Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigyu

11 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem bírom tovább. Ez már nem én vagyok. Irigylem azokat a nőket, elsősorban anyákat, akik tisztelik magukat annyira, hogy nem hagyták ott az összes belső szervüket az anyaság boncasztalán, és akiknek nem kell időről időre visszatalálniuk saját magukhoz - mert el sem tévedtek tőle. Irigylem azokat…..
Ember szeretnék maradni Zoli 2019.09.20 15:33:02
Tizenkilenc éves voltam, amikor először álltam előtted. Azt hittem, enyém a világ, s te néhány év alatt úgy tanítottad meg nekem a határokat, hogy közben egyetlen percre sem vetted el tőlem ezt az érzést. Telve voltam vágyakkal, kész tervem volt a felnőtt életem minden egyes részlete kapcsán, s…..
A többivel teljesen azonos hangulatú napra esett az is, melyen megszűntem embernek lenni. Ébredés után a kapunk előtt már hosszúnak tűnt a sor. - Jó napot! - kiabálta az első sorban álló. Szmokingot viselt, arcán komor szigor, dörgedelmes hangján "MÁS"-ként mutatkozott be. - Úgy hallottam, van…..
Néhány nappal múlt el csak, hogy 4 és fél éve hazajöttem. Nem holmi külföldi kiruccanásból, még csak nem is a Balaton parti nyaralásból, hanem a négy fal közé. Egyedül. Kiálltam a felnőtt világból, s kicsivel később beálltam a gügyögős, változó illatú, még változóbb hangulatú babavilágba.  Ez idő…..
Szia! Nem nagyon ismerjük egymást, engedd meg, hogy bemutatkozzam. A lányod vagyok, aki 34 évvel ezelőtt született és a mai napig nem dolgozta fel élete első 26 évét, amit veled töltött. Az elmondásokból úgy hallottam, apás kisbaba voltam. A te hasadon aludtam el, a te karodban nyugodtam meg.…..
Soha nem volt kétségem annak kapcsán, hogy nagyon szeretlek. S te is engem. Megkérdőjelezhetetlen kapocs van köztünk, melyet soha semmi nem téphet szét még akkor sem, ha a kapocs néhány láncszeme kevésbé erős, mint a többi. Anya vagy. Az enyém. Mindig a legjobbat akartad, ártani sosem; ha néha…..
Ember szeretnék maradni Anyád 2018.08.03 21:41:44
Tudom, tudom, a minta. Annak is a hiánya. A tiéd más volt, a tiéd mindenki máséhoz képest más, s amit te láttál, az sem fogható semmihez. Mert te nem láttál semmit. Tudom, a te anyád sokat dolgozott azért, hogy egyedül tartson el benneteket. Annyira sokat, hogy érzelmekre sem maradt már ideje,…..
Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor neveztél a nevemen, mikor  hozzám szóltál. S akkor is mindig a nevemet, az igazi, anyakönyvezett, személyi igazolványomban is olvasható keresztnevemet mondtad. Lassan 10 éve vagyunk együtt, és még becenevem sincs. Csak Dia. Így hív anyukám, apukám, a…..
Anyák napjának reggelén, május első vasárnapján jókedvűen ébredtem. Vártam már ezt a reggelt rég, magam elé képzeltem az izgalomtól kipirult arcú kislányunkat, aki mögött te állsz és a háta mögé tett a kis kezében fogja a nekem szánt, általa titokban készített meglepetést. Anyák napján. Elképzeltem…..
A tűz, amit valaha te gyújtottál, mára már csak pislákol. Fénye már nem világít messzire, melegénél már nem pihen meg a lelkem. S a szívem sem. Gondolatban már elengedtelek. Sőt, a lelkemben sincs már meg a helyed. A félelem, a hiányzó források okozta páni félelem olyan ajtókat zárt be előtted,…..
Subba Tótisz mém 2012.07.26 12:35:00
Amennyiben lemaradtál volna a tegnap megjelent Tótisz András interjúról, mindenképpen olvasd el. Persze aztán a szuper kis összefoglalót is a Mandineren. Az erre épülő Mém Tumblr Mit tud tenni utólag egy fordító, ha belefut egy olyan hibába, hogy a népszerű zenekart, a Kings of…..
Subba A nap képe 2012.07.24 11:13:00
via ..
Subba Lemondás 2012.04.02 15:31:50
Bigyu 2012.04.04 08:14:30
@Söci: ezek szerint mégis beszélgetünk? :-) nem tudom, kit értesz "ti" alatt, mert sem pártállásomról, sem nézeteimről nem nyilatkoztam. Te lebüdöskommunistáztál és nem éreztem értelmét annak, hogy kikérjem magamnak, hisz szerencsétlen csaszny gondolatait sem érted meg.
Építő jellegű pozitív gondolatok összegyűjtésére itt vagy te, ez nagyon megy neked :-)
Bigyu 2012.04.04 09:37:36
@Söci: mert lehet, hogy hasonlítani akarok rád...
Bigyu 2012.04.04 09:57:19
@Söci: ezek szerint sikerült volna...?
Félrefordítások A közeli bezár 2012.03.14 06:53:00
Ez a beküldés Facebook-oldalunkra érkezett, de engedélyt kaptunk rá, hogy ide is kitegyük, amit nagyon szépen köszönünk Pankának. A képen az Android mobilböngészőjének egy érdekes fordítását láthatjátok: Minden valószínűség szerint a már régről ismert probléma okozta a…..
korcsmacska Szóval szaruszerű 2009.07.28 14:29:00
DVD játékos óta tudjuk, hogy a fordító programok mókásak itt egy újabb gyöngyszem:szaruszerű=horny Lássuk ennek fényében T Mousse - Horny című dalát miután átment rajta a Google Translate...Az állás azt oly sokáig So I've got to sing this song To let you know how I feel, mi…..
Bigyu 2012.03.06 12:40:52
Félrefordítások Ms. nice hollow 2012.03.06 06:51:00
Sándor csak annyit írt beküldéséhez, hogy az előző hétvégén találta, és hogy igazi failnek tartja: Nem is elemezném hosszabban, csak felhívnám a figyelmet arra a finom politikai korrektségre, hogy nem Mrs-ként hivatkoznak a Szépasszony-völgyre, hanem Ms-ként. Egyébként…..
Bigyu 2012.03.06 11:38:46
@Tommmyka: kétségtelenül igazad van, de azt szerintem a külföldi is tudja, hogy nekünk kell az ő pénze, azaz szeretnénk, ha visszajönne hozzánk jövő nyáron is nyaralni. Azt is tudja, hogy ha mi megyünk valamilyen más országba, akkor dolgozni megyünk, mert a csóróság elől menekülünk. Csak nagyon kevés a kivétel, aki mondjuk korzózni megy az Oxford Street-re.
Szóval van lélektani különbség, és meggyőződésem, hogy nem csak én érzem ezt, hanem az a vendég is, aki hozzánk érkezik és meglátja túlfejlettnek gondolt angol nyelvtudásunkat. Szerintem.
Bigyu 2012.03.06 12:20:40
@excopp: gyanítom azt, hogy keresse autóinkat a taxiállomásokon. Mer' az a szerencsétlen turista aztán marhára tudja, hol vannak Egerben a taxiállomások!
...Úristen! Annyira vártam, annyira szerettem volna, annyira sokszor elképzeltem... és most itt van, úristen! Amikor az ember lánya megtudja, hogy egy másik lélek érkezett a pocakjába, jó esetben felhőtlen boldogságot érez. Maga elé képzeli a kisbabáját, végiggondolja, mit…..