Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadovics

44 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
Vannak zenék, amik pont jókor esnek be az ember életébe, Planningtorock Have It All című lemeze például sok szempontból lehetne mostanság életem aláfestő zenéje. Vagy legalábbis szeretném, ha így lenne...
- szubjektív vélemény a Tolerancia napról - Gondolkodni és beszélni: nem lehetne rövidebben és mégis teljesebben megjelölni egész középiskolai tanításunk célját. /Babits Mihály: Stilisztika és retorika a gimnáziumban/ Tolerancia. Súlyos, komoly szó. Félünk tőle,…..
A skót kerékpáros (The Flying Scotsman), 96 perc -> 133-as terem Leírás | Előzetes Donnie Darko, 112 perc -> Történelem terem Leírás | Előzetes Ben X, 93 perc –> Magyar 2-es terem Leírás| Előzetes Brian élete (Monty Python's Life of Brian), 100 perc…..
SEMMINEK SEMMI ÉRTELME.  (Igen, így, csupa nagybetűvel. Tovább nem is ragoznám.)..
Meredith Monk zeneszerző, énekes, táncművész, koreográfus és rendező, egyszóval: művész. A zene, a tánc és a színészet egyszerre jelennek meg minden alkotásában, saját bevallása szerint ahol a hang táncba kezd, a test dalra fakad és a színház mozivá válik, ott van az ő…..
- Talán ha...- Nehogy azt hidd, hogy ezt bárki is jól csinálja.- De én...- Még te sem.- De ha másnak...- Nem, másnak sem sikerül.- Ennek így semmi értelme!- Na ez az. ..
Már a 2007-es Strange House is remek lemez volt a maga nyers, '60-as évek garázsrockját idéző számaival, és igazán senkinek nem lehetett volna egy szava sem, ha a zenekar ugyanezt az irányt célozza meg az ezt követő lemezén, a Primary Colours mégis másképp lett nagyszerű.…..
Vadovics blogja 2010.01.07 16:32:00
 ..
Elég furán hangzik, tudom, de engem a metál többnyire megnyugtat. (Egyszer majd ki is fejtem, miért...) Az ilyesmi meg külön élvezet, mert ötletes, izlandi, és van benne kellő mélység ahhoz, hogy ne csak a sörre lehessen kapásból asszociálni, de azért nem elviselhetetlenül…..
Vadovics blogja Mostmár tényleg 2009.12.09 17:17:00
- Zavarok?- Nem, gyere csak.- Inkább nem, látom, hogy zavarok.- Egyáltalán nem zavarsz.- De igen. Ne is tagadd.- Nem, tényleg nem.- De. Tudom, hogy zavarok.- Mostmár tényleg igen...
A Transparency International Magyarország "Átláccó Fesztivál" néven kulturális programot rendez a december 9-i nemzetközi Korrupció Ellenes Világnap alkalmából. A szervezet nyitott egyetemi műhelybeszélgetéssel, jazz koncerttel és kisfilmekkel szeretne fiatalokat megnyerni…..
Vadovics blogja És tényleg 2009.12.06 07:13:00
 ..
Asszertivitás teszt kidobta, hogy manipulatív személyiség vagyok. Meg passzív-agresszív is, részben. (Ez azért vicces, mert a passzív és az agresszív személyiségjegyek elvileg pont ellentétesek) De azért nagyon nem lepődtem meg. Van hozzá cikk is...
Ugye az evidens, hogy a Portishead sosem tartozott a modern terjesztési módszerekben gondolkodó zenekarok közé (egyáltalán: vajon tudják mi az, hogy "terjesztési módszerek"?), első albumukat például kizárólag bakeliten kívánták volna kiadni, pedig az akkorra már javában…..
Vadovics blogja Friedrich Nietzsche 2009.11.30 21:15:00
Ezt az írást még filozófia órára készítettem, de gondoltam, közzé teszem némi népművelő célzattal, hátha jobbnak/érdekesebbnek/hasznosabbnak bizonyulok a Wikipédiánál. Aztán semmi rosszalkodás, nem felhasználni az engedélyem nélkül! Friedrich Nietzsche a XIX. század egyik…..
A fenti vicces(?) és nem kevésbé aktuális dalocska a koreai Wonder girls Nobody című számának leleményes újrahasznosítása (írhattam volna azt is, hogy paródiája, de tartok k-pop rajongó tinilányok bosszújától), amely az eredetivel szemben tényleg hasznos, ám ahhoz hasonlóan…..
Direkt nem írok hozzá semmit...
Már tavaly is kezdett divatba jönni ez az afrikaias hangzás, a Vampire Weekend nyomán pedig abszolút trend lett idén. A Here We Go Magic is egyértelműen ezt a irányvonalat követi, de ellentétben a Vampire Weekenddel, nem légiesen könnyed popzenével, hanem pszihedelikusba forduló,…..
Egyáltalán nem értem, miért érdeke a tanároknak, hogy megutáltassák a komolyzenét a gyerekekkel. Mert teszik, lelkesen és hatékonyan, általános iskolától érettségiig, és minden alkalmat megragadnak, hogy megerősítsék azt a mélyen gyökerező, elképesztő…..
Még annak tudatában is aranyos ez a videó, hogy tudjuk, a valóságban úgy 5 perc után meglincselné a nép az ártalmatlanul ugráló férfit. Vagy pont ezért az?..
Vadovics blogja Felhívás 2009.10.29 17:12:00
November 28-án Yann Tiersen koncert a Gödörben, juhé! Lesz Ondes Martenot, gitár, szép zongorajáték, meg egyéb nyalánkságok, szóval biztosan jó móka lesz. Amelie és az egyéb filmzenék valószínűleg a könyökén jönnek ki Tiersennek, szóval arra nem érdemes számítani, de…..
Vadovics blogja Juno 2009.10.28 19:04:00
Igazán egyszerű film ez. Talán ezért is utálták annyian. Az én fejem viszont egész biztosan rosszul van beállítva, ugyanis tegnap este megnéztem a Junot, és tetszett. Sőt, kifejezetten megszerettem. Adott egy kifejezetten értelmes 16 éves leányzó, Juno (Ellen Page), nagyon…..