Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napikata

38 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megcsináltuk! Megcsináltuk ezt is! Ma volt a lányok bizonyítványosztása az iskolában, ezzel hivatalosan is lezárult a 2019/20-as tanév és kezdetét vette a csupa-csupa nagybetűs VAKÁCIÓ! Zárójelben megjegyezném, hogy mi már annyira nem szakadtunk bele a tanulásba az elmúlt pár hétben sem.…..
napikata 2020.06.21 14:31:05
@Im just here for the comments: Jaj... Kívánom, hogy ez legyen a legrosszabb rémálmod és annak ellenére is, hogy ennyire szörnyűségesnek találtad, mégis végigolvastad.

A kommentedről lerí, hogy nincs gyereked. Egy első, második osztályos gyerek nem feltétlenül fog neked leülni tanulni magától, pusztán azért mert megkéred. A feladatokat nem tudják még egyedül értelmezni, illetve az elsős lányomnál a még hiányzó betűk megtanítása is a mi feladatunk volt. Mi együtt tanultunk és nem helyettük.
napikata 2020.06.21 17:03:17
@Im just here for the comments: Szerencse, örülök, hogy nem ment pocsékba túl sok időd. :)

A másodikos lányomnak heti két skype órája volt , eleinte közösen olvastak, de volt hogy közösen oldották meg a mondatvégi írásjelekkel kapcsolatos nyelvtan feladatok egy részét. A maradék házi. Ezek az órák többnyire másfél órásak - órásak voltak. A leckét viszont napi szinten kaptuk 3-5 tárgyból. Az elsős lányomnak csak e-mailben jöttek a feladatok. Náluk például nem láttam volna értelmét a skype óráknak, mivel a fegyelmezéssel valószínűleg több idő ment volna el, mint az új tananyaggal. Arról nem is beszélve, hogy ők még nem tudnak hosszútávon figyelni. Sokkal egyszerűbb lett volna, ha mindenhol megmondjuk a helyes megoldást, de a jövő tanévben csak a saját gyerekemet szivattam volna meg, ha helyette tanulunk és nem vele. Szóval nálunk így nézett ki.
napikata 2020.06.20 22:12:06
@Abrakadabrablablabla: Én viszont az vagyok! Köszönöm, hogy szóltál, javítottam. :)
Ha jól emlékszem, akkor azzal zártam az előző bejegyzés utolsó sorait, hogy majd egy újabb írás keretein belül térek ki az engem érintő megpróbáltatásokra. Alapjáraton egyébként bármennyire is furán hangzik, de jutalom, hogy itthon lehetek a kicsinyeimmel és a nagyommal. Nagyon sokan szenvednek a…..
Mit ne mondjak, elszaladt pár hónap az utolsó bejegyzésem óta... Egészen pontosan 10 nap híján 3 hónap, vagyis egy trimeszter. Igen nálam ez valami rossz beidegződés lehet, hogy bárhonnan indulva valahogy a terhességnél kötök ki, de hát mély nyomot hagyott bennem na! Nézzétek el nekem. Szóval a…..
Kicsit megint eltűntem, pedig gondolom be vagytok már sózva, hogy mikor folytatódik az utazás deréktól lefelé. Hát a mai nap lesz a napja. Hallgatásom legfőbb oka a krónikus, mondhatni velem született időhiány. Amúgy sem tudok sokáig tétlenkedni, de január elsejével beálltam én is az életmódváltók…..
Tudjátok egyetlen dologgal nem számoltam mikor elkezdtem a történetem kiírását blog formájában. Ez a dolog pedig a kommentelők voltak. Azt már említettem Nektek, hogy van egy másik blogom is, ott nem nagyon jellemző, hogy kommentálnának az olvasók. Na nem úgy itt! Először meg is lepődtem, hogy…..
