Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blorof

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brit Robert Edwards nyerte az idei orvosi Nobel-díjat - jelentette be hétfő délelőtt a kitüntetést odaítélő stockholmi bizottság, amely azzal indokolta döntését, hogy a mesterséges megtermékenyítés úttörőjének számító kutató munkássága mérföldkövet jelent a modern…..
blorof 2010.10.26 10:33:57
@P.E.:
"Erre mondják, hogy bőjt."

Egy egész életen keresztül?
Lehet, hogy néhányan képesek erre, de a többség, szerintem nem. Nem egy életen keresztül. Ehhez rettentő nagy önuralom, akarat, lemondás, türelem kell. 1 hónap.. 1 év.. 10 év.. vagy akár 50 év.. és minden alkalommal, amikor megkívánom a párom, nem! elő a hőmérőt, logarlécet, naptárat, mintát.. számolunk, és ha minden ok, akkor hajrá.. Ez számomra nem a meghitt együttlét, hanem algoritmizált ösztönkielégítés.

A tanítás szerintem sem következetes. Ha ez a módszer olyan biztonságos, mint ahogyan sokan állítják, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy így az együttlétekben 'benne van egy új élet lehetősége'. Mert nincs!! hiszen állítják, hogy 'nagyobb/ugyan akkora biztonságot nyújt, mint az óvszer'.

Másrészről viszont... sokszor azt kérik számon az egyháztól -az IVF kapcsán is-, hogy fekete-fehér válaszokat nyújt. Erre tessék, itt egy szürke (fogamzásgátlás), és nekünk ez sem tetszik :)
blorof 2010.10.27 13:58:31
@khamul:
Szerintem a természetes rend az lenne, hogy ha a házastársak megkívánják egymást, akkor megtörténik a dolog. Nem hiába a termékeny időszakban nagyobb a vágy, hiszen az a 'természetes'. Akkor a legnagyobb az esély a fogantatásra. Ha ezt a rendet felborítom azzal, hogy én okosabb vagyok, megfigyelem, mikor nincs esély a fogantatásra, akkor ha passzívan is, de beavatkozom a 'természetes rendbe'. Akárhogy is nézzük, ez passzív szabályozás, és mint olyan, teljes ellentétben áll a be nem avatkozással.
Nekem picit védekezőnek, kiskapu keresőnek (már-már álszentnek) tűnik ez a 'megfigyelem' megközelítés. Olyan hoztam is, meg nem is. Tudom, hogy vaj van a fülem mögött, mert csak szexet szeretnék, gyereket nem, de én nem is csinálok semmit... csak kihasználom, hogy így működünk... nem tehetek róla.. ez van...
blorof 2010.10.27 14:22:27
@khamul:

Ok. Alkalmazkodsz.. Melyik az egyenesebb?

a. Istenem, sajnálom, most nem örülnék egy babának. Ilyen és ilyen okom van erre, úgy érzem ezt most nem tudnám felelősségteljesen vállalni.
Ha megengeded, később szeretnék babát / a meglévő 1-2-3-4-5.. gyerekemet szeretném tisztességesen felnevelni. Védekezem.

b. Nem szeretnék gyereket, de nem 'védekezem' én nem követek el bűnt... nem vagyok én olyan... csak alkalmazkodom.. csak okos vagyok, kifigyelem mikor nem lehet...