Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huba Marosi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat vitatott téma Izrael és a palesztinok közti vita kérdése. A múlt héten az Egyesült Államok, helyesen, visszanyúlt a Reagan elnök kormányzása alatti amerikai állásponthoz és a Júdea-Szamáriai zsidó telepeket legálisnak minősítette. Az EU állásfoglalást akart kiadni, mely ellentettje lett volna…..
Huba Marosi 2019.11.26 16:42:16
Az osloi megállapodás pont azon ment el, hogy meg sem említette a 3-5 millió palesztin menekült helyzetét. a legfontosabb problémát felejtetted ki. Azonkívül több ponton is csúsztatást tartalmaz a cikk vagy írás, nevezzük akárminek is. Az ENSZ-ben azt 1 db szavazatot kár is felhozni, amíg az USA minden izrael ellenes határozatot megvétóz a BT tagjaként.
Ehud Barak "csomagja":

Ehud Barak ajánlata a következő “csomag” volt:

- Izrael kivonul és átadja Júdea-Szamária 95%-t és Gáza 100%-t /...ebből csak a gázai rész igaz

- Itt megalakulhat egy palesztin állam / hol, ha nem tisztázott a terület és főleg kik lesznek az állampolgárai?( .... a Libanonban és Jordániában élők menekütek biztosan nem)

- a területeken esetleg megmaradó izraeli telepek is palesztin fennhatóság alatt lennének / ez nettó hülyeség. Ilyet soha nem ajánlana fel hivatalban levő izraeli miniszterelnök/

- bizonyos zsidó telepes területekért cserébe Izrael más területeket ad át (ezt hívják angolul “land swap”-nak) / ...ez iga. Ilyen volt, de soha nem jutottak el a konkrét tényszerű megbeszélésig/

- Jeruzsálem egy része, benne az óvárossal, palesztin irányítás alá kerül / a következő ponttal együtt igaz, az fel is oldja a két megállapításod közötti ellentmondást, amit gondolom Te is érzel. Nemzetközi vallási szuverénitásról volt szó.

- a Templom-hegy “vallási szuverenitási alá kerül (szemben az akkor érvényes izraeli szuverenitással, mely 1967 óta volt érvényben)

Látszik hogy nem értesz hozzá, miért kell ilyen egyoldalú Pr szagú írásokat publikálnod?