Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papp_

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszas várakozás után végre az Itead gyártó kiadta az érintős kapcsolóinak következő T1 generációját és azon belül is az EU szériát. Természetesen azonnal rendeltem egyet, ahogy megjelent az ebay-en, és érkezése után azonnal teszteltem is. Egy gombos Touch-okból már van néhány nálam, de a kettes…..
Papp_ 2018.12.18 13:04:29
Nekem egyét ötletem / kérdésem lenne.
Alternatív kapcsoló kialaktása érdekelne, de másként, némi kompromisszummal.
Működhetne ez a megoldás?
Van egy szoba, annak A és C pontján egy kapcsoló alternatívra kötve.
Ebből nekem az jön le, hogy egyik kap L - áramot a másik pedig úgy jut ehhez, hogy ettől a kapcsolótól egy szál vezeték viszi át.

Ha ez igaz akkor lehetne olyat csinálni:
Egyik kapcsoló ahol van L és N és a lámpához is felmegy a vezeték tőle lesz az egyetlen kapcsoló a szobához egy sonoffal. Pl most az A kapcsoló.

A másik C kapcsoló így mindenre alkalmatlan hisz nem kap áramot, nincs összekötve a lámpával és nincs N sem. Ide behúzni dobozból egy L és egy N vezetéket, azokat is egy sonoffba kötni.
Az első kérdés itt merül fel.
Ha vezeték nem megy a lámpához a sonoff akkor is megfelel minden érintésvédelmi és egyéb szabálynak azzal, hogy L / N benne van?
Mert ha igen akkor van egy sonoffunk ami képes fellépni wifire.
Amint ez megvan, máris létrehozunk egy feladatot neki, miszerint felkapcsolása esetén kapcsolja fel a másik kapcsolót azaz A kapcsolót a szoba tuloldalán, és lekapcsoláskor meg le.
Ezzel kb egy távirányítot csinálnánk ami wifi kimaradás esetén "dísz" de annak megléte esetén kiváltja az alternatív kapcsolót és az esetleges mókolást is amiről talán itt olvastam cikket.

Kivitelezhető?
Pontosan mit kell és hogyan kötni, ha valaki ért is a villanyhoz pontosíthatná az ötletet.?