Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoltike

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
léggitár Herélt metál 2008.09.12 14:24:00
Bullet For My Valentine Scream Aim Fire 2008 Sony BMG A tavalyi évben futótűzként terjedt a hír a Bullet For My Valentine rajongók közt, hogy az énekes Matt Tuck olyan súlyos hangproblémákkal küszködik, hogy elképzelhető, hogy soha többé nem fog énekelni. Végigjárva a világ…..
zsoltike 2008.09.12 22:33:03
Vastagbőr Mégis lapos a Föld 2008.08.25 11:59:00
Az emberek számos dolgot elfogadnak gondolkodás nélkül, nem is kérdőjeleznek meg semmit, állítja John Davis, a BBC által megszólaltatott kanadai mérnök, aki szerint bolygónk lapos, vízszintes irányban a végtelenbe nyúlik, mélysége pedig legalább kilencezer kilométer. Másképpen…..
zsoltike 2008.08.25 12:57:08
Bár a nemzetközi jog szerint háborús bűnnek számít a gyerekek besorozása, a Human Rights Watch emberijogi szervezet adatai szerint világ 17 országában körülbelül háromszázezer 18 év alatti gyerekkatona harcol jelenleg is. A Sierra Leonéban született Ishmael Beah 13 éves korától…..
zsoltike 2008.08.25 10:18:00
BAMMB:
"Annyiszor megvádolni, ahány embert megölt. Törvény szerint annyiszoros életfogytiglant neki, ahány embert megölt. Kurvára nem értem, miért van szabadlábon."

Nos, kenyszeritettek, hogy oljon, nem onszantabol tette amit tett.
Pragai tavasz: Minden magyar katonat akit kivezenyeltek ilyen alapon haborus bunosnek kellene nyilvanitani? Nem, mert nem onszantukbol mentek, ja es ezert kurvara nem kell bocsanatot kerni a balfasz magyar allamnak, mert nem a magyarok mentek oda, hanem pisztolyt tartottak a tarkonkhoz... Tulonk ki kert bocsanatot akarmikor is az ezer ev alatt? A ruszkiknak illene bocsanatot kerni, egyenkent, az osszes tagallamtol, az egy dolog, hogy fizetnek jovatetelt, de egyszer sem hallottam, hogy bocs fiuk es azthiszem soha nem is fogjuk...Na bocs kicsit elkanyarodtam.

vattacukor:
"A katonákat nem értem, hogy miért kellene háborús bűnösként kezelni ha háborús helyzetben öltek... ez a háború. vagy ő öl, vagy őt ölik meg..."

Igen, ez fejlett orszagokban igy van/volt, ha nem ölsz akkor teged öl meg az ellenség, vagy hadbirosag ele kerulsz.
Namost Afrikaban ez utobbi nincs, szoval ha nem olsz akkor vagy az ellenseg ol meg vagy a felettesed, kerdes es szemrebbenes nelkul, slusszpassz.

convict:
"Viszont azt gondolom, hogy ezeket a dolgokat nem lehet megbocsájtani. Nem lehet meg nem történté tenni. Ő egy gyilkos marad."

Igen, valoszinuleg soha nem fogja maganak megbocsajtani, szerintem ha nem jar el rendszeresen pszihologushoz akkor az is lehet hogy ongyilkos lesz...
Persze ha ott maradt volna Afrikaban akkor le se szarná, ugyanis teljesen mas ott az ertekrend amit te a szalamisszendvics mogul fel sem foghatsz, soha.
Voltal mar romaniaban? Az a szegenyseg semmi ehhez kepest. Voltal mar Egyiptomban? Az a szegenyseg picsafust ehhez kepest, de azt is nehez nekunk feldolgozni, hihetetlen, hoyg az emberek hogyan elnek ott, nemhogy afrikaban.
Te 10 liter vizzel huzod le a pisadat az angol wc-dben, azok ott azt sem tudjak miaz, 10 liter vizet meg 1 het alatt isznak...

Hihetetlen milyen sotetseg van egyes fejekben... De az ilyen minek kommentel? Nezzed inkabb a gyozike showt, azt talan fel birod fogni agyilag.

bazmeg
(Nem érdekel a politika!)A globális felmelegedés itt van. Sokáig tagadta sok szakértő, de az egyre több meleg rekord meggyőz minket arról, hogy a bőrünknek higgyünk, ne a meteorológusoknak. Mo egyébként is a mérsékelt égövhöz tartozik, aminek eredményeképpen nyáron mocsok…..
zsoltike 2008.08.09 13:46:09
Azt mindenki tudja, hogy a vasúttársaság úgy szabta meg a késés miatti kártérítés feltételeit, hogy az utasok véletlenül se kaphassák vissza a jegyük árát. Most kiderül, hogy amit mindenki tud, az mennyit ér a bíróság előtt, a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet ugyanis…..
Belsőség Zsolti tölti a boostert 2008.08.02 08:05:00
  Örülök, hogy VMax Zsolt új projektje egyöntetű lelkesedést váltott ki az olvasókból. Lehet, hogy egyszer csinálunk valami kreténségi különdíjat is annak, aki egy ilyen poszthoz azt szólja hozzá, hogy húha, mennyire nem éri meg egy ilyen autóval foglalkozni. Igen,…..
Vasárnap Piliscsabára kellett mennem. Az óbudai állomáson szálltam fel a vonatra, de kicsit korán értem ki. Jó 20 percet kellett várnom. Gondoltam sebaj. Csend van, viszonylag jo levegő, idő így kényelmesen sétálgattam a pályaudvaron. Ott hallottam fél füllel, ahogy a vasútőr…..
zsoltike 2008.07.31 14:06:59
Hello!

Grafitisek ellen azt kellene alkalmazni amit NY pógármestere, Giuliani csinalt anno a metroval:

konzervatorium.blog.hu/2008/01/03/a_korulmenyek_hatalma

Itt kezdodik:
"Giuliani sikerének története a New York-i metróval kezdődött."

Olvassatok el, eleg erdekes, meg ezt meg lehetne mutatni a MAVnak, BKVnek stb
Addig húzták a macska bajszát, hogy az Apple végül válaszlépésként július 3-án pert indított az Észak-Kaliforniai Kerületi Bíróságon. Az indok pontosan még nem ismert, csak annyit sikerült megtudni, hogy a szerzői jog megsértése miatt indul az eljárás.A Psystar áprilisban…..
zsoltike 2008.07.16 19:37:33
Na, mar latom jo helyen kezdem el osztani az eszt, mindenki apple fan itt :)

De en a masodperc tortreszeig sem szapultam az applet es a termekeit, nemtudom miert kellett igy ramtamadni.

"Mazsola az ECDL-t ne hozd fel IT-s körökben, mert,
1, Enyhe szemrángás, s habzó száj lesz a hatás.
2, Simán agyonvernek.
S az ok az ECDL-es kedves userekkel többet szívnak/szívunk mint a Tercsinénivel, a kávéfőző mellől ..."
ECDL-rol csak annyit tudok, hogy msbol kell vizsgazni illetve european computer driving licens-nek a roviditese, de nem muszaj konkretan az ecdl-re gondolni, hanem gondolj egy jobb, nemletezo "computer driving licens" vizsgara.

"Jah Linux, hát igen, szép dolog, a nagy multi cégeknél is csak suse, meg ubuntu van karakteres modban az irodistáknak, gondolkozzál már mielőtt írsz."
Te most mirol beszelsz? :)
Red Hat van a multi cegeknel vagy win server de veletlenul sem mac-server (ha egyaltalan letezik ilyen), az irodistanak meg oly mindegy, hogy openofficeban potyogi be a jelentest vagy mswordben, illetve minden nagy cegnek sajat "oprendszere" van, vallalatiranyitasi rendszernek hivjak, ez akar lehet webes is es akkor meg teljesen midnegy milyen os fut a workstationokon.


"hogy minél nagyobb körben támogatva legyenek a különböző alkatrészek (3D-kártya, hangkártya, kamera, stb), az 90%-ban a HW gyártójától függ, azaz hogy megírja-e a Driver-t."
Olvasd el a pdfet amit fent belinkeltem, csak 4 oldal. Opensource, linuxnal a "felhasznalok" irjak a drivereket, mert nyilt forraskodu a linux es szepen hozza tudjak irni a drivert, ellentetben a winnel ahol a hw gyartok nem latnak bele a motorba es csak ugy talalomra irjak a drivert, ami nyilvan nem lesz olyan optimalis.

"2 GB ram legyen már, meg Core2Duo, mondjuk 2 GHz körül. Körbenéztem a laptopdealer oldalakon, és kb 180-230 ezres árakkal találkoztam (acer, lenovo, asus, dell - a többieket szkippelném). Elég könnyű szívvel mentem el az xms-be a Macbookért... Ja, és odamentem, bekapcsoltam, és működött, és azóta semmit nem telepítettem rá."
Hat en ugyanigy jartam el ezzel a notebookkal amirol most irok (toshiba L-120, 1,5Ghz celeronM, 1 giga ram, 60giga vinyo, radeon mobility200), 3 eve vettem 180.000ert, bekapcsolatam es mukodik, es azota egy halom dolgot telepitettem ra, volt ezen dualboot, meg virtualis gepek garmadaja is.

"Microsoftékat nem azért baszták meg, mert az IE _leirthatatlanul_ belegyökereződött a Windows-ba? Mert az OSX-en a preinstallált alkalmazásokat akkor szeded le probléma nélkül, amikor akarod. A rendszerben senki sem fog iPhoto vagy Safari után kiabálni, ha te nem azt akarod használni."
Az a plusz 20 mega amit az ie elfoglal engem nem zavar, sose hasznaltam, csak firefoxot es persze be lehet allitani a ff-et xp alatt, hogy az legyen az alapertelmezett bongeszod, szoval attol hogy rajt a rendszeren nem muszaj hasznalni.

"Pl. most kezdhetném ezzel a hülye folderstruktúrával, ami egyértelműen nem az emberi agy működését utánozza,"
Ez egy helyes meglatas, de amig en nem tudok jobbat csinalni nem fikazom se a wint se a linuxot es a macet sem :)

"Mazsola, te nem tartozol az Apple célcsoportjába, az biztos :) Ha az 5000 Ft-os mp3 lejátszóval jól meglennél, akkor valóban igen utilarista vagy, ezzel nincs semmi baj."
Jol latod :) Balatonsoundra is azert nem mentem el mert ott a kulsosegek szamitanak, ellentetben pl a Volttal ahol meg az ember maga ;)

"Természetesen a pénztárca ennek gyorsan megszabja a határt, de ZZZZ-vel tökéletesen egyetértek. Hasonló képességű gépek közel ugyanennyiért voltak. Akkor miért ne vegyen az ember stíluos gépet, amiben - ahogy te fogalmazol - még soför is van."
Mert nekem nem kell soför, en versenypilota vagyok es elvezem a vezetest :D

"Én a helyedben eg nem 5000 Ft-os lejátszót vennék, hanem hozzáteszel még annyit meg egy kis aprópénzt és van egy iPod Shuffle-öd"
Igen ez is megforudlt a fejemben es lehet hogy ez lesz a megfelelo valasztas szamomra.