Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pamparam

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még Homár-szinten is meghökkentő sztoriba futottunk bele. L. T. ugyanis meggyőzően állítja, hogy a UPC egész egyszerűen hazudja, hogy a Digital Silver nevű új csomagja digitális. Olyan ez, mintha adnának a bennszülötteknek egy delejjel működő varázsdobozt, csak éppen…..
pamparam 2008.06.23 14:56:22
Elmeletileg a digitalis televiziozasnak az lenne a lenyege hogy jel digitalisan jut el egeszen addig a pontig hogy a TV-d XY pontjat milyen szinure kell kivilagitani, tehat sehol nincs jelromlas.

Ha a TV elott a jel barhol analogga alakul az jelromlassal jar. Ha fogsz egy digitalis tv jelet es azt sokszor analogga meg digitalissa alakitod vissza akkor egy ido utan semmit sem latnal. A digitalis TV-zes pont ezt kuszoboli ki, ezert a digitalis TV cimszo alatt az ember alapvetoen az ilyen szolgaltatast erti, ha ezzel a cimszoval mast kinalnak az atbaszas.

Hogy az UPC mit csinal azt nem tudom, nekem ugy hangzik mintha a sajat musorszorasuk hordozoja analogrol digitalissa valtozna (azaz csak az UPC kabelen a jel analogrol digitalissa valtozik) ami a felhasznalo fele ugy latszik nem igazan jar nagy elonnyel (mivel ugye a musorok tovabbra is analog modon jutnak el az UPC-ig, illetve az UPC halozata utan). A koznep viszont a digitalis TV alatt - helyesen - arra gondol hogy akkor valoban digitalis lesz minden, mint ahogy fentebb irtam, a ceg meg persze kihasznalja ezt, mert sokkal egyszerubb ha nem nekik kell kifizetni zsebbol a modernebb musorszorasi technologiara valo atlepest, hanem a sok luzer kifizeti nekik. Persze ha majd valoban digitalisat akarsz akkor azert majd megegyszer fizetni fogsz.

Akkor lesz majd jobb vilag ha az ilyet azonnal X millora/milliardra bunteti a tisztelt fogyasztovedelem, mert ez szandekos atkuras. Hirtelen eltunne a sok megteveszto hirdetes, meg az hipermarketek sosemvolt akcios termekei stb...

Egyebkent a tisztesseges az lenne, ha illedelmesen felhivna az UPC hogy "Elnezest a zavarasert, a musorszorasi technologiank valtozik, a jelek mostantol analog helyett digitalisan mennek a zsinorban, de ehhez le kell telepitenunk a TV-jehez egy megfelelo vevokeszuleket/konvertert akarmit, termeszetesen ingyen. Mikor lenne onnek alkalmas?
A VALOBAN digitalis szolgaltatasunkra is elo tud fizetni ezentul ha szeretne, mert a letelepitett kutyu lehetoseget nyujt ra, igy akar HD adasokat is foghat ezentul."

A tobbi dolog pl. hogy az uj elofizetoknek felannyiert adjak ugyanazt szinten nagyon kemenyen birsagolnam, mint ahogy a felhasznalo "roghoz koteset" is mindenfele buzi husegszerzodessel, mert 1. A szabad versennyel ellenkezik. Ugye ha a felhasznalok 90%-a le van kotve tizenszaz honapra a ket nagy szolgaltatohoz nem tud mas ceg belepni a piacra, hiaba kinal jobb termeket jobb aron. 2. Ki a faszom tudja elore hogy majd x evig ennel meg annal akarok TV-zni? Persze aki gyogyeger az lekoti magat 300 evre elore, dehat azert mert valaki hulye meg nem lehet kifosztani. Olyan ez mintha vennel egy laptopot, de mivel nem ertesz hozza neked 3 millioert adjak el a 3K-s laptopot. 3. Ezek a szerzodesek altalaban egyoldaluak, az aprobetus reszben ott figyel hogy a ceg szinte barmit megtehet, emelhet pl. arat is kedve szerint, a felhasznalonak meg nincs semmi joga. Nagyon szomoru hogy a cegek igy akarnak biztos bevetelre szert tenni a folyamatos fejlesztesek + az arverseny helyett. Ha ennyire nem bizik magaban/a termekeben a ceg hogy ugy gondolja egyebkent nem maradnek nala egy evig akkor en miert bizzak benne? 4. Ha valamit meghirdetnek 3000 forintos havidijjal, de ez csak mondjuk 24 honapos husegszerzodessel ervenyes, az nem havidij, hanem 72.000 forint 2 eves szolgaltatasert amit lehet havi reszletekben is fizetni. Ez persze mar mindjart nem hangzik olyan vevocsalogatonak, de sajna ez az igazsag.

Igazabol persze itt is az allam/tarsadalom a hunyo, mert engedi ezt.