Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kohlhaas mihály

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adnak még a moziban filmeket tolmácsolással? Tudjátok, amikor kapunk egy kis készüléket, és a fülünkbe mondják a magyar szöveget a film eredeti hangja alatt. Amikor először láttam a Plein soleil (Ragyogó napfény) című francia filmet, az nekem különösen fantasztikus, szárnyaló élmény volt, a mai…..
kohlhaas mihály 2020.04.18 18:09:59
@vincentmarvinjules: Ha jól emlékszem, le kellett, hogy bukjon, mert azzal végződik a film, hogy a kiemelt yacht tőkesúlyába akadva ott hever Dickie holtteste.
A két filmet nem érdemes összehasonlítani, mert teljesen más felfogásban,más eszközökkel készültek. (az eredeti változat sokkal szikárabb, nem jelenik meg benne a homoerotikus szál, Delon egy hidegvérű, céltudatos gyilkos, az amerikai változat kissé misztikus, barokkos hangulatú és Tom sokkal esendőbb, az eseményekkel inkább sodródó karakter) Mindkettő a maga módján tökéletes alkotás. És mindkét főszereplő alakítása tökéletes, annak ellenére, hogy gyökeresen más típusok.
Az utóbbi hetek egyik legjobb reklámakciójába futottam bele ma reggel munkába menet a Nádor utcában. Azonnal felfigyeltem a szokatlanul üres parkolókra, furcsa látványt nyújtottak így reggel. Aztán közelebb érve feltűnt, hogy valójában nem üresek, csak éppen autók helyett…..
kohlhaas mihály 2020.03.31 18:02:28
@Bánki Tamás | DrLinkedin.hu: Sőt kőfaragók és balett táncosok is. Vakok mesterlövészek, siketek zeneszerzők, púposok manökenek, törpék kosárlabdázók, színtévesztők képzőművészek. Fő az esélyegyenlőség!
A kihívások a legizgalmasabbak a munkánkban. A feleségemmel alapítottuk a Gravirágot, és hisszük, hogy amire gravírozni lehet, arra tudunk is! A munkáink közül lehet, hogy te is találkoztál már néhánnyal. Ott vagyunk a szállodákban, az orvosi rendelőkben, az autópályáknál, és ötéves Dóri lányunk…..
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
kohlhaas mihály 2019.02.21 19:33:46
@abc: Ez nagyon szellemes volt! A viccet félretéve, a poszt írója belehülyült a polkorrektségbe. Igen sötét jövő vár ránk, ha az ilyen idióták hatalmat kapnak és az ő értékrendjük szerint kell élnünk. Minél előbb meg kell tanulnunk űjbeszélül!
kohlhaas mihály 2019.02.21 19:33:54
@Sascha Braun: Megkönnyebbülve olvasom a kommenteket, mert kidrül belőlük, hogy a többségnek még nem ment al teljesen az esze. nagyon szellemes, amit írtál. Ennyi haszna volt ennek az idióta posztnak, hogy életre keltett szellemes reakciókat.
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
kohlhaas mihály 2019.02.06 21:13:10
@Quuuziii: Beszélhetünk még a tyúkmellről és a farkastorokról is. Megkövetlek, ha érintett vagy valamelyik állatos testrész témakörében.
kohlhaas mihály 2019.01.31 12:17:27
@killerkaller: Jól látod a lehetséges szituációt: sor áll a pénztár előtt, mögötted türelmetlen emberek, rosszul olvasható papírcsík. Ilyen esetben nem biztos, hogy a vásárló nekiáll böngészni, hogy nem kapott e véletlenül két egyforma megyei matricát. És akkor jön egy unatkozó, magát lángésznek képzelő kommentelő és nemes egyszerűséggel lehülyéz. Ezt azért elég nehéz tolerálni. Különösen, hogy ez a Homáron egy kialakult gyakorlat: valaki elsírja a problémáját, rögtön előugranak a törzsvendégek és kárörömben fürödve, egymást túllicitálva döngölik az aszfaltba, minden apró momentumot felhasználva (miért jár Makóra dugni stb)
Valóban kettéválik itt a jog és igazság. Sokat javítana az állampolgárok közérzetén, ha ilyen egyértelmű esetben a méltányosság kerekedne felül a kapzsiságon.
kohlhaas mihály 2019.02.02 20:36:16
@CCnick: Én semmi negatívumot nem közöltem rólad. Csak jeleztem, hogy rühellem a fajtádat. Minden nagy embernek vannak irigyei. Én nem vagyok képes elsajátítani azt hatalmas önbizalmat sugárzó magatartást, amivel Te lehülyézel embereket. legalább is a virtuális térben. Mert a való életben szerintem egy kis 12 dioptriás, nyúlszájú nyomi lehetsz és azt kompenzálod itt a Homáron.
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
kohlhaas mihály 2019.01.11 12:04:37
@consul: Erre vannak a csapatépítő tréningek, ahol meg kell tanulnod szeretni az ellenszenves figurákat is, mert egy csapatban vagytok. Nekem ez az egész az MLM világát idézi a sok hülye Dale Carnegie-ből okosodni akaró törtetővel.
kohlhaas mihály 2019.01.11 22:40:53
@ekat: Ez a tipikus hiéna, aki a károsultakat ekézni jár a Homárra. Empátia nuku, csak a mérhetetlen rosszindulat és a hatalmas önbizalom, felsőbbrendűségi érzés. Annál tökéletesebbnek érzi magát, minél inkább sárba döngölhet valakit, aki lehet, hogy hibázott, de mégis úgy érzi nem bántak vele méltányosan és esetleg megkönnyebbülhetne, ha megoszthatná a sérelmét másokkal, netán hasznos tanácsokat kaphatna. Ehelyett egy ilyen narcisztikus, öntelt seggfej beállítja ostoba plázacicának, mintha tudna róla magánemberként bármit.
kohlhaas mihály 2019.01.13 19:17:46
@Jankove: Van logika a módszeredben, de azért kényelmetlenebb a postára szaladgálni a csekkekkel és sorban állni, mint Díjneten befizetni őket. A rosszindulatú seggfejeken meg ne csodálkozz! Ők abban teljesednek ki, hogy okosabbnak érezhetik magukat valakinél és ezt hosszan és lehetőleg bántó stílusban ki is fejtik. Pedig, ha tudnák mekkorát lehet koppanni, akkor is, ha valaki penge a számítástechnikában. Talán hallottad az esetet, mikor valaki virtuális pénzben milliárdokat kaszált, de a hozzáférési kódot tartalmazó merevlemezt leselejtezte és a szemétbe került. Talán még azóta is túrják a szeméttelepet emberek, akiket ezért fizet, hogy megtalálják a vinyót. Hát nem lennék a helyében!
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..