Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gold.prince

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az…..
A biblia rengeteg csodáról beszámol, ki ne emlékezne a vörös tenger kettéválasztására, vagy a halottak feltámasztására. Azonban Jehova tanúitól azt tanultam, hogy napjainkban, sátán világrendszerének idejében, amikor ugye VALÓJÁBAN sátán uralja a világot, Jehova nem avatkozik bele CSODÁK ÚTJÁN…..
gold.prince 2019.06.27 14:02:24
@Egy_nick: a "nyelveken szólás" sem töröltetett még el - én ismerek olyan pásztort, aki tud nyelveken szólni, ( de nem kérkedik vele ), de tudott nyelveken szólni Derek Prince, az egyik legismertebb biblia tanító is (2013-ban halt meg).

Azért mondják a Tanúk, hogy megszűnt a "nyelveken szólás", mert nincs közöttük olyan, aki "újjászületett" volna a Szent Szellem által.
A nyelveken szólás is a Szent Szellem egyik ajándéka.

Napjainkban rengeteg gyógyulásról is hallani, - meg kell nézni a youtubon a különböző felekezeti tagok vagy éppen egyházon kívüli emberek bizonyságtevéseit - , ők mind Jézus Krisztus nevében hisznek.

Sajnos a Tanúk tanításából hiányzik a bűnvallás, a megtérés és az újjászületés fogalma.

Nagyon fontos tanítás Jézus és Nikodémus párbeszéde, mert ez világít rá arra, hogy hogyan is válhatunk igazi kereszténnyé.

Amúgy meg nem a "pontos ismeret" a legfontosabb,- amit a Tanúk rendesen kiforgattak, elferdítettek, - hanem a HIT !, a Jézus Krisztusba vetett hitünk.

Hinni kell abban, hogy Jézus szenvedett és meghalt értünk, eltemették, majd feltámadt a halálból az életbe, ez legyen nekünk is a reménységünk, hogy nem a cselekedeteinkért, hanem a Jézusba vetett hitünkért kegyelemből van üdvösségünk.

(Bocsánat, ha egy pár szó ismeretlen lenne a hozzászólásomban, de ez mind benne van a Bibliában!)

Attól, hogy Jehova Tanúi nem tudnak gyógyulásokról és nyelveken szólásokról még nem jelent semmit, mivel még mindegyik létezik és valóságos, csak ki kellene törni abból a "szellemi burokból" ahol a Tanúk vannak, és akkor a Szent Szellem tudna adni "pontos ismeretet" is nekik.
gold.prince 2019.07.12 06:37:11
@a századik juh: "Nos, elméletileg ez így van Jehova Tanúinál is...." írod.

Mióta?.. kérdezem én, mert a Tanúk soha nem tanították ezt! (írd be a jw. könyvtár szókeresőjébe a "kegyelem" szót, és magad is meglátod)

A kegyelem üzenetének éppen az a lényege, hogy MINDEN ember üdvösségre jut, aki hisz Jézus Krisztus halálában és feltámadásában.

Szerinted a Tanúk is ezt vallják ? (mármint a kegyelem üzenetét MINDEN emberre vonatkozólag).
Az Indexről ajánlok egy tegnapi (2019/05/29) cikket, amiben sok érdekes információt olvashatunk az akkori és a mostani Jehova Tanúiról, többek között ezt:   "1939-ben nemzetromboló, hazafiatlan, magyarellenes, a közrendet és közerkölcsöt sértő, társadalom-, vallás- és egyházellenes…..
gold.prince 2019.05.31 11:37:42
@a századik juh: nekem most nagyon sok kérdés kavarog a fejemben.

Próbálok magyarázatot keresni és kapni olyan válaszokra, amik évek óta foglalkoztatnak, mivel nekem ezek úgymond "elvarratlan szálak". (ezzel a tegnapi hozzászólásaimra utalok).

Most kezd körvonalazódni valami a fejemben, és megérteni azokat, akik - bár átlátják a szervezet valódi szerepét (pénzgyűjtő és ingyenmunkát elváró részvénytársaság, akik kihasználják az őszintén Istent kereső emberek hiszékenységét - javíts ki, ha nem ez a céljuk! -), és mégis bent maradnak a szervezetben.
Kérlek, ezt ne vedd kötekedésnek, csak válaszokat keresek.

Ha jól értem a Te válaszaidból, akkor neked az a küldetésed, missziód, hogy magát a Watchtower Inc.-t, mint Szervezetet próbálod leleplezni a tagok előtt?

Tapasztalataid szerint ez működik?
Milyen eredményeid vannak ezen a téren?

Én évek óta nem járok a Tanúk közé, nem is beszélek velük, nem tudom, hogy most milyen "hangulat" van a gyülekezeteken belül, hogyan élik meg a mindennapokat.
Szigorodtak vagy "felpuhultak" a tanúknak felállított szabályrendszerek ?
Engedékenyebbek lettek a tagokkal szemben, vagy még mindig ezerrel működik a "kisterem"?

Kíváncsi vagyok arra is, hogy növekszik vagy csökken a tagok száma, sikerül-e még sok embert bevinni a szervezetbe?
gold.prince 2019.05.31 16:57:52
@a századik juh: Ha betiltják a szervezetet, akkor még több tanú lesz - ezt már sokszor bebizonyították, hogy ahol betiltásra kerültek, jelentősen megugrott a számuk -, nyugodtan hivatkozhatnak a szabad vallásgyakorlás jogához, amit ugye elvettek tőlük, mint Oroszországban is tették, és ezzel a lépéssel rengeteg szimpatizánst is szereznek.

Az a dán férfi sem véletlenül jött Oroszországba, ahol nagy médiacirkusz követte a letartóztatását és a bebörtönzését.

Érdekes, hogy hónapok óta nem kerültek elő a tanúkat ért brutális verésekről és kínzásokról szóló bizonyítékok, amivel szintén tele volt a média.

Oroszországban volt egy ítélet, ami miatt betiltották őket: "szélsőséges nézeteket" vallanak, aminek következtében családokat szakítanak szét, gyűlöletet szítanak és életeket veszélyeztetnek.

Ha jól belegondolunk, Jehova Tanúi is megsértik a szabad vallásgyakorlás jogát, mert retorziót alkalmaznak a szervezetet elhagyókkal szemben, sok embert félelembe tartva ezzel, akik nem vagy csak nehezen tudnak kilépni a szervezetből, ezért sokan mentális és lelki betegségekkel küzdenek.

Akik Jehova Tanúi voltunk-vagyunk nem tagadhatjuk azt, hogy igenis családok szakadnak szét, már csak a gyűlölet marad a másik iránt ha ki lesz közösítve, és sajnos nagyon sok áldozata van annak is, hogy sokan nem fogadták el az életmentő vért.

Szerintem nem a betiltás lenne a jó megoldás , hanem a szervezet tanítását kellene "átreformálni", visszatérve a bibliai igazságokhoz, hogy tényleg a valódi evangéliumot hirdessék, mint ahogy nagyon sok egyház, felekezet tette.

Hitünk központi üzenetében Jézus Krisztus (János 14:6) kellene hogy álljon, mivel az egész Biblia róla szól, hogy hogyan mentette meg az embert a bűn és a halál fogságából !

Ehelyett.... nem írom le azt a rengeteg istenkáromló és gyalázó tanítást, amit a Tanúk terjesztenek.

Tudom mit tanítanak a Tanúk, : Jehovához csak az mehet, akit Ő vonz magához, és csak azokat vonzza, akiknek helyes a szívállapota...

Engem is bevonzott, évekig voltam a hűséges tanúja, csak valahogy egy idő után a szívem egyre keményebb lett, már csak azokat szerettem, akik velem "egy úton" jártak, emberek kezdték átvenni az életem és a gondolataim, érzelmeim felett az irányítást, az ő szabályaik szerint kellett élnem.

A Bibliát olvasva és Jézust megismerve egy idő után éreztem, hogy ez nem az Ő "útja", ezért hagytam el a szervezetet.

Igen, igazad van, ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, hogy milyen döntést hoz, a következményeit úgyis saját magának kell viselnie.

" Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is" (Galatákhoz írt levél 6:7)
gold.prince 2019.05.31 17:41:20
@a századik juh: a csokornyakkendő nagyon tetszik!

Annak idején Palotás János a Vállalkozók Pártjának elnökének vált a védjegyévé a csokornyakkendő!

Itt is lehet ezért népszerű? Az üzlet .. az üzlet... :):):)
Miként az várható volt, fellebbezést nyújtott be a Watchtower Inc  nemrég a többszázadik zaklatási ügyében meghozott 30 millió dolláros büntetés ellen. A vád szerint egy wén heti-kétheti rendszerességgel zaklatott egy testvérnőt, és kiderült, hogy a szervezet egyszer már megfosztotta a wéni…..
gold.prince 2019.05.30 21:49:30
@a századik juh: már régóta meg szeretném kérdezni tőled (is), tőletek, hogy ha valaki már felismeri, hogy nem az "igaz" vallásban van, - tehát félrevezették, becsapták, eltávolították Istentől -, akkor a hazugságok tudatában MIÉRT maradnak bent a szervezetben, miért marad Jehova Tanúja, miért nem lép ki ?

Mivel nincs rá módom és lehetőségem a volt "hittársaim" részéről őszinte választ kapni, most ki szeretném használni ezt az anonimitást biztosító fórumot, hogy bárki válaszoljon.

Ez nem számonkérés, hanem őszintén meg szeretném ismerni azok az érveket, hogy mégis mi tartja bent az embereket egy olyan közösségben, ahol ők maguk is érzik és tudják hogy nem jó helyen vannak, mégis bent maradnak.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

(Kérdésemet nem vitának szánom)
gold.prince 2019.05.31 06:45:19
@a századik juh: Köszönöm a válaszodat.
gold.prince 2019.05.30 21:25:01
@a századik juh: igen, Tanú voltam.

Nem csatlakoztam más valláshoz, felekezethez, szervezethez.

Jézus Tanúja vagyok, az Ő Gyülekezetének az egyik "tagja".
A bíróság is kimondta, hogy jogellenesen gyűjtenek személyes adatokat a magyar szcientológusok A Fővárosi Törvényszék elutasította a Magyarországi Szcientológia Egyház keresetét a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ellen, amely 2017-ben…..