Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ember Mátyás

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aliter in theoria, aliter in praxi." (Horatius) Más az elmélet, más a gyakorlat. Avagy bevezetem a témához illő a memoritert mindenki szellemi gyarapodása céljából a blogra, ha már az egyik nyelvvizsgám a latin. Általános gondolatok Eme blogposzt nem tér ki olyan anomáliákra majd, amelyben a…..
Ember Mátyás 2018.12.13 19:03:41
Tisztázni kell, hogy az elvált szülők esetében nem minden esetben a férfi az "ördög", a rossz apa, aki elhagyta a feleségét és gyermekeit.
Gyakori eset, hogy az anya hagyja el családját, és az apának kell átvenni az anyaszerepet is. Erről ritkán esik szó, pedig ez sok esetben még egy fokkal tragikusabb, amikor "nincs" anya a családban.
* Eset: A fiú 13 éves, a leány 10, amikor anya elszeret egy másik családos embert, és lelép vele. Elhagyja a gyerekeit, kibújik minden közös kötelezettség alól, amit korábban közösen vállaltak. Megoldás: minden az apa nyakába szakad.
Telnek az évek, a gyermekek nőnek, (az apa feladatai és kiadásai is), amiről a (volt) anya tudomást sem vsz, az 5 éve megállapított 30 e. Ft. gy.tartást sem fizeti rendesen, jelentős tartozása van. (Ja, közben szült egy gyermeket az új kapcsolatában.)
*Tragédia: A napokon belül nagykorúvá váló fiúval egyre több a probléma, évfolyamot ismételt, rendszertelenül jár iskolába. (Mindezek nem képességeinek hiánya, rossz magatartása miatt következtek be!)
*Szörnyű gyanú: az anyuka arra spekulál, hogy az iskolából kimaradó gyermeke után már nem kell gyermektartást fizetni. (A félig iskolázott gyermekét majd "magához édesgeti" így nem kell fizetni az apának, illetve lesz egy ingyen cselédje.)
Elvégre jön, talán már itt is van a családok éve!???
(Ezt nem az apa, hanem a nagyapa írta le, aki feleségével ez évben ünnepelte 56. házassági évfordulóját.)
*Kérdés: Mit mond az ilyen, vagy hasonló esetekre a családjog?
Mit mond az emberség, a tisztesség, a család és gyermekszeretet? Hol van az emberség, anyai lélek?