Január 15-ét írunk, és immáron két hete tart, hogy beváltottam az elővételben vásárolt jegyemet, felszálltam az életmódváltás csodajárgányára és megkezdtem hosszú, de sok élménnyel kecsegtető utazásomat affelé a Kata felé, aki ott raboskodik a zsírszövetek fogságában. Vannak egyszerűbb és…..
napikata 2020.01.23 11:55:58
@PeniValdes: Köszönöm itt is! :) Épp azon dolgozok. :)
napikata 2020.01.23 11:58:23
@Sipos Anna: Szia Anna! Én benne vagyok. Este írni is fogok Neked, ígérem.
napikata 2020.01.23 12:05:25
@duplasuzy: Nagyon szépen köszönöm! Nekem még jócskán vannak raktáraim, de rajta vagyok, hogy redukáljam őket. Momentán eltántoríthatatlannak érzem magamat. Éppen elég idő telt már el próbálkozásokkal. Eszem ágában sincs abbahagyni míg célt nem érek. A chokito szelet óta meg tudjuk, hogy ami ronda, az még lehet finom. ;)
Az előző bejegyzésben nagyjából beszámoltam Nektek arról, hogy hogyan is sikerült eddigi életem során kövérre ennem magamat. Ugye három nagyobb állomása vagy ha úgy tetszik időszaka volt az életemnek, ahol a súlyom kontrollálásában kicsúszott a lábam alól a talaj. Az első pedig nevezetesen a…..
A múltkori bejegyzésemben nagy vonalakban vázoltam Nektek, hogy egy lakás állapotára milyen hatással van négy gyerek és miről ismerszik meg, hogy ott biza emberpalánták is cseperednek. De szerintem ez még csak a kisebbik szelete annak a nagy egésznek, hogy mi változik meg az életünkben a gyerekeink…..
Egészen pontosan 2019. július 27-e óta dédelgetem annak a gondolatát, hogy elindítok egy új blogot a már meglévő mellett. Hogy honnan tudom ennyire pontosan, hogy ez volt a napja? Ekkor hoztam létre a blog.hu-n a malaclekvárt. Nagyon sokszor éreztem késztetést arra, hogy a túlsúllyal kapcsolatban…..
Még tart a téli szünet, de hogy egészen pontos legyek, inkább már csak az utolsókat rúgja. A porontyainkat próbáljuk ismét barátkoztatni a korai fekvés - korai kelés gondolatával, illetve az elmúlt napokban már nem csak a gondolatával. Nem feltétlenül van mindenki elragadtatva az iskola/ óvoda…..
Eredeti terveim között az szerepelt, hogy még január 1-én nap közben írom meg a 2020-as év első bejegyzését Nektek, de már meg sem lepődök azon, hogy inkább 2-ába átnyúlóan kerül erre sor. Annyi, de annyi babonát olvastam már azzal kapcsolatban, hogy mit nem szabad csinálni az új év első napján,…..
Most, hogy a Karácsony az utolsókat rúgja (mire a bejegyzés írásának a végre érek, már rúgta lesz a helyes igeidő), hát írok róla. Idén nem tudom, hogy mi ütött belém, de vagy az időjárás miatt vagy valami eddig be nem azonosított külső tényező miatt, az a minden porcikámat átitató Karácsonyi…..
Írtam Nektek a múltkor a háztartásunkon belül fellelhető különféle kórságokról, de részleteiben nem tértem ki rájuk. Így télvíz idején szerintem teljes mértékben aktuális a téma. Apropó téma, állandó félelmem, hogy kifogyok a témából. Mikor ebbéli aggodalmamat megosztom a közvetlen környezetemben…..
Hát kedveseim ennek is eljött a napja, hogy egy éves lett a blogom. 2018. december 15. volt a napja annak, hogy úgy gondoltam, hogy írásra adom a fejemet és függetlenül attól, hogy olvassa-e bárki is az irományaimat, én biza kiírom magamból a kis családunkat érő kihívásokat, mindennapjaink…..
Igen..tudom..megint eltűntem, ráadásul életem egyik legembertpróbálóbb hetének második részét kellene virtuálisan papírra vetnem és szerintetek ezt fogom tenni? Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem. A második rész leírása olyan 90 százalékos  készültségi stádiumban van, szóval…..
Mivel a hátam mögött tudom már a múlt hetet, így merem csak venni a bátorságot, hogy írjak róla. Tudom-tudom, nem erről volt szó a múltkori bejegyzésem végén, de most megint akadt egy téma, ami prioritást élvez a beígérttel szemben. A téma pedig a múlt hét megpróbáltatásai. Sokszor már az volt az…..
Túl vagyunk egy mérsékelten vérzivataros hétvégén, és hála az égnek a mai hétfőnk (hétfőn kezdtem el megírni a bejegyzést és már szerda van...) sem volt annyira húzós mint ahogy beszámoltam egy korábbi bejegyzésemben egy átlagon felüli (az én szempontomból inkább aluli hétfőnkről). De nem volt ez…..
Hol is kezdjem, hol is kezdjem... Írtam a múltkor, hogy vannak témák, amik foglalkoztatnak és igyekszem szép sorjában ki is elemezni őket. Vannak témák, amiket megelőznek új impulzusok, történések, és emiatt teljesen más szálon haladok tovább mint ahogy eredetileg terveztem, és vannak témák, amik…..
Hol is kezdjem, hol is kezdjem. Mindig mikor végre sikerül írásra adni a fejem, cikáznak a gondolataim, hogy melyik témát kerítsem sorra, amiről már korábban kifundáltam, hogy szívesen kivesézném. Az őszi szünet már az utolsókat rúgja, gyakorlatilag egy hétvége és Karácsony közeledtéig szépen…..
De úgy is mondhatnám, hogy a befőtt teszi el a nagymamát vagy a fika eszi meg az óvodást. Jó-jó, tudom az utóbbi undi. :D Szóval van az úgy, hogy a saját magad által felállított szabályokat dörgölik a gyerekeid az orrod alá vagy éppen a saját szavaidat hallod vissza a gyereked szájából. Én személy…..
Tudom, hogy az egy héttel ezelőtti bejegyzésemben Na és akkor mi van? címmel a gyerekeim "varázserejének" mértékét, milyenségét kezdtem el boncolgatni és ha szigorúan ragaszkodnék ahhoz, hogy ezzel a témával folytassam, akkor most Csakazértse gigantikus varázserejét mutatnám be Nektek. Viszont én…..
Már egész rég megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy egyszer szeretnék egy bejegyzést annak szentelni, hogy mi van akkor mikor szülőként szembesülsz azzal a ténnyel, hogy a gyereked nem feltétlenül úgy fejlődik, ahogy a kortársai, vagy látod, hogy alapvető dolgok a kelleténél jobban igénybe…..
Tudom-tudom már október van, de igen, én mégis októberben fogok írni szeptemberről. Hiszen azoknál a családoknál, ahol van bölcsődés-, óvodás- vagy iskoláskorú gyermek, nyilván a gyerekek számától is függően, de szeptember a leghúzósabb hónapok egyike. Ha anyagi szempontból nézzük,akkor talán a…..
Arról már az előző bejegyzésemben szót ejtettem, hogy az én kis Cserfesem múlt héten lett 7 éves. Ilyenkor mikor belegondolok, hogy hány évvel ezelőtt születtek mindig rájövök, hogy mennyire régen történt már. Szerintem az igazi sokkhatás majd a kerek 10 évnél fog érni, ami 2 éven belül Kékszemű…..
Ígértem, hogy az óvodába való beszoktatásnak külön bejegyzést fogok szentelni, hiszen elég meghatározó dolog a pöttömök életében és nem szabad elbagatelizálni, hogy ez csak óvoda, meg kiscsoport. Felnőttként is igencsak nehezen változtatunk a kis megszokott dolgainkon, olyannyira nehezen, hogy még…..