Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crazy papa

80 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A veteránozás szerteágazó világában sok kérdés felmerülhet, már csak azért is, mivel ahány elvetemült tulaj, annyi hozzáállás. 1. építem, szépítem, mert a tökéletes nem elég 2. gondolatok, tervek vannak 3.20 fok alatt garázsban a helye (eső, hó kizárt) 4. majd egyszer meg lesz csinálva 5.…..
Telik az idő, gyűlnek az élmények és a kilométerek. Ez az autó valahogy igényli a szeretet, és ki is érdemli. Szinte minden alkatrész becsülettel kivárja a szükséges cserét, és addig is lehetőségeihez képest maximum szinten teljesít. Ami búgott korábban a hátsó hídban az…..
Aki öreg autót dédelget, biztosan átélte már azt a céltalan álmodozást, amikor körbenézte a járművet és vágyakozva gondolt a következőkre: milyen lehetett nejlonozott üléssel, újonnan, milyen szépen nézhetett ki újkorában, amikor még minden alkatrésze meg volt és a króm…..
Gondoltam, akkor folytatom a posztot, ha már vannak tapasztalatok is az autóval, nem csak feltevések és remények. Ha tételesen kellene felsorolni amiket cseréltettem, vagy javítottam, akkor viszonylag szűkös lista lenne, de annál lényegesebb. Már korábban feltűnt, hogy a karburátor…..
Május 26-án elkészült az autó fényezése is. Biztosan sok meló volt az előkészület és sok volt a korrekció a karosszérián. Ennek ellenére a meglepetés fényét apróbb hibák sötétítették el. Narancsos felületek, illesztési hibák. De alapjaiban egyben van és majd egyszer…..
Elképesztő munka áll az autó fényezési előkészítésében. Erről most nem prezentálok képeket. No komment. Egy elem már kész...
Nagyon nehéz 240 km távolságból irányítani, navigálni a dolgokat. Ezt  a telefon számlám sinyli meg, de ezzel nincs mit kezdeni, ezzel jár. Azt is mondhatnám, hogy lassú víz partot mos, mert ahogy telik az idő, egyre többször kapom meg a kritikát, hogy mi fenét tökölnek ennyit…..
Nem tűntünk el, létezünk, készülünk. Nagyon vártam képeket a mantáról, de sajnos ez valahogy nem jött össze. Persze én sem mentem utána. Lényegtelen is, mert azért haladnak a dolgok.  Két hete kész az autó teljes lakatolása és alvázvédelme. Előzetes műszaki…..
Sajnos a felújítási munkálatokról még nincsenek képek, de azért tervezgetni csak szabad. Úgy gondoltam, hogy az autó megörökli az Ascona kerekeit egy kis redesign-al.  ..
Bőrhátú rája Show must go on 2014.03.14 10:14:49
Kaptam információkat az autó lakatolási folyamatáról. Hála Istennek jobb a helyzet, mint amit sejtettünk. A manta alja rozsdás ugyan, mert a korábbi alvázvédő réteg el kezdett peregni, de nincsenek megrohadva a taposók. Egyértelműen látszanak a korábbi "tűzoltás jellegű" gyors…..
Szombat hajnalban indultunk az Alföldre. A manta reggel mit sem sejtve pöcre indult. Csak rémképek és remény kavarogtak bennem, elvégre egy 220 km-es út várt ránk egy 35 éves autóval, amit ezidáig 10 km-t vezettem. Ez a távolság önmagában nem is sok, de bőven elegendő ahhoz, hogy…..
Ma 14 órára volt időpontom az okmányirodába, hogy egy 3 napos útvonalengedélyt kérjek a hétvégi utazáshoz. Két okmányiroda, összesen három alkalmazottja segítettek abban a hitemben, hogy a törzskönyv csúszása miatt húzódó átírási procedúra ellenére, az adás-vételi…..
Szombat reggel végre volt időm a felújított indítómotor beszerelésére. Nem bíztam a véletlenre, így első körben a gyertyákat ellenőriztem, amik igen pocsék állapotban voltak. Megtisztogattam őket, de sajnos az autó nem indult. Az indító motor remekül megtekerte a motort, de…..
Bőrhátú rája Magyar valóság 2014.02.21 19:09:39
Az adás-vételi szerződés a gépháztetőn íródott, de az is ott derült ki, hogy az autó törzskönyve elveszett. Elsőre hidegen hagyott a tény, de két nappal később úgy éreztem, hogy meg kell osztanom bánatom az okmányirodával, ahol egy kedves hölgy a szárnyai alá vett és a…..
Bőrhátú rája Kenya Rally 2014.02.20 15:48:31
Miután hazaértünk, már időm sem volt komolyan átfésülni a mantát, csak leraktam a ház előtt és vegyes érzelmekkel kapcsolódtam be a családi programba. Az eső esett, se kedvem, se erőm nem volt vizsgálódni és az autóval foglalkozni. Bőven elég volt az az emlék, hogy mikor a…..
Bőrhátú rája Hazatér a vas 2014.02.20 15:16:20
Régi kapcsolat a miénk. Három és fél éve már találkoztunk, csak akkor még nem volt befogható a rája, mert sokat nyomott a súlya. Telt az idő, de az emléke nem hagyott nyugodni, ezért egy februári reggelen felhívtam a tulajdonost meg van-e még az autó. Meg volt, az ára is…..
Boldog karácsonyt kívánunk a Karácsonyi levél című Szent-Gály Kata mesével! ..
A Begyik család karácsonyi meglepetése: Szutyejev - Az alma Nyúl - Marcell Sündisznó - Zsomek Mihail Ivanovics, a Medve - Gábor Mesélő és Varjú - Nojka  ..
Egy ismétlés következik, mert nagyon sokan szeretik. Marcell meséli Marék Veronika: Kippkopp gyerekei című történetét.  ..
Mégsem lett ma vége a világnak, az ember mi többet kívánhat? Irány a kőkorszak! Nincs más hátra: A mese címe: Az új járgány hátránya ..
Ma Zsomek mesél Nektek egy népmesét: A kiskakas gyémánt félkrajcárját.  ..
A mai napra egy korábbi mesét hoztam, mivel nálunk nagyon népszerű itthon. Lázár Ervin: Dömdö-dömdö-dömdödöm   ..
Mi is lenne aktuálisabb, mint az Egy karácsonyi manó története  ..
Jöjjön ma egy Móra Ferenc mese, a címe: A próbagazda  ..
A harmadik vasárnapra Osvát Erzsébet A kint felejtett madárijesztő című meséjét ajánljuk. ..