tata86: " Megszondáztak" Szerintem meg a Fletót kéne megszondázni :)

"hogy tudnak-e jobboldaliakat mozgósítani"

Szerinted erre lett volna erre esély?
És vajon hány százaléknyi fidesz-árva van most a szavazók között?

Az én ismerőseim között a többség, aki csalódott a fideszben az ma jobbikos. Az lmpben és a momentumban az SZDSZ 2.0 látják, ezért soha nem is szavaznának rájuk.
Archiregnum Földi Pokol 2019.06.23 23:27:25
El lehet szórakozni az ellenzéken, de azért tétje mégiscsak a NER viselt dolgainak van. Külön érdekes, miért támogatja valaki a Fideszt azok után, amiket sorozatban tett. Itt nyilván nem a közmunkásokra gondolok, nem is a prolikra, akik ma egyszerűen jobban élnek, és nem is a nyuggerekre, akik úgy…..
Quastr IlIl 2019.06.25 15:42:03
@Tata86: Azért van néhány kivétel is pl: www.valaszonline.hu/2019/05/21/gyurgyak-janos-orban-simicska-rendszer-essze/
és azért Pálinkás is fölébredt végre: szemlelek.net/2019/06/24/palinkas_jozsef_interju

"ő 30-20 éves sérelmeket akar megtorolni, amit az akkori generáció okozott neki az ő 40éves sérelmeit megbosszulva. "
Közhely, de azt a sok traumát, ami XX. században történt mai napig nem sikerült feldolgozni és most is ott kavarog a lelkekben. Ezért is qrva nagy bűn, hogy a Fidesz és páran a baloldalon tudatosan újra és újra föltépik ezeket a sebeket, hogy sót hintsenek bele. Tragikomikus, hogy ez a két csoport milyen jól kiegészíti egymást. A szélsőjobberek és a antirasszista rettegők pár év alatt kihalnának a másik nélkül.

Nekem egyébként az a kedvencem, mikor az emberek tényleg elhiszik, hogy lájkokkal meg lehet váltani a világot.
Archiregnum Nemzeti konzultációt! 2018.12.19 14:42:15
A NER legnagyobb bűne a maffiaállam fokozatos és folyamatos kiterjesztése után, hogy Soros mellett egyszerűen nem jut tér Magyarország valódi problémáinak. Ezek a detonátorok egyre hangosabban csipognak, amire a "hazugságspirálba került kormány" egyetlen válasza, hogy feljebb tekeri a propaganda…..
Quastr IlIl 2018.12.20 09:04:28
@Tata86: "Ez azért egyelőre sci-fi. " A különböző területeken máshol tart a technika, de van már önvezető autó
qubit.hu/2018/12/19/eloszor-hajtott-keresztul-az-egyesult-allamokon-egy-onvezeto-auto-emberi-segitseg-nelkul, és robotpincér www.origo.hu/gazdasag/20181127-robotpincerek-dolgoznak-egy-japan-kavezoban.html; csak most még ezek nem eléggé hatékonyak és olcsóak ahhoz, hogy széles körben alkalmazzák őket. Én kb 10-20 évet adok arra, hogy ezek megjelenjenek a hétköznapokban is.

"Ezért is kéne mihamarabb hozzáfogni. Több idő van válogatni, és nem kell olyan nagy dózisokban adagolni. Talán még nem rendezné át alapvetően a társadalmat."
Egyetértek, én ezért mondom régóta, hogy az amerikaihoz hasonló zöldkártya rendszert kéne bevezetni az EU-ban is.

"az ember igenis szereti sajátjait látni maga körül"
Amikor az oroszországi focivb döntőjében néztem a francia válogatottat, akkor azért elgondolkodtam, hogy tudnék-e örülni egy ilyen magyar csapatnak.

"Ez egy mítosz. Minden vonatkozó felmérések szerint Európában a magyar dolgozik a legtöbbet. Persze vannak sumák kontárok, nem is kevés, de alapvetően iszonyúan sokat dolgoznunk."

Te gondolatod nem teljesen cáfolja az enyémet. Én pont azt mondom, hogy a többség sokszor nem ez elvárható koncentrációval és szakmai alázattal végzi a munkáját. Ezt simán lehet napi 8 órában is csinálni. Talán egy kicsit kegyetlenül fogalmazok ezzel kapcsolatban, de nekem sajnos ez tapasztalatom. (Az igazat megvallva nekem is lenne mit fejlődnöm ezen téren)