Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.Noémi

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jehova Tanúi egy igazi családromboló szekta. Aktív tagjaiknak megtiltják, hogy kapcsolatba maradjanak a vallásból kilépőkkel, függetlenül annak okától. Nem csoda, hogy sokaknak a kilépéssel felbomlik a házassága, és nem biztos, hogy olyan könnyen találnak maguknak párt a „hitetlen világiak” közt.…..
Képzeld el, hogy valaki egy hosszú, akár 20-30 éves, börtönbüntetés után szabadul. Sőt, oda született bele, és ez minden, amit az életből tapasztalt eddig. Egy börtönben – még ha fogságban vannak is -, a fogvatartottak napjait megszervezik, ellátást kapnak, munkavégzésre van lehetőségük,…..
M.Noémi 2019.12.02 11:01:25
@t.csilla: rossz azt látni, hogy a tanúk csak félig élnek, vagy még annyira sem. Egy folyamatos várakozásban élnek, egy olyan vmit várva, ami sosem jön el. Már várom, hogy a nemzedékekre vonatkozó prófécia értelmezését mikor írják át, merthogy már mindenki meghalt, aki azon nemzedék tagja volt, akik együtt éltek a 14-es generációval....azért az sokakat el fog tántorítani, hogy nem jön el a vég.....
„Te nem olyan Isten vagy, aki örömét lelné a gonoszságban; nem maradhat meg nálad a gonosz” (ZSOLT 5:4) Ezzel az idézettel kezdődik az Őrtorony 2019. májusi tanulmányozásra szánt példányának második cikke, amit az elmúlt héten (2019. július 14-én) vettek át világszerte a Tanúk a vasárnapi…..
M.Noémi 2019.08.07 18:00:55
@t.csilla: jól összefoglaltad ezt 4 pontban. Miért kell fiókhivatali útmutatást kérniük? Nonszensz.....Ha elkezdene lángolni a kir-terem, akkor is először a fiókhivatalt hívnák útmutatásért, hogy mit kell ilyenkor csinálni?!
Egy igaz történet arról, hogy két felnőtt személy találkozik egy Királyság-teremben. Pam és Ralph mindketten házasok voltak, "világi" párjaik voltak, de az "igazság" iránti rajongásuk összehozta őket. Hogy pontosan mi történt köztük, azt nem lehet tudni, de tény, hogy a "házasságon kívüli viszony"…..
Ezen a blogon olyan írások jelennek meg olyan személyek közreműködésével, akik valódi és súlyos sérelmeket szenvedtek el a Tanúktól, vagy akiknek tudomásuk van arról, hogy a Tanúk hitnézete hozzájárul családok szétbomlásához, emberek megalázásához. Egyetlen jóérzésű ember sem helyeselheti az ilyen…..
M.Noémi 2019.02.25 08:29:51
@t.csilla: pont ez jutott nekem is eszembe, ahogy a Christensen testvérről készült képeket néztem, hogy jól esik neki ez a fajta népszerűség, sőt ugye mostanság arra kapnak buzdítast a testvérek, hogy név szerint imádkozzanak a bebörtönzött testvéreikért. Érdekes lehet megvizsgalni ennek a jelenségnek a pszichológiáját. A betiltás tényleg a tanúk malmára hajtja a vizet.....nagyobb belső összetartás.....meg "menő", hogy az egész világ tanú társadalma értem imádkozik.....
M.Noémi 2019.02.25 12:46:24
@Beci1667: hát a levélkampány az tényleg röhejes volt. Akkor még fél lábbal én is jt voltam. Persze majd Putyint a számára full idegen nyelven írt prédikálólevelek meghatják.....pont az ellenkezkezőjét váltotta ez ki. Meg hát így isten tudja hány ezer jt lett célpont, mivel kiadták magukat. No diplomáciai érzék!
Egy olvasó küldte az alábbi levelet, melyet az édesanyjától kapott az esküvői meghívójára. Tudta, hogy csak formaság az egész, de azért elküldte a meghívót. Az anya Jehova Tanúja (a család többi tagjával együtt), és a lánya elhagyta a vallást, és egy olyan személlyel készül házasságot kötni, aki nem…..
M.Noémi 2019.02.25 07:45:17
@Beci1667: igen, tisztán azt kívánja, hogy rossz legyen a házasság csak azért, hogy neki igaza legyen. Annyira mélyen agymosott, hogy nincs sajat gondolata, mindenre az őrtoronyban olvasható gondolattal válaszol. Itt már a tanú ideológiával történt 100%-os agykontroll figyelhető meg. De tisztán látszik, hogy melyik fél hozott jó döntést. A Lány házasodik, valószínű, hogy boldogan. Míg az anya tutira mindennap sír, és játsza az áldozat szerepét, sajnáltatva magát a gyülekezetben. Megbukott, mint hithű tanú anya. Miért van az, hogy akinek van kiközösített családtagja, azok mind szrnvednek ettől azcelrendezéstől tanúként, mert meg kell erőszakolniuk magukat, hogy "természetes vonzalom nélkülik" legyenek a saját családtagjuk iránt.
M.Noémi 2019.02.25 12:50:36
@Beci1667: "az igazság szabadokká tesz titeket"....pontosan ezt érzem most, hogy már NEM VAGYOK jt. Pedig hányszor érveltem ezzel jt koromban, hogy milyen jó, hogy nem vagyok kötve bizonyos világi ünnepek megtartásához....Hogy kijöttem, most vagyok szabad.
Gondolom, ez a kérdés sok "bosszúszomjas" korábbi tagot foglalkoztat, mivel az Őrtorony tanok és gyakorlatok követése valóban elég sok jóvátehetetlen kárt okoz tagjainak  - köztük olyan gyermekeknek, akik a csoportban nőttek fel -, így nem lehet csodálkozni, hogy egyesek ezt viszonozni kívánják.…..
Jehova Tanúi mindig is szerettek büszkélkedni a soraikban történő létszámbeli gyarapodással kapcsolatban, amit egyértelműen Jehova "kezének" munkájaként és áldásának jeleként tulajdonítottak. A legutóbbi ilyen hősködő kijelentést (számadatokkal együtt) a 2014-ben megjelent Isten Királysága uralkodik…..
  Sokat gondolkoztam azon, hogy mennyire milyen mértékben szellemül át egy ember Jehova Tanúinál miután csatlakozik a szervezethez. A kérdés nem oktalan, ugyanis ez mint arra rászeretnék mutatni meghatározója lesz annak ,kinek-kinek mennyi esélye van arra, hogy viszonylag normálisabb eletet…..
M.Noémi 2018.12.15 23:14:32
@D.mara: 50 éve jt nagymamám is húsvétkor főz sonkát. Indok : ilyenkor lehet csak friss sonkát kapni......no comment......
A napokban kaptam egy emailt egy olyan Tanútól, aki az "utóbbi 12 évben már csak ritkán jár". Az illető váltig állítja, hogy ismert engem Tanú koromból - legalábbis látott minimum egyszer - és olvasta a velem készült interjút, amiből aztán messzemenő következtetéseket von le "természetemre"…..
M.Noémi 2018.12.10 12:20:44
@t.csilla: köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. Olvastam a cikket, ami megjelent veled kapcsolatban a médiában. Szívesen beszélgetnék veled emailben privát, ha adsz erre lehetőséget. Jó lenne vkivel megosztani a "felébredésem" dolgait.