Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Széltolók

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Széltolók Egy kis Flickr 2011.05.13 11:48:04
..
Széltolók Kiteboard 2011.05.12 00:31:00
  Végre sikerült tesztelni a "Vidra" 148X46 prototípusát. Egy 16-os tube-al 16 km/h-ig sikerült a vízen maradni. Príma kis síkvizes móka volt!Finally we could test the prototype of the new light wind board what we called "Vidra" 148X46. With a 16sqm tube we…..
Széltolók Gerle 2011.02.13 14:35:00
Az elmúlt két évben Péter nagyrészt az észak-olasz Jochum & Nesler (JN) cégnek való fejlesztéssel, a mára három méretben kapható Randas-szal foglalatoskodott. Vannak viszont ötletek, amelyek a céggel való együttműködés során nem valósulhattak meg. Hogy ezek el ne vesszenek,…..
Széltolók Herbstdrachenfest Wien 2010.10.06 15:09:00
Nem mondhatnám hogy őszinte a mosolyunk :) Viszont a társaságért mindenképp megérete, a hagyományos Donauinsel reggeliről nem is beszélve!I couldn't say our smile was honest, it was far too cold for that :) It was definitely worth going, though, for the brilliant company! Let alone the…..
Eddig ő a kedvenc ernyőm. Elküldtem a cégnek. Már hiányzik :(Úgyhogy összevágtam egy kis videót az "emlékére":This has been my favourite kite so far. I've sent it to the firm and miss it already, so I made some vid in memory of it :)    ..
Széltolók Hohe Wand 2010.04.04 21:38:00
Eredetileg mászni mentünk, de mivel mindketten le voltunk szedálva (Péter még mindig lázas volt, úgy megfázott a Fertőben, hehe, én meg simán lenulláztam magam a munkahelyemen) csak felsétáltunk a gyalogúton a kilátóig. Itt aztán hátunkra vetődtünk, és bámultuk az eget,…..
Széltolók Greenexpo, Budapest 2010.03.19 22:01:00
A Baobab meghívást kapott az idei budapesti Greenexpo-ra is. Az erről szóló cikkek az alábbi linkeken keresztül érhetők el:The Baobab tree got invited to the Greenexpo in Budapest. Some articles about…..
Széltolók JN Randas in action 2010.03.19 20:50:00
Valakik egy szép napot töltöttek JN Randas társaságában, és úgy tűnik, jólesett nekik... ;)Some guys spent a nice day with JN Randas:     JN Randas Snowkite from Snowkiting.at on Vimeo...
SirBolts kivárt. Várta a pillanatot, míg az idegek pattanásig feszülnek, míg blogjának látogatottsági indexe a felhőkbe szökik, míg véget ér a tél és mindnyájan látni akarjuk, milyen is volt... Hát ilyen:SirBolts kept waiting. Till we all were clenching our fists, nerves got tense…..
A mai napon temettük a telet. Nem kellett hozzá más, csak egy 13-as protó, egy landboard, meg az a kis szélféle, ami adatott. Amíg Péter azt bizonygatta, hogy tegnap (a "tenisz szélben", ezt a szakkifejezést, ha nem baj, megtartjuk Gombos :D) ugyanitt, ugyanezzel az ernyővel…..
13nm, első proto, első reptetés. "Svejcibicska" sztájl :D13sqm proto, first test flight. Swiss penknife style :D                        ..
És igen, megvalósult az egy hete tűkön ülve várt nagy esemény, a nagy találkozó, az ultimate challenge. Kezdő snowkiteosok - alapvetően jégen.Az első fél órában kicsit para volt, hogy esetleg nem lesz szél, de amikor a jégvitorlások ki tudja honnan egyszercsak elővágtattak,…..
                     Floriannak köszönjük a szép hétvégét! Az első napon a nagynehezen lokalizált helyszínre történő snowmobilos felcuccolás illetve egyórányi felgyaloglás után…..
Az idei Nívódíj pályázaton a Baobab kiállítási jogot nyert. Bővebb információ a Magyar Szabadalmi Hivatal honlapján:This year, the Baobab won the right to be exhibited in Hungarian Design Award competition. Some more info…..
http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=6&t=2361361&start=0 http://www.lekr.cz/randas-2010/ http://www.jn-kites.com/download/products-2010-info-sheets-2.pdf Elkészültek az utóbbi 5-6 hónap megfeszített munkájának eredményei, a JN snowkiteok!!!Annak idején nem gondoltuk volna, hogy…..
Széltolók Power-Depower 2009.02.15 05:12:00
Ez már kérem power-depower. 6.5m2. Nagyon szeretjük... :) This one is already depowerable. 6.5 sqm. We like it a lot... :) ..
 Széltolók a Föld megmentéséért! A 350.org és a Medence Csoport felkérésére elkészítettük a Baobab-ot, avagy a felfújható majomkenyérfát. Szomorúan csüngő ágait a fa oldalán lévő lyukak lefedésével csak több ember, közösen keltheti életre, ezzel szimbolizálva…..
Széltolók PL folyt. 2008.09.15 22:15:00
Szóval eleinte csak lézengtem, próbáltam angol szavakat kivenni abból a hablatyból, amit beszéltek, meg megszokni, hogy a déli szél hideget hoz, az északi meg meleget, hogy az ember otthonába bármikor bejön a szomszéd, kiszolgálja magát sörrel a hűtőből, és elviszi a…..
Péter két hónapnyi megfeszített munkája (tervezés, szabás, varrás és bontás és varrás és bontás és varrás) nyomán megvalósult Ő, Gross András (Medence Csoport) 15 éve szunnyadó álma, az öt méter magas, felfújható, éneklő, világító Vénusz, amely a 2008-as Sziget…..
Kicsit több, mint két évvel ezelőtt kezdtem bele ebbe az egész sárkányfejlesztősdibe. Nem gondoltam volna, hogy egyszer még ennyire komolyan veszem a dolgot. Szép lassan, lépésről-lépésre tanultam/tanulom a különféle ernyők készítésének fortélyait, a jól használható…..
 Szóval egy kis élménybeszámoló, mert már annyian nyaggatnak miatta (teljes joggal) hogy sem éjjelem sem nappalom… Imádtam Új-Zélandot, szép volt a nyár (januártól elejétől március végéig…), a tájak, az égen a csillagok, az emberek, a szél, minden olyan más…..