Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cauldfield

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
olvasónk, Preserver írása Amióta világ a világ, minden közösség meghúzta maga körül az elfogadható gondolkodásmód és viselkedés határait, ahogy az előlények immunrendszere aktív határvonalat képez az egészség és a kóros fertőzés között. Ha nem lennének ezek a…..
cauldfield 2008.06.21 12:55:03
cauldfield 2008.06.21 17:33:18
szerintem meg úgy van ez, hogyha valaki nem megrögzött tilalompárti hozzáállással lesz tudós, hanem minél objektívebben és tényorientáltan folytatja tevékenyéségét, ráadásul a drogokkal kapcsolatban kutat, akkor előbb-utóbb természetes, hogy kialakul a tilalom-ellenes hozzáállása, mivel látja, hogy zsákutca, vagy még annál is rosszabb. A brit parlament tudományos tanácsadó testülete (lancetes cikk a drogok veszélyességéről, 3 tényezőt figyelembe véve mindegyik drognál (legálisaknál is) ,már volt róla szó) valószínű nem azzal az előfeltevéssel indult, hogy na most jól szembemegyünk akormánnyal, és bebizonyítjuk, hogy az alkohol sokkal veszélyesebb egyénre és társadalomra nézve, nomeg függőség szempontjából is, mint az lsd. korrekt vizsgálatot/kutatást folytattak, majd közzétették az eredményt, nem értem, miért olyan nehéz ezt elhinni.
..ja vagy még mindig azzal a maszlaggal van tele a fejünk amivel szétmosták mindenki agyát, a drogozás mint fertőzés, a drog, mint a sátán, az ovisokat beelesdéztető gonosz díler? mert akkor én kérek elnézést.
értem azt hogy egy olyan velejéig rossznak kikiáltott dolog ellen mint "A DROG" morális kötelesség felszólalni, illetve kiállni. nade ha van egy kis eszünk akkor belemélyedvén a témába kapcsolhatnánk, hogy nem úgy van mint az a felszínen látszott, és ha ésszerűen és morálisan jól akarunk cselekedni, akkor stratégiát kell váltani.

azok akommentek meg amik a leépülő füvesekről szólnak, akik a marihuána miatt meglopják a szüleiket és elmarnak maguk mellül mindenkit...ha azok az arcok ilyenek, akkor lopnak azok szüleiktől cigire is, piára, vagy új napszemcsóra is.. évtiezedek óta próbálják fizetett tiltáspárti kutatótestületek bebizonyítani a kapudrog elmélet helyességét, hogy a marihuána szükségszerűen morálisan lezülleszti a használóját, hogy az ecstasy kemény fizikai függőséget okoz, és még sorolhatnánk. olyan kutratásokra persze nem adnak pénzt, aminek esetleg más előfeltevése van, vagy egyáltalán nincs nekik, utóbbi egy évtizedben kezdtek megjelenni ilyenek, nagy %ban nem kormánytámogatással, mondanom sem kell.

szóval a lényeg, hogyha a tiltásnak van értelme és hatékony, a marihuána tényleg morális lezüllést okoz, a drogok úgy általában mind szörnyen károsak stb - ha ez így van, akkor ezalatt a pár évtized alatt abból apénzből amit ilyen irányú kutatásokra fordítottak ezen előfeltevésekkel, szal csak van eredménye ezeknek nem? hol vannak ezek a kutatások? mutassátok már me gőket légyszi.
abszurdum, hogyha valami reális alapja vagy sikere lenne a tiltásnak, azt már rég kiizadták volna ennyi idő alatt. csak hát nem találtak semmit, ezért marad az ijesztgetés, az áltudományosokodás, meg a moralizálás. javítsatok ki, ha tévedek, de kérlek mutassátok meg, mire fel gondoljátok a marihuána elemileg ördögi voltát pl, vagy magyarázzátok meg, hogy ennyi idő alatt miért nem tudták kierőltetni ezeket a tudományos eredményeket amikor ennyi pénzt költöttek rájuk? lehet azért mert ezek nem léteznek?