Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megyeri Tünde

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oroszország idén három kategóriagyőzelmet zsebelhetett be a világ vezető szakmai szervezete, a World Travel Awards  turisztikai versenyén, melynek döntője stílusosan a vezető világváros kategória első helyezését kiérdemlő metropoliszban, Moszkvában zajlott. Ezenkívül a legjobb kulturális turisztikai…..
Ha véletlenül Varsóban járnál, meglepődnél mennyire lendületes, ugyanakkor milyen tradicionális egyszerre. Pont ez adja azt a könnyed pikantériát, ami miatt a huszonévesektől a kedélyes nyugdíjasokig mindenkinek ajánlani tudom egy hétvégére. Békeidőben a lengyel főváros Budapestről kényelmes…..
Megyeri Tünde 2020.12.09 11:57:34
@gybala: Ezek szerint ez egy hagyomány. Egy menő hagyomány :)
Egykoron elegáns TEE vonatok szelték át keresztül-kasul Nyugat-, Észak- és Dél-Európát, ám különböző okokból ez a hálózat megszűnt vagy épp átalakult EuroCity és InterCity hálózattá. Egyre többen látnak azonban fantáziát a vasúti közlekedés fejlesztésében, új nemzetközi járatok indításában. A…..
Vonat és hajó Grado, a Nap sziget 2020.08.18 12:10:51
A világ változik, csak egy biztos…hirdeti az ismert gyomorkeserű reklám. És tényleg, a világ valóban óriásit változott az elmúlt időben! Egy évvel ezelőtt nem igen akadt volna ember, aki a jelenlegi világméretű fordulatot megjósolja. Sok minden átalakult, de talán semmi sem annyira, mint az…..
Hazánkból Észak-Olaszországot Bécsen keresztül a legkönnyebb vonattal elérni. Naponta több járatot is kínál az osztrák vasúttársaság, az ÖBB. Akinek van lehetősége előre tervezni, az pár kattintással egész kedvező áron juthat jegyhez, vagy megvásárolhatja a honi nemzetkövi vasúti pénztárak…..
Megyeri Tünde 2020.08.15 07:49:08
@Balogh Zsolt: Igen, teljesen egyetértek- Az olasz hegyi rész már most főleg alagutakból áll, akár csak az autópálya.
Az idei év merőben megváltoztatta a nyaraláshoz való viszonyunkat. A magyarok többsége, már ha hinni lehet a statisztikáknak (és miért ne lehetne?), itthon nyaralt. A balatoni strandok megteltek, zsebkendőnyi hely sem maradt szabadon.  Aki csak tehette, a "Több Balaton, kevesebb Adria!"…..
Töredékes A tekintetes asszony 2020.03.31 21:11:24
A tekintetes asszonyt szerencsére nem látogattuk gyakran. Legalábbis mi gyerekek. Ha mégis magával vitt nagyanyánk, azt hosszú előkészítő munka előzte meg. Ebből én legjobban a százszor elmondott intelmeket utáltam: "Feltétlenül kézitcsókolommal köszönjetek! Ha a kezét nyújtja, csókoljátok meg, ne…..
Töredékes Nagyított kép 2020.03.25 20:04:33
A retinánk mögött a képek elraktározódnak. Élesek és pontosak. Nem szelektálja őket korlátokkal terhelt emberi döntés. Ott vannak. Pont azok a pillanatok, melyek fontosak, pont azokra a jövendőbeli pillanatokra, melyekre megőriztettek. Néha felismerjük őket: gyermekeink első pillantását, a csókot,…..
  Vannak olyan sztorik, amiket nem igazán hinnénk el, ha nem velünk történik. Ez is egy ilyen. Péntek késő délután Budapestre kellett utaznunk és én már előre mérgelődtem az M1-en ilyenkor borítékolható forgalom miatt. A váratlan meglepetés nagyon gyorsan érkezett, mondhatni, mint derült égből…..
Töredékes Egyet a hétből 2018.12.11 11:00:11
Gáspár nagyapámat nem ismertem, hisz jóval azelőtt meghalt, hogy megszülettem volna. Szeretem mégis azt képzelni, hogy egyre jobban hasonlítok rá, rá, aki valójában nem is a nagyapám, hanem a dédnagyapám volt. Akit nem ismer az ember személyesen, azt hajlamos nem létező tulajdonságokkal felruházni.…..
Töredékes Hopp, egy légy! 2018.12.11 10:48:35
  Hopp, egy légy! Fried bácsi egy háznyira lakott attól a saroktól, ahol a főutca és nagyanyám soha le nem aszfaltozott kis sikátora találkozott. Gyerekkoromban mindig azt képzeltem, hogy ő a török basa. Nem maradt meg más az emlékeimben, csak két nagy kerek gömb ott a járda mellett. Később sem…..
Töredékes Amerika hangja 2018.12.10 21:03:32
Filipovszky bácsi nyolcvanöt éves volt és mondhatni süket. Ebben a korban az ilyesmi nem ment ritkaságszámba és őt nem is igen zavarta ez a tény. Annál inkább mindenki mást a környezetében. Ugyanis Filipovszky bácsi nagyon szerette hallgatni Amerika Hangját és a Szabad Európa Rádiót. A hetvenes évek…..