Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janoszen

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt jövő héten belevágunk az élő adásokba, egy kis bevezető azoknak, akik nem érzik még magukénak a függvények és változók fogalmát. ..
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
janoszen 2014.03.22 12:12:16
@tildy[UK]: nezz utana, nem tudom a reszleteket mert nekem nem kellett, de ugy fog kinezni a lakcimkartya hogy rajta lesz a kulfoldi lakcimet allando lakcimnek es a magyarorszagi ideiglenesnek.
janoszen 2014.03.22 12:12:16
@sorsolo: pontatlan voltam. Ket fele lehetoseg van. Az egyik, hogy ideiglenes kulfoldon tartozkodast jelentesz be. Ezzel semmi nem valtozik, meg a lakcimkartyan levo adatok sem, csak a nyilvantartasban feltuntetesre kerul. A kulfoldi letelepedesnel kell leadni a szemelyit es a lakcimkartyat.
Az E-Kereskedelmi törvény pontosan meghatározza a szerzői jogot sértő  tartalmakért való felelősséget, és az eltávolítási kötelezettséget.  Az alábbi ügyben a jogsértő felhasználó nem éppen a törvény szerint jár el.Kedves Zugügyvéd! A téma banális:…..
janoszen 2011.05.12 20:20:44
@John Preston: Mindenféle képpen érdemes megpróbálni. Tapasztalat szerint 50:50 az olyanok aránya, akik ezzel foglalkoznak. Egy nagy upstream szolgáltató nem teheti meg, hogy nem tesz semmit.
janoszen 2011.05.12 19:35:34
Miután a kérdés nem felnőtt tartalom esetén is érdekes lehet, leírom a tapasztalataimat:

A jogi oldalát elég jól körülírták, teljes bizonyító erejű okiratban kell kérned a tartalom eltávolítását, erre kár több szót vesztegetni.

Van azonban egy másik része a történetnek, amit a műszakiakban nem jártasak nem ismernek: nem csak közvetlenül a tartalom szolgáltatónak lehet jelezni a problémát. Közvetítő szolgáltatónak minősül pl. a hosting centrum, az internet szolgáltató, stb. tehát bárki, aki hozzájárul a tartalom interneten való közzétételéhez. Extrém esetben még a domain név DNS szerverének üzemeltetőjét is meg lehet címezni.

Ennek fényében azt javaslom, hogy az IP cím alapján a nyilvános Whois adatbázisból derítsd ki, hogy ki az IP tartomány tulajdonosa, valamint a traceroute, illetve BIX-es (Budapest Internet Exchange) elérés esetén a looking glass segítségével állapítsd meg a netszolgáltató kilétét. (Ezekre a kifejezésekre guglizva tuti kapsz találatot.)

Amennyiben magyar szolgáltatóról van szó, akkor írjatok a nevezett törvény követelményeinek megfelelő postai levelet. Ha külföldi a szolgáltató, akkor egy DCMA Notice of Copyright Infringement levelet kell küldeni. Ez utóbbira találtok a neten egy csomó példát.

Egyébként nem tudom, mekkora cég vagytok, de szerintem, váltsatok ügyvédet. Vagy ha nincs, akkor szerezzetek egy internetes (szerzői) jogi ügyekben jártas embert.

Disclaimer: nem vagyok jogi képzéssel rendelkező ember. Ennek megfelelően a fenti útmutatást saját felelősségedre kövesd.
janoszen 2011.05.12 20:07:00
@moncayo: Köszi, valóban typo volt.

Ami a hostingot, stb. illeti, attól függ. Ha a tárhely szolgáltató nem a törvény szerint jár el, akkor könnyen előfordulhat, hogy elviszik a gépét. Aki ezzel tisztában van, inkább kirakja az ilyen ügyfelét, hogy ne kockáztasson